توجه برخی مسئولان به قرآن در کلام است نه عمل / ضعف شورای توسعه را جدی می‌دانم
کد خبر: 3910439
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر در برنامه مصباح:

توجه برخی مسئولان به قرآن در کلام است نه عمل / ضعف شورای توسعه را جدی می‌دانم

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس با اشاره به اینکه توجه و ارادت برخی مسئولان به قرآن در حد حرف است، در مورد دلایل کاهش بودجه قرآنی، گفت: دلیل و مشکل این کاهش را در نگاه افراد می‌بینیم؛ آدم‌ها در تریبون‌ها سخنانی را مطرح می‌کنند که عقاید آنها نیست، بلکه عقاید آنها را باید در عمل مشاهده کنیم.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در دوره دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی

به گزارش ایکنا، نصرالله پژمانفر، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، شب گذشته، 23 تیرماه، با حضور در برنامه مصباح شبکه قرآن و معارف سیما به سؤالات مهدی صفری مجری، کارشناس این برنامه، پاسخ داد.

وی در ابتدای این گفت‌وگو به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار ویدئویی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: توصیفی که ایشان در فرمایش خود داشتند‌ فوق‌العاده بود و تاکنون این تعبیر را در مورد مجالس گذشته نشنیده بودم و فرمودند که این مجلس در بین مجالس گذشته از انقلابی‌ترین مجالسی است که شکل گرفته و بار مسئولیت مجلس در شرایط سخت کنونی بسیار سنگین شد.

نماینده مردم مشهد در مجلس به پیام مقام معظم رهبری در آغازین روز شروع مجلس یازدهم نیز اشاره کرد و افزود: در آن پیام دو مسئولیت بر دوش نمایندگان قرار گرفت؛ یکی توجه به مباحث اقتصادی و معیشت مردم است که بسیار ضروری تلقی می‌شود و دیگری هم مسائل فرهنگی است. البته رهبر انقلاب همیشه در کنار موضوعات مختلف به مباحث فرهنگی نیز تأکید ویژه‌ای کرده‌اند.

تذکر مهم رهبر معظم انقلاب به نمایندگان 

پژمانفر بیان کرد: یکی از تذکرات مهمی که در دیدار روز گذشته از سوی معظم‌له مطرح شد این بود که نمایندگان سعی کنند برای خدا کار کنند. کاری که برای خدا باشد ارزشمند است و در آن برکت زیادی وجود دارد. قبل از فرمایش مقام معظم رهبری هم رئیس مجلس شورای اسلامی گزارشی را درباره سیاست و چشم‌انداز مجلس مطرح کردند که مورد تأیید قرار گرفت. امیدواریم مجلس وارد حاشیه نشود و به صورت اصولی کار را به پیش ببرد تا در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی به خوبی عمل کند.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی به دور جدید فعالیت این فراکسیون نیز پرداخت و تصریح کرد: در جلسات این فراکسیون جمعیت زیادی از نمایندگان در آن حضور می‌یابند و هیچ فراکسیونی در مجلس وجود ندارد که بیش از 200 عضو داشته باشد. کاری که فراکسیون قرآن در مجلس دهم انجام داد این بود که فعالیت‌های قرآنی را به کسانی که انگیزه‌های خاص دارند محدود نکند و آنها را توسعه دهد.

تعیین رابط قرآنی فراکسیون در استان‌ها

وی افزود: برای این کار ابتدا ساختاری را ایجاد کردیم و به ازای هر استانی که مجمع استانی نمایندگان دارد، یک رابط قرآنی باید انتخاب شود تا پیگیر مباحث قرآنی باشد. براساس برنامه‌ریزی، رابط قرآنی از طریق وزیر کشور به تمامی استاندارهای کشور معرفی می‌شود و با وزارت ارشاد هم مکاتبه می‌کنیم تا بتوانند با ادارات کل ارشاد و ... ارتباط برقرار کنند. در واقع این رابط قرآنی پیگیر و قوام‌دهنده مباحث قرآنی در آن استان است.

پژمانفر بیان کرد: اولین خواسته ما این بود که شورای توسعه فرهنگ قرآنی فعالیت‌های قرآنی در استان‌ها را شکل دهد؛ در هر استانی استاندار مکلف است که شورای توسعه استان را به دبیری استاندار برگزار کند. تلاش ما این است که فعالیت‌های قرآنی متولی و پاسخگو داشته باشد. اگر نتوانیم یک نفر را پیگیر موضوع کنیم و روند فعالیت‌ها کنترل نشود، با مشکل مواجه هستیم. یکی از مواردی که چندین بار تذکر داده شد و وزیر کشور نیز به استاندارهای کل کشور ارجاع داده، بحث راه‌اندازی شوراهای توسعه فرهنگ قرآنی در استان‌ها بوده است تا ظرفیت‌های قرآنی استان‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد. با اجرای این کار دیگر محدود به فضای مجلس نیستیم و توانسته‌ایم در استانها نیز فعالیت کنیم.

مطالبه‌ای مهم از آموزش و پرورش 

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس با اشاره به اینکه ارتباط با آموزش پرورش یکی دیگر از برنامه‌های مهم فراکسیون بوده است، گفت: ضمن اینکه آموزش و پرورش را تشویق و حمایت کردیم تا در زمینه حفظ، ترتیل، مفاهیم و ... فعالیت‌ها را ادامه دهد، در مورد روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم حداقلی را تعریف کردیم و گفتیم کسانی که از مقاطع مختلف تحصیلی فارغ‌التحصیل می‌شوند باید مسلط بر روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم باشند. متأسفانه با وجود 700 ساعت آموزش قرآن در دوران تحصیلی، باز هم در زمان فارغ‌التحصیلی روخوانی و روانخوانی دانش‌آموزان چندان مطلوب نیست. لذا این حداقل تعریف و چندین جلسه با وزیر آموزش و پرورش برگزار و گفته شد که به هیچ وجه زیبنده جمهوری اسلامی نیست که کسی سواد داشته باشد اما بر روخوانی و روان‌خوانی مسلط نباشد. معتقدیم که اگر 10 ساعت آموزش صحیح و دقیق ارائه شود، یک فرد باسواد می‌تواند بر روخوانی قرآن مسلط شود و ما این مطالبه را مورد تأکید قرار داده‌ایم تا علاوه بر دانش‌آموزان، کارگران و کارمندان بر روخوانی صحیح قرآن مسلط باشند.

پژمانفر در پاسخ به سؤالی در مورد حضور برخی روحانیون مجلس در کمیسیون‌های غیرمرتبط اظهار کرد: یکی از کمیسیون‌هایی که تعداد بیشتری از همکاران روحانی در آن حضور یافتند، کمیسیون کشاورزی بود. دوستان ضمن اینکه بحث‌ها و تجربه‌های طلبگی خود را دارند، در ارتباط با مباحث حوزه‌های انتخابیه و توانمندی‌های لازم انگیزه پیدا می‌کنند و در کمیسیون‌های مختلف ورود می‌کنند. البته  یک نماینده باید به همه مسائل بپردازد.

دلایل کاهش بودجه قرآنی 

وی همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد بودجه قرآنی و دلایل کاهش بسیار زیاد این بودجه در ادوار مختلف،‌ بیان کرد: من دلیل و مشکل این کاهش را در نگاه افراد می‌بینیم، آدم‌ها در تریبون‌ها صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند که به اعتقاد من عقاید آ‌ن‌ها نیست، بلکه عقاید آنها را باید در عمل آنها مشاهده کنیم. همواره شاهد هستیم روز خبرنگار که می‌رسد همه به خبرنگاران تبریک می‌گویند اما همین روز که تمام می‌شود مطالباتی که داشته‌اند فراموش می‌شود و در حد همان حرف باقی می‌ماند. در بحث قرآنی نیز همین است، آقایان در حرف به قرآن بسیار اظهار ارادت می‌کنند اما اگر بخواهیم ببینیم واقعاً چقدر به مسائل قرآنی ارادت دارند، باید عمل آنها در این حوزه را نگاه کنیم. ما هشت سال قبل در مورد این موضوع صحبت کردیم که اگر می‌خواهیم به یک چشم انداز برسیم باید عدد و رقم داشته باشیم و همان سال‌ها رسیدیم به این نتیجه رسیدیم که هر سال 1000 میلیارد تومان در بحث قرآن سرمایه‌گذاری کنیم؛ رسیدن به تعداد خاصی حافظ قرآن بدون اعتبار تحقق نمی‌یابد.

پژمانفر در ادامه به بیان پیشینه‌ای از بودجه قرآنی و کاهش تدریجی آن پرداخت و افزود: به سازمان برنامه رفتم و پرسیدم که مبنای شما برای کاهش بودجه از 200 به 100 میلیارد تومان و ... چه بوده است؟ هیچ استدلالی در این قضایا نبود، الّا بی‌اعتنایی به این موضوع. وقتی در حوزه اعتبار پس از کاهش اعتبار، در مورد مباحث فرهنگی، فرهنگ دینی و قرآنی سخن می‌گوییم، یعنی قرآن برای ما اولویت اول تا سوم نیست زیرا اگر اولویت داشت، باید بودجه‌ای در نظر گرفته می‌شد. با اینکه عدد و رقمی که این سال‌ها برای بحث قرآن در نظر گرفته شده عدد کمی است اما تأثیرات عمیقی دارد. اگر بخواهیم از بحران فعلی عبور کنیم، این امر فقط از طریق فرهنگ امکان‌پذیر است. اگر زیرساخت بنیه فرهنگی جامعه تضعیف شود، چه انتظاری داریم که در جامعه استقامت و ایستادگی در برابر بحران‌ها وجود داشته باشد.

چشم‌اندازی که روشن نیست 

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: با اینکه هر سال تلاش شده ترمیم‌هایی صورت بگیرد اما واقعاً چشم‌انداز روشنی را نمی‌توانم ارائه کنم. در حال حاضر مؤسسات قرآنی به ما می‌گویند که در گفت‌وگوها و برنامه‌ریزی‌ها حرفی برای گفتن ندارند چون نمی‌دانند چه اعتباراتی دارند. شورای توسعه هم که متولی این کار است کوتاهی می‌کند و اگر متولی کوتاهی کند بقیه جای خود دارند. ضعف شورای توسعه را جدی می‌دانم و این شورا هنوز در حل کوچکترین مسائل مانده است. آخرین باری که آقایان را دعوت کردیم تا جلسه مشترک داشته باشیم در مجلس دهم بود که بیش از یک سال و نیم از آن می‌گذرد و هیچ ارتباطی برای همراهی و همگامی با آنها نداشته‌ایم. اگر بنده در جریان میزان بودجه نبودم، همین مبلغ اندک هم وجود نداشت و این سخن قابل دفاع نیست.

انتهای پیام
captcha