کد خبر: 3911416
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷

پیش‌فرض ولایت فقیه، پذیرش ارتباط دین و سیاست است

استاد کارگاه تخصصی پاسخ‌گویی به شبهات ولایت فقیه گفت: پیش‌فرض مسئله ولایت فقیه در حکومت اسلامی، قبول داشتن ارتباط دین و سیاست است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی اسکندری، مدرس کارگاه تخصصی پاسخ‌گویی به شبهات دوره تربیت مربی ولایت فقیه، امروز 30 تیرماه در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی واقع در مجتمع امین، در جمع اساتید و اعضای هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: در خصوص موضوع ولایت فقیه در حکومت اسلامی، اولین پیش‌فرض این است که قبول داشته باشیم سیاست جزئی از دین است و اگر کسی منکر ارتباط دین و سیاست باشد، طبیعی است که حکومت اسلامی و ولایت فقیه برایش موضوعیت ندارد، به همین دلیل، ابتدایی‌ترین مسئله را بیان کنیم که ارتباط دین و سیاست چیست؟ در دنیا این دو گزینه را نسبت به هم بی‌ارتباط می‌دانند.

استاد درس ولایت فقیه افزود: در مورد مسئله دین و سیاست شبهاتی در این باره مطرح شده است. مشکل بشر امروز دین‌داری یا بی‌دینی نیست، بلکه مشکل در ارتباط دین و سیاست است.

وی تصریح کرد: جمعیت جهان ۷ میلیارد نفر است که ۱۶ درصد جمعیت جهان بی‌دین است، در قرن ۱۸ و ۱۹ تلاش شد جهان بی‌دین باشند، اما در قرن بیستم، تنها ۱۶ درصد بی‌دین هستند و این‌ها نیز لزوماً این نیست که دین ندارند، بلکه ممکن است وضعیت دین خود را اعلام نکرده باشند.

حجت‌الاسلام اسکندری بیان کرد: ۸۴ درصد مردم جهان طرفدار دین هستند که از این تعداد، ۵۴ درصد پیروان ادیان یکتاپرستی و ۱۰ درصد پیرو ادیان قومی و قبیله‌ای هستند. در دین‌داری نیز بیشترین درصد یکتاپرستی است که ۲۳ درصد مسلمان و ۳۱ درصد مسیحی هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۳ میلیون نفر یهودی در جهان منتشر هستند و زرتشتیان ۱۲۱ هزار نفر هستند و در سرشماری سال‌های ۸۵، ۲۵ هزار زرتشتی در ایران زندگی می‌کنند.

استاد حوزه علمیه گفت: مشکل بشر امروز بی‌دینی نیست. بشر امروز دین‌دار است، اما مشکل اول این است که قلمرو دین را به رابطه انسان و خدا محدود کرده و زندگی فردی را در پیش گرفته است و گاهی به دین التزام ندارد.

وی عنوان کرد: برژینسکی کتابی نوشته است که در آن اشاره دارد مشکل بشر در کنار گذاشتن دین از سیاست و زندگی اجتماعی بوده و جایگزین کردن آن با لذت‌جویی و مصرف‌گرایی به عنوان انگیزه اصلی مطرح است. وی خودش فردی سکولار بود، اما در عین حال به مشکل بشر امروز اشاره دارد و حتی برخی دیگر از سیاست‌مداران، نویسندگان و جامعه‌شناسان آمریکایی نیز چنین تحلیلی را دارند و کتاب‌های جالبی در این باره به نگارش در آمده است، وقتی دین از زندگی اجتماعی و سیاسی خارج شد، مشکلات پدید آمد و حتی شاید در حوزه علمیه نیز چنین دیدگاهی باشد.

حجت‌الاسلام اسکندری افزود: ما در حوزه، سکولار سنتی نیز داریم و می‌گویند حکومت دینی مختص ولی عصر است و در زمان غیبت نمی‌توان حکومت دینی تشکیل داد. نگرش این‌ها همین است.

استاد درس ولایت فقیه بیان کرد: دین و سیاست دو مفهوم است و مادامی که تعریف آنها مشخص نشود، ارتباط میان این دو را درک نمی‌کنیم. در باب سیاست تعریف‌ها باید دسته‌بندی شود.

انتهای پیام
captcha