
به گزارش ایکنا؛ به نقل از خبرگزاری آناتولی، دفتر رسانهای ریاست شورای عالی مصالحه ملی افغانستان طی اطلاعیهای اعلام کرد: هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان امروز جمعه به ریاست عبدالله عبدالله، رئيس شورای عالی مصالحه ملی برای آغاز مذاکرات بینالافغانی عازم دوحه پایتخت قطر میشود.
شورای عالی مصالحه ملی افغانستان ابراز امیدواری کرد که مذاکرات پس از انتظار طولانی، آغازی برای دست یابی به صلح و ثبات و پایان جنگ و خشونت در افغانستان باشد.
سعادت نادری، وزیر دولت در امور صلح و حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز هیئت مذاکرهکننده را همراهی خواهند کرد.
در همین حال گروه طالبان نیز در اطلاعیهای از اعزام 6 تن از زندانیان این گروه به دوحه که کشورهای فرانسه و استرالیا با آزادی آنها مخالف بودند، خبر داده واعلام کرد که بر اساس توافقنامه امضاشده میان طالبان و آمریکا، این گروه برای حضور در جلسه افتتاحیه مذاکرات بینالافغانی به روز شنبه 12 سپتامبر آماده است.
در اطلاعیه طالبان آمده است که این گروه تصمیم دارد مذاکرات میانالافغانی را در چارچوب ارزشهای اسلامی و به میان آوردن یک نظام اسلامی واقعی به پیش ببرد.
در همین حال وزارت امور خارجه قطر نیز در بیانیهای اعلام کرد که دوحه از روز شنبه 12 سپتامبر میزبان دور جدید مذاکرات صلح میان احزاب افغانستان خواهد بود. این مذاکرات مستقیم بین طیفهای مختلف مردم افغانستان گامی جدی و مهم در راستای برقراری صلح پایدار در این کشور است.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا به منظور تلاش برای آغاز مذاکرات صلح افغانستان هم از روز 5 سپتامبر در دوحه، پایتخت قطر حضور دارد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ضمن تأیید این خبر اعلام کرد که مردم افغانستان برای پایان دادن به درگیریها و دستیابی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ آماده هستند و رهبران افغانستان نباید این فرصت تاریخی را برای صلح از دست بدهند.
گفتنی است زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان 29 فوریه امسال طی مراسمی در دوحه، پایتخت قطر «توافقنامه صلح در افغانستان» میان آمریکا و طالبان را امضا کردند که بر اساس این توافقنامه 5 هزار زندانی طالبان از زندانهای دولت افغانستان و یک هزار گروگان و اسیر در دست طالبان آزاد و گفتوگوهای بینالافغانی نیز آغاز شود.
انتهای پیام