کد خبر: 3919162
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
محمدصالح مفتاح اظهار کرد:

جایگاه فعلی فریضتین در جامعه ضعیف است

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، اظهار کرد: جایگاه کنونی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه یک نسخه ضعیف و حنیفی از قرآن و لسان اهل‌بیت(ع) است.

به گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، محمدصالح مفتاح، معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش این ستاد، با حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان جنوبی دیدار کرد.

مفتاح در این جلسه اظهار کرد: جایگاهی که امر به معروف و نهی از منکر در منظومه فکری ما دارد جایگاه بسیار بالایی است، اما آنچه در جامعه می‌بینیم یک نسخه ضعیف و نحیفی از امر به معروف و نهی از منکری است که از لسان اهل بیت(ع) بیان شده و در قرآن آمده است.

وی افزود: در اصل هشتم قانون اساسی نیز به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده است و این موضوع را به صراحت بیان کرده و وظیفه عموم مردم دانسته است که شامل سه بخش امر به معروف مردم نسبت به یکدیگر، امر به معروف مردم نسبت به حکومت و امر به معروف حکومت نسبت به مردم می‌باشد.

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور بیان کرد: در بخش امر به معروف حکومت نسبت به مردم تقریباً بخش عمده آن به دستگاه‌های اداری داده شده است، اما آن بخش‌هایی که مغفول مانده است موضوع امر به معروف حاکمان نسبت به مردم و مردم نسبت به خودشان است.

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در رابطه با رویکرد‌های جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: در دوره جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با بازخوانی فعالیت‌های گذشته به چندین آسیب رسیدیم که این‌ها سبب شد تا یک راهکار کلی ارائه دهیم.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه عمومی است و باید به گونه‌ای عمل شود که خود مردم در امر به معروف و نهی از منکر پیشگام باشند.

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور تصریح کرد: در لسان ائمه اطهار(ع) امر به معروف و نهی از منکر جایگاه بسیار بالایی دارد، اما در طول زمان این فریضه دچار آسیب شده است. آسیب‌ها و ذهنیت‌هایی که در رابطه با امر به معروف در بین مردم رایج شده است، مانع از این شده تا امر به معروف و نهی از منکر به تمامه در ذهن عموم مردم جای گیرد.

محمدصالح مفتاح با اشاره به اینکه طی یک نظرسنجی، مردم مهمترین منکرات را منکراتی می‌دانند که به حکومت و حاکمان برمی‌گردد، تصریح کرد: در چندین نظرسنجی که با مردم صورت گرفته است، به این نتیجه رسیدیم که مردم با اصل امر به معروف و نهی از منکر مشکلی ندارند و این ضرورت را احساس می‌کنند که اگر در جایی منکری دیدند آن را تذکر دهند لذا باید تلاش شود تا ظرفیت‌های مختلف و بسیار گسترده امر به معروف و نهی از منکر را به کل جامعه منتقل کنیم.

وی بیان کرد: در یکی از این نظرسنجی‌ها نزدیک به ۸۰ درصد مردم اصل تذکر دادن را قبول دارند، اما وقتی واژه تذکر را با موضوع امر به معروف و نهی از منکر جابجا کردیم در بین همان نظرسنجی، نظر مردم ۱۷ درصد کاهش پیدا کرد لذا متوجه شدیم که برخی افراد از واژه امر به معروف و نهی از منکر برداشت‌های دیگری داشته‌اند.
انتهای پیام
captcha