به گزارش ایکنا؛ برنامه پرده آخر با موضوع بایدها و نبایدهای تماشاخانههای خصوصی، در ارتباط تلفنی با شاهین چگینی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانههای خصوصی از شبکه رادیویی گفتوگو روی آنتن رفت.
شاهین چگینی در گفتگوی تلفنی با برنامه «پرده آخر» گفت: متأسفانه تئاتر خصوصی ایران بر اساس استانداردها تعریف نشده است و تئاتر خصوصی در ایران مسیری متفاوت از تئاترهای خصوصی مطرح در سایر کشورها را پیش گرفته است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانههای خصوصی اضافه کرد: تئاترهای خصوصی در ایران، مناسبات مالی فعالین تئاتر و تماشاخانهدار را در مقابل یکدیگر قرار میدهند.
وی با اشاره به اینکه تماشاخانههای خصوصی مجبور هستند از گیشه درآمد کسب کنند، عنوان کرد: هر تماشاخانه برای کسب درآمد از گیشه مجبور میشود تا قوانین بازار را بپذیرد و فقط به تماشاگری فکر کند که برای حضور در سالن تئاتر پول پرداخت میکند.
شاهین چگینی افزود: تئاتر بدون حمایت مالی نمیتواند روی پای خودش بایستد.
وی اضافه کرد: بسیاری از اجراهای تئاتر در ایران بیکیفیت هستند و اجراهای خوب به طور محدود و انگشتشمار به روی صحنه میروند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانههای خصوصی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد اجراهای تئاتر در تماشاخانههای خصوصی به روی صحنه میروند.
وی با اشاره به وضعیت فورسماژور قراردادهای تئاتری، توضیح داد: وضعیت فورسماژور زمانی شکل میگیرد که طرفین قرارداد اثری در شکلگیری بحران نداشته باشند و هر کدام به سهم خود با بحران درگیر شوند.
شاهین چگینی افزود: اکثر قراردادهای تئاتری فاقد وضعیت فورسماژور هستند.
وی ادامه داد: ما به دلیل شفاف شدن وضعیت فورسماژور با دستگاهها و نهادهای متولی تئاتر، نامهنگاریهای متعددی را انجام دادیم و متأسفانه هیچ یک از نهادها به دلیل وضعیت فعلی کشور پاسخگو نبودند.
این فعال تئاتر اضافه کرد: چراغ تئاتر به تدریج خاموش میشود و با استمرار این وضعیت بعید نیست که در آیندهای نزدیک بسیاری از سالنهای خصوصی به طور کامل تعطیل شوند.
انتهای پیام