به گزارش ایکنا، مراسم افتتاحیه این همایش با سخنرانی حجج اسلام احمد واعظی و محمدتقی سبحانی در روز 18 شهریورماه به صورت مجازی و حضوری در این دانشگاه برگزار شد.
سپس کمیسیونهای تخصصی این همایش در دو نوبت صبح و عصر با ارائه مقالات به مدت دو روز برپا شد. در این مدت علاوه بر ارائه 39 مقاله، محورهایی با عناوین جریانشناسی معنویتهای نوظهور، نقد معنویتهای نوظهور، نحوه مواجهه با معنویتهای نوظهور و بررسی علل و عوامل معنویتهای نوظهور با تمرکز بر کشور و گونهشناسی و آسیبشناسی معنویتهای نوظهور در قالب 5 کمیسیون بررسی شد.
ابراهیم علی پور، رئیس پژوهشکده فلسفه اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مراسم اختتامیه همایش در سخنانی با تقدیر از همه دستاندرکاران برگزاری همایش گفت: کار از سه سال قبل در پژوهشکده و با همکاری قطب تعمیق باورهای دینی شروع شد و همکاری گسترده و استقبال کم نظیر پژوهشگران و محققان از دانشگاه تهران کاشان و ادیان و ... را به همراه داشت.
وی افزود: برگزاری 14 پیشنشست از دیگر نقاط برجسته این همایش است که این تعداد یک رکورد حساب میشود؛ رونمایی از آثار قبل از شروع همایش و چاپ مقالات در شش ماه قبل از روز مراسم هم کار مهم و بدیعی به شمار میآید.
علیپور تصریح کرد: برپایی مجموعهای از نشستها، کارگاه، کرسی و مقاله برای یک همایش به غنای کار کمک زیاد میکند که در این همایش وجود داشت، ضمن اینکه قصد برپایی نمایشگاه را هم داشتیم، ولی به خاطر کرونا مقدور نشد.
وی اضافه کرد: همایش به صورت مجازی و حضوری برگزار شد و ارائه و نقد و مدیریت منسجم و منظم کمیسیونها و مقالات و ... از کارهای فاخر و بسیار خوب این همایش بود.
همچنین هادی وکیلی، دبیر علمی این همایش گفت: لزوم تدوین نظامنامه برای نقد معنویتهای نوظهور، لزوم توسعه مطالعات تجربی(نمونهگیری تجربی و میدانی) در زمینه معنویتها، شکوفاسازی مطالعات با بهرهگیری از علوم و معارف اسلامی، بهرهگیری بیشتر از ظرفیت حوزه و دانشگاه و تربیت مربی و مبلغ در این زمینه از جمله پیشنهاداتی است که از سوی استادان و ارائهدهندگان مقالات و کرسیها بیان شده است.
وی افزود: تمرکز بر مسائل جزئی و تخصصیتر در همایشات بعدی و لزوم ارتقای زیرساختها برای بهرهگیری بیشتر از فضای مجازی و لزوم تأسیس مرکز جامع کشوری در زمنیه مطالعات معنویتها با تأسیس شعب در نقاط مختلف کشور از دیگر پیشنهادات برای ثمردهی بیشتر همایش است.
وکیلی تصریح کرد: در این همایش تلاش شد تا توصیف و نقد معنویتهای نوظهور به صورت همزمان صورت بگیرد، ضمن اینکه تلاش بر این بود تا نقادیها، علمی و دور از فضای ژورنالیستی باشد.
دبیر علمی همایش در پایان افزود: 123 چکیده مقاله به همایش رسید، 14 مقاله سفارشی هم از سوی صاحبنظران ارائه شد؛ 30 مقاله از مجموعه 80 مقاله واصل شده به دبیرخانه همایش، حائز امتیاز همایش شدند و 39 مقاله هم در سه روز همایش ارائه خواهد شد.