غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم، در گفتوگو با ایکنا، درباره آخرین اخبار از ترکیب نهایی و اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون گفت: فهرست کمیسیون در جلسه شب گذشته کامل شد و اولین جلسه رسمی کمیسیون فردا بعدازظهر، ساعت 14، برگزار و انتخابات هیئترئیسه انجام میشود.
وی افزود: همچنین با اضافه شدن 6 نفر به اعضای فعلی در نهایت کمیسیون فرهنگی با 19 نفر به حدنصاب قانونی خود رسید.
منتظری درباره ظرفیت کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم برای رساندن فرهنگ به جایگاه مطلوب و اولویت اصلی کشور گفت: این نقد بر تعدادی از همکاران بنده وارد است که از همان آغاز به کار مجلس با توجه به اهمیت کمیسیون فرهنگی و نقش فرهنگ در تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور، عضو این کمیسیون نشدند، اما ترکیبی که در نهایت شکل گرفت نسبتاً خوب است، هرچند تردیدی نیست که کمیسیون باید از ظرفیت سایر چهرههای توانمند در مجلس و خارج از مجلس استفاده کند.
مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان اظهار کرد: مجموعه اعضای کمیسیون به دلیل اشتغالات فراوان کاری خیلی مجال اندیشهورزی به مانند چهرههای متخصص خارج از مجلس را ندارند، لذا دغدغه جدی کمیسیون این است که در اولین فرصت با نخبگان و مجموعههای اندیشهورز با همکاری وزارتخانهها و نهادهای مرتبط با فرهنگ مانند وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی و حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی جلسهای برگزار کرده و از ظرفیت نخبگانی بیشتر استفاده کند تا کمیسیون فرهنگی جهت کمیت و کیفیت در طرحها و دستورکارهای خود با رشد چشمگیری مواجه شود.
منتظری بیان کرد: واقعیت این است که کمیسیون فرهنگی و سایر کمیسیونهای مجلس با مدیریت عادی نمیتوانند سطح انتظارات نظام و جامعه را برآورده کنند و باید با یک روحیه جهادی و عزم جدی به عرصههای مرتبط ورود کنند. به طور خاص در حوزه فرهنگی باید از کثرت به شدت پرهیز کرد و چند اولویت مهم حوزه فرهنگی مشخص و در یک جلسه عمومی به مردم اعلام شود و با تعیین بازههای زمانی میزان تحقق هر یک از اولویتها به مردم گزارش شود.
وی یادآور شد: در واقع باید خود را شفاف در معرض نقد و ارزیابی جامعه و به ویژه نخبگان قرار دهیم. اگر این نگاه بر کمیسیون فرهنگی حاکم شود اثرگذاری آن در تحولات فرهنگی کشور بیشتر میشود. لذا باید تلاش کرد نوع نگاه راهیافتگان به خانه ملت به کمیسیون فرهنگی تغییر کند و منزلت اجتماعی کمیسیون بیشتر از قبل شود که بخش عمده این اتفاق بستگی به نقشآفرینی مجموعه اعضای کمیسیون و رئیس مجلس دارد. اینطور که من مشاهده کردم رئیس مجلس در این مدت با دغدغه زیادی مسائل مربوط به کمیسیون فرهنگی را پیگیری و تعقیب میکنند و این امید را ایجاد کرده که فرهنگ و کمیسیون فرهنگی از جایگاه بهتری در مجلس برخوردار شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره مشکلات خاص حوزه فعالیتهای قرآنی و دینی گفت: در اینکه بین اعتبارات حوزه فرهنگی با انتظارات از این حوزه فاصله زیادی وجود دارد شکی نیست. اما مشکل اصلی این است که همین اعتبارات موجود تخصیصیافته به درستی مدیریت نمیشود. بنابراین کمیسیون فرهنگی باید وقت زیادی را برای مرزبندی بین فعالیتها و اولویتها در این حوزه اختصاص دهد تا از کارهای موازی غیرضرور در حوزههایی مانند ترویج فرهنگ قرآنی و دینی پرهیز شود و از هر وزارتخانه، سازمان و نهادی متناسب با ماموریت آن انتظار داشته باشیم.
منتخب مردم گرگان و آققلا ابراز کرد: اگر بناست در عرصه فعالیتهای قرآنی محصولات فرهنگی و هنری تولید شود نباید به چند سازمان و نهاد سپرده شود، بلکه باید یک مجموعه مسئولیت این حوزه را قبول کند یا اگر قرار است در حوزه آموزش و پرورش نخبگان قرآنی کار مؤثری انجام گیرد باید نهاد و سازمان مرتبط محور اصلی این فعالیت قرار بگیرد و بقیه سازمانها به آن کمک کنند تا بتوان انتظار پاسخگویی از آن سازمان و نهاد هم داشت.
وی تصریح کرد: نکته مهم دیگری که کمتر به آن توجه شده بعد نظارتی قضیه است. صرف اینکه براساس عدالت، که البته در برخی جاها نیست، منابع فرهنگی جهت ترویج فعالیتهای قرآنی تخصیص یابد و توزیع شود کافی نیست، بلکه گام بعدی نظارت کمیسیون فرهنگی و کلیت مجلس است و باید یک تقویم زمانی مشخص شود و هر یک از دستگاهها براساس آن تقویم، میزان پیشرفت و کارهای انجام شده را در بخش اختصاصی خودشان گزارش دهند. اگر مسئولان احساس کنند چتر نظارتی بر روی سرش قرار داد قطعاً کمیت و کیفیت فعالیتها بهبود مییابد و خروجی ملموسی برای جامعه خواهد داشت.
انتهای پیام