کد خبر: 3912257
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶

نخستین دوره تربیت مربی «ولایت فقیه» در المصطفی(ص) به کار خود پایان داد

آیین اختتامیه نخستین کارگاه تخصصی پاسخگویی به شبهات و تربیت مدرس ولایت فقیه با حضور جمعی معاونین، مدیران، اساتید، اعضای هیئت علمی و مسئولان دبیرخانه خبرگان رهبری در مجتمع جامع آموزشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اسماعیلخانی، مدیر اجرایی دوره تربیت مدرس «ولایت فقیه»، شب گذشته در آیین اختتامیه نخستین کارگاه تخصصی پاسخگویی به شبهات و تربیت مدرس ولایت فقیه در بیان گزارشی از این دوره، اظهار کرد: با همکاری معاونت آموزش دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری و معاونت سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه، این دوره در سه مرحله عمومی، کارگاه تخصصی پاسخ به شبهات روز پیرامون ولایت فقیه و دوره تکمیلی برگزار خواهد شد که دوره عمومی به صورت مطالعاتی و دوره کارگاهی به مدت سه روز برگزار شد.

وی افزود: دوره کارگاهی ویژه اساتید، اعضای هیئت علمی و اساتید همکار در قالب دو گروه ۲۰ نفره در دو شیفت صبح و عصر مجموعاً برای هر گروه ۱۲ تا ۱۴ ساعت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می‌شود که منتخبان و ممتازین این دوره همراه با سایر اساتید منتخب از حوزه‌های علمیه در دوره تکمیلی که تا اواخر تابستان در مشهد مقدس برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد.

مدیر گروه تربیت فرهنگی اجتماعی معاونت فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة با بیان اینکه حجج اسلام مصطفی اسکندری و محمدجواد نوروزی از اساتید این دوره هستند، گفت: به شرکت‌کنندگان دوره تکمیلی مشهد مقدس، گواهی رسمی از سوی دبیرخانه خبرگان رهبری اعطا خواهد شد. این دوره برای اساتید برخی واحد‌های قم و نمایندگی اصفهان و آشتیان اجرا خواهد شد و ان‌شاءالله ثمرات عالی و تأثیرگذاری در پی خواهد داشت.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین مجید خالق‌پور، جانشین رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیة در سخنانی ضمن تقدیر از مشارکت گسترده و فعال استادان در این دوره‌ها، خاطرنشان کرد: از کسانی که زمینه برپایی دوره تربیت مدرس ولایت فقیه را فراهم نمودند، سپاسگزاری می‌کنیم.

وی بحث ولایت فقیه را از مهم‌ترین موضوعات پیش روی جامعةالمصطفی(ص) برشمرد و افزود: فارغ از بحث انتساب، چارچوب تفکر جامعةالمصطفی براساس رهبری و ولایت فقیه قوام یافته و تمام فراز‌های آموزشی و علمی آن نشئت‌گرفته از آن است.

جانشین رئیس جامعةالمصطفی با بیان اینکه طلاب غیرایرانی به عشق ولایت وارد جامعةالمصطفی(ص) شده‌اند و به دنبال فراگیری تفکر و اندیشه‌های ولایت فقیه و آرمان‌های حکومت اسلامی هستند، یادآور شد: طلاب جامعةالمصطفی(ص) به دنبال فراگیری اسلام ناب محمدی(ص) و گفتمان انقلاب اسلامی هستند تا بتوانند نیاز‌ها و پرسش‌های جهان معاصر را با تمسک به این مهم پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام خالق‌پور با تأکید بر اینکه پیش از رسیدن شبهات به ذهن مخاطبان باید مبانی فکری و عقیدتی به درستی برای آحاد مختلف جامعه تبیین شود، بیان کرد: بحث باور‌ها و مبانی فکری طلاب در عرصه ولایت فقیه و حکومت اسلامی باید در مقوله‌های آموزشی به خوبی ترسیم شود.

وی به ارزشمندی ظرفیت دوره‌های تربیت مدرس ولایت فقیه اشاره کرد و و گفت: حضور استادانی از تخصص‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی، زیبایی ویژه‌ای خلق کرده است؛ باید برنامه‌های جدی و پرمحتوایی را برای پویایی ظرفیت‌های این دوره در دستور کار قرار داد.

جانشین رئیس جامعةالمصطفی با بیان اینکه نیاز است همه طلاب، به ویژه استادان جامعةالمصطفی(ص)، دوره کوتاه مباحث ولایت فقیه را بگذرانند، بیان کرد: باید متون متناسب با نیاز‌های ملیتی را به منظور تقویت و پرورش بنیه‌های علمی طلاب مورد توجه قرار داد و باید مقدمات حضور و ثبت نام طلاب علاقه‌مند برای شرکت در دوره تربیت مدرس ولایت فقیه فراهم گردد.

در ادامه نیز حجت‌الاسلام عابدی‌نژاد، قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه خبرگان رهبری، در اختتامیه دوره تربیت مدرس ولایت فقیه اظهار کرد: مأموریت اصلی مرکز تحقیقات، تولید، تبیین اصل ولایت فقیه و مسائل راهبری حکومت اسلامی است و کارویژه تخصصی بدین منظور تعریف و راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه دوره‌های مختلف عمومی و تخصصی برای تربیت مدرس ولایت فقیه تعریف شده است، افزود: ضمن برگزاری دوره عمومی و کارگاه تخصصی، دوره‌های تکمیلی برای تربیت استادان برجسته برگزار می‌شود.

قائم مقام مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان رهبری توجه به مسئله مسئولیت را در قبال ولایت فقیه و حکومت اسلامی مهم ارزیابی کرد و گفت: در تعریف ولایت فقیه تلقی‌های گوناگونی بیان شده است؛ امام خمینی(ره) در بیان نظریه ولایت فقیه، ویژگی ایجاد تعهد و مسئولیت را بسیار مهم می‌دانستند. امام(ره) ولایت فقیه را ولایت فقه می‌دانستند و تأکید می‌نمودند که فقه از تئوری و نرم‌افزار اداره انسان از گهواره تا گور برخوردار است.

وی به لایه‌های تأسیس نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: در اندیشه امام خمینی (ره)، اسلام با جمیع شئون آن حکومت است و شارع بی‌اعتنا نبوده، حکومت از احکام اولیه اسلام و مقدم بر همه احکام فرعی است. امام خمینی (ره) بسط توحید و ولایت فقیه و ولایت الهی را واجب‌ترین شرط واجب می‌دانستند؛ ولایت و حکومت اسلامی، صورت اخیر اسلام بوده، همه اجزا ارزش خود را از حکومت اسلامی می‌گیرند و توجه به این مهم، اهمیت مسئولیت‌پذیری در این عرصه را نمایان می‌سازد.

حجت‌الاسلام عابدی‌نژاد ادغام نظام اجتماعی جمهوری اسلامی در نظامات لیبرال دموکراسی و سرمایه‌داری جهانی را از دسیسه‌های شوم دشمنان اسلام برای مقابله با ایران دانست و تصریح کرد: استکبار همواره در تلاش است اسلام را به صورت چارچوب‌های وظایف فردی در نظام غیراجتماعی تصویرسازی کنند.

حجت‌الاسلام کریمی دیگر سخنران آیین اختتامیه نخستین دوره تربیت مدرس ولایت فقیه در سخنانی نقش‌آفرینی علما و اندیشمندان در صحنه‌های مختلف اجتماعی را شاخص، ممتاز، بی‌بدیل و جریان‌ساز توصیف کرد و افزود: باید بتوانیم در سرفصل‌ها و فوق برنامه‌های درسی، طلاب را در مسیر پاسخ به شبهات دنیای پرغوغای افکار گوناگون تقویت کنیم تا در برابر فتنه‌های فکری و عقیدتی ایستادگی نموده، با صبر، شجاعت و پایداری، زمینه‌ساز ظهور آخرین منجی عالم بشریت باشند.

معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه ولایت فقیه، با بیان اینکه امام خمینی (ره) در حیات بابرکت خود نقش تربیت مربی را به خوبی ایفا کردند، افزود: امام (ره) با الگوگیری از سیره اهل‌بیت (علیهم‌السلام) شاگردانی را تربیت کردند که در زمان حیات و پس از ارتحال امام (ره) تا امروز پرچم داران انقلاب اسلامی هستند.

وی به برخی از شخصیت‌های تأثیرگذار و اندیشمندان برجسته انقلاب اسلامی و هدایتگری ایشان در حرکت رو به رشد انقلاب اشاره کرد و گفت: علما و اندیشمندان حوزه مانند وزنه‌های علمی ارزشمند در صحنه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی نقش‌آفرینی داشته‌اند، با حضور و هدایت خود تأثیرات بسزایی در حرکت رو به رشد انقلاب ایجاد کرده‌اند.

حجت‌الاسلام کریمی به نقش برخی از شخصیت‌ها و اندیشمندان برجسته انقلاب اسلامی و هدایتگری آنان در حرکت رو به رشد انقلاب اشاره کرد و ضمن تبیین مؤلفه‌های برگزاری این دوره از کارگاه‌های ولایت‌شناسی، اذعان کرد: باید بتوانیم در سرفصل‌ها و فوق برنامه‌های درسی، طلاب را در مسیر پاسخ به شبهات دنیای پرغوغای افکار گوناگون تقویت کنیم تا در برابر فتنه‌های فکری و عقیدتی ایستادگی نموده، با صبر، شجاعت و پایداری، زمینه‌ساز ظهور آخرین منجی عالم بشریت باشند.

انتهای پیام
captcha