کد خبر: 3922321
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵

آیت‌الله صانعی دار فانی را وداع گفت + زندگینامه

آیت‌الله یوسف صانعی از مراجع تقلید، صبح امروز در ۸۳ سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش ایکنا، آیت‌الله یوسف صانعی، مرجع تقلید، صبح امروز، شنبه 22 شهریورماه، بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.

ایشان به دلیل زمین‌خوردگی، دچار شکستگی لگن و استخوان دست شده و در بیمارستانی در قم بستری بود.  

متن بیانیه دفتر مرحوم آیت‌الله صانعی به شرح ذیل است:

إِنَّا للهِِ وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ
مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلاً(احزاب/23)

در ایام شهادت حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) روح بلند آزاد مرد عرصه علم و اجتهاد، فقیه نواندیش، بقیة السلف شاگردان حضرت امام خمینی(سلام الله علیه)؛ حضرت آیت الله العظمی صانعی (قدس سره) به دیدار معبودش شتافت و کوله‌ باری از غم و اندوه را بر دل مشتاقانش قرار داد.

او که ارادت زایدالوصفی به اهل بیت (علیهم السلام) و علوم آل محمد(صلی الله علیه و اله و سلم) داشت، بهترین ایام و اوقاتش مطالعه، تدریس و تألیف فقه و فقاهت بود و از این جهت آثار بجای مانده از ایشان سرمایه‌ای ماندگار برای حوزه‌های علمیه، جامعه اسلامی و جوامع بشری خواهد بود.

ضمن عرض تسلیت به پیشگاه مقدس حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداء، ملت شریف و بزرگوار ایران، مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه، اعلام می‌دارد با توجه به وصیت آن عزیز سفر کرده، در ایام کرونا هیچگونه مراسم از تشییع و... برگزار نمی ‌گردد.

زندگینامه

آیت‌الله یوسف‌ صانعی در سال‌ ۱۳۱۶ در روستای نیک‌آباد (ینگ‌آباد) از توابع‌ «جرقویه» در استان‌ اصفهان‌ به‌ دنیا آمد. پدربزرگ او ملایوسف از روحانیون مشهور بود که در فلسفه شاگرد جهانگیرخان و در فقه از شاگردان میرزا حبیب‌الله رشتی به شمار می‌رفت. پدر او محمدعلی نیز روحانی بود. شهربانو نام مادر اوست که در ده سالگی یوسف صانعی فوت کرد.

ایشان در مهرماه ۱۳۴۳ در ۲۷ سالگی ازدواج کرد. شروع زندگی متأهلی او با فقر همراه بود. از این ‌رو همسرش با بافندگی، اجاره ماهیانه خانه‌شان را پرداخت می‌کرد. همسر ایشان در سال ۱۳۹۰ فوت کرد و یک دختر و دو پسر دارد.

آیت‌الله صانعی در اسفند ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب شد. او تا دی ماه ۱۳۶۱ در این مسئولیت بود. از دی ماه ۱۳۶۱ تا تیر ۱۳۶۴ دادستان کل کشور بود. یوسف صانعی در دوره‌ای از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود.

وی نماینده مردم تهران در اولین دوره مجلس خبرگان رهبری بود که بیش از دو میلیون رأی آورد. او همچنین در دوره‌ای امام جمعه شهر قم بود. عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگی امام خمینی(ره) در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی از دیگر مسئولیت‌های او بود.

همچنین، در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد. سپس در سال ۱۳۳۰ به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و در سال ۱۳۳۵ دروس سطح را به اتمام رسانید و در امتحانات سطوح عالی، رتبه اول را احراز کرد و مورد تشویق آیت‌الله بروجردی قرار گرفت.

آیت‌الله صانعی در درس خارج فقه و اصول، در کلاس اساتید مختلف شرکت کرد. با این حال بیش‌ترین حضور را در درس امام خمینی داشت. او پس از تدریس چند دوره رسائل، مکاسب و کفایه‌الاصول، در سال ۱۳۵۲ تدریس درس خارج اصول را شروع کرد و در سال ۱۳۵۴ در ۳۸ سالگی تدریس درس خارج فقه را نیز آغاز کرد.

مصطفی اعتمادی، امام موسی صدر، جعفر سبحانی و محمدتقی ستوده از اساتید دروس سطح یوسف صانعی بودند. او در درس خارج فقه و اصول، در کلاس اساتیدی همچون محمد محقق داماد، محمد علی اراکی و عباسعلی شاهرودی شرکت کرد و نیز یک سال در کلاس درس آیت‌الله بروجردی حضور یافت. با این حال بیش‌ترین حضور او در کلاس درس امام خمینی(ره) بود.

انتهای پیام
captcha