کد خبر: 3924884
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
علیرضا کاظمی:

فرآیند‌های فرهنگی و تربیتی را باید با آموزه‌های دینی همراه کنیم

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه دشمنان اسلام به دنبال از بین بردن مراسم مذهبی، دینی و ملی ما هستند، گفت: در کار‌های تربیتی و معرفتی باید به دنبال کار‌های اثرگذار باشیم. در امر آموزش و تربیت باید فرآیند‌های فرهنگی و تربیتی را با آموزه‌های دینی همراه کنیم تا در نتیجه برای دانش‌آموزان یادگیری و فضیلت به همراه داشته باشد.

در کارهای تربیتی و معرفتی باید به دنبال کارهای اثرگذار باشیم

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر، در جلسه بررسی و ارزیابی هشتمین سوگواره احلی من‌العسل گفت: در ایام بسیار ارزشمند چهلمین سالگرد بزرگداشت دفاع مقدس هستیم و شاهد بودیم رهبر معظم انقلاب در آیین تجلیل و تکریم یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت فرمایشات بسیار نافذ ارزشمندی را مطرح فرمودند و لازم است که ما در حوزه پرورشی نیز برای ترویج و تبلیغ آرمان‌های انقلاب و دفاع مقدس گام‌های ارزشمندی برداریم و سعی کنیم در حوزه معرفتی و فرهنگی گام‌های تبلیغی و ترویجی اثربخشی را برای انتقال این فرهنگ ناب برداریم.

وی ادامه داد: شاید برخی معتقد باشند اگر مطلبی را در کتاب‌های درسی به عنوان یک دانش گنجانده شود بتواند آثار تربیتی از خود برجای بگذارد، اما تجربه نشان داده است که در کار‌های تربیتی و معرفتی باید به دنبال آن باشیم تا کار‌ها اثرگذار باشند و در آموزش و تعلیم و تربیت باید فرآیند‌های فرهنگی و تربیتی را با آموزه‌هایی همراه کنیم که در نتیجه برای دانش آموزان تبدیل به یادگیری و فضیلت شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: امسال با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا به دنبال آن بودیم که اصل برنامه احلی من‌العسل فراموش نشود، زیرا دشمن در این شرایط خاص به دنبال آن است که کار‌های تربیتی، اعتقادی و مناسک ملی و مذهبی و ایام‌الله‌ها تعطیل شود، اما ما سعی خواهیم کرد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تمام این مناسک را به خوبی برگزار کنیم تا دشمن در این زمینه نیز ناکام بماند.

وی افزود: مقام معظم رهبری همه‌ساله مطالب مهمی برای تقویت حوزه پرورشی تأکید می‌فرمودند، اما امسال این موضوع به صورت متفاوت از سوی ایشان مطرح شد و ایشان فرمودند که حوزه پرورشی دچار عقب‌افتادگی شده و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد یعنی ما در حوزه نیروی انسانی و منابع مالی دچار انباشت عقب‌افتادگی‌ها شده‌ایم و واقعاً باید به این موضوع رسیدگی کنیم و وقتی که این اشراف را در سخنرانی مقام معظم رهبری مشاهده می‌کنیم به واقع لذت می‌بریم، زیرا ایشان به جزئی‌ترین مسائل یک دستگاه اشراف کامل دارند.
 
کاظمی گفت: از سوی دیگر ایشان مطرح فرمودند که باید سعی کنیم فعالیت‌های پرورشی را به روش‌های متفاوت ارائه کنید یعنی باید سعی کنیم فعالیت‌های حوزه پرورشی منطبق با ذائقه دانش آموزان و خلاقیت‌ها و مدل‌های جدید به آن‌ها عرضه شود تا تأثیر تربیتی خود را بر ذهن و قلب جامعه مخاطب خود بگذارد البته همه می‌دانیم که آموزه‌های دینی و مذهبی ما منطقی‌ترین مطالبی است که منطبق با فطرت درونی انسان است، فضائل اخلاقی و مسائل دینی که در قرآن و در روایات و سیره معصومین(ع) مطرح شده است همه منطبق بر فطرت درونی انسان است، اما باید سعی کنیم با روش‌های جدید این مطالب و آموزه‌های دینی را برای نسل جدید بیان کنیم تا روح و جان آن‌ها نقش ببندد.

وی ادامه داد: همه‌ ساله شاهد دستاورد‌های معنوی برگزاری سوگواره احلی من‌العسل در بین نوجوانان هستیم، اما جا دارد در این زمینه بیشتر کار کنیم تا بتوانیم برنامه‌های ملی و استانی در این زمینه را تقویت کنیم تا همه از چتر معنوی و فرهنگ عاشورایی نوجوان کربلا حضرت قاسم بن‌الحسن(ع) بهره‌مند شوند.

در ادامه این جلسه محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پروش، گفت: خوشبختانه امسال هیئت‌های عزاداری و مردم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری یک حرکت عظیم و معنوی صورت دادند که کاری بود کارستان و همه عزیزان مذهبی و ولایی با رعایت پروتکل‌ها‌ی بهداشتی مراسم ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع) را برگزار کردند و خدا را شاکریم که امسال نیز با این شرایط ویژه و حساس صاحب ایام یعنی حضرت اباعبدالله(ع) مراسم‌های عزاداری این ایام را به خوبی هدایت کردند و باید از همه عزیزانی که صادقانه در این ایام برای برگزاری هشتمین سوگواره احلی من العسل تلاش کردند تقدیر و تشکر کنم.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم اکنون در هفته دفاع مقدس و بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس هستیم و باید بدانیم سوگواره احلی من‌العسل به یاد نوجوان کربلا حضرت قاسم بن‌الحسن‌(ع) و یادآور ۳۶ هزار شهید دانش آموز و نوجوان است که به تأسی از حضرت قاسم بن‌الحسن(ع) در راه آرمان‌های انقلاب به شهادت رسیدند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: همچنین باید از سازمان اوقاف و امور خیریه، هیئت رزمندگان اسلام، سازمان بسیج دانش‌آموزی، اداره‌کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و صدا و سیما که در پوشش رسانه‌ای این حرکت عظیم مشارکتی همدلانه داشتند تقدیر و تشکر کنیم.

مسیب‌زاده یادآور شد: در ابتدای راه ما دو اصل اساسی برای برگزاری هشتمین سوگواره احلی من‌العسل داشتیم اولین اصل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامتی دانش آموزان و دومین اصل حفظ شعائر و بزرگداشت ایام سوگواری اباعبدالله(ع) بود که خوشبختانه امسال با تمام محدودیت‌ها کاروان رهپویان حضرت قاسم‌بن‌الحسن(ع) با استفاده از ابزار هنر و گروه‌های مدیحه‌سرایی و سرود دانش‌آموزی در ۲۸ استان کشور و در ۵۰ درصد از مناطق و شهرستان‌های سراسر کشور برگزار شد که صحنه‌هایی بسیار به یاد ماندنی را در سطح شهر‌ها خلق کردند.

مسیب‌زاده ادامه داد: امسال مراسم نمادین حرم شاه چراغ(ع)، حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و حرم امام خمینی(ره) از شبکه‌های ۲ سیما و قرآن و شبکه‌های استانی توسط سازمان صدا و سیما پوشش داده شد و همچنین سرود «احلی من‌العسل» دانش‌آموزی از سوی شهرستان‌های استان تهران تهیه و تدوین شد.

وی گفت: همچنین امسال پویش مجازی احلی من‌العسل از ششم محرم تا بیستم صفر همزمان با اربعین حسینی ادامه خواهد داشت که علاوه بر بزرگداشت حضرت قاسم بن الحسن یاد و خاطره سردار شهید اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی خواهیم داشت و بر اساس اطلاعات رسیده تا کنون بیش از ۲۵۰۰ اثر به دبیرخانه این پویش مجازی در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در قالب‌های نماهنگ، پادکست، عکس، مداحی نوغلامان و پوستر ارسال شده است.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، بیان کرد: باید اعتراف کنیم احلی من العسل یک شیوه مدیریت مشارکتی در کشور همراهی و همدلی چند دستگاه مختلف است که بار‌ها توسط مسئولان مختلف کشور به این موضوع اشاره شده است.

سپس در ادامه جلسه سردار علی‌اکبر مداحی، مدیر ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام گفت: امسال راه‌اندازی کاروان‌های احلی من العسل در سطح شهر‌های یک اتفاق بسیار خوب بود و باید سال آینده در یک برنامه‌ریزی متمرکز این اتفاق دوباره تکرار شود تا بتوانیم نوجوانان بیشتری را در این زمینه جذب کنیم.

همچنین سید محمدکاظم موسوی‌متقی، مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، در این جلسه گفت: بین حرکت جهادی با حرکت غیر جهادی تفاوت وجود دارد شاید بسیاری تصور می‌کردند که با آمدن کرونا باید بسیاری از کار‌ها تعطیل شود، اما دلسوزان و افراد با اخلاص توانستن علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی کار‌ها و کاروان‌هایی را در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) راه‌اندازی کنند که شاید کم‌نظیر بود.

وی تصریح کرد: امسال شاید نذری دادن و برخی از از کار‌ها به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی ممنوع شد، اما با کمک و همدلی همه مردم توانستیم کمک‌های مومنانه و بسته‌های معیشتی بسیاری را به صورت هدفمند در بین نیازمندان تقسیم کنیم و این‌ها نشانه آن است که امام حسین(ع) به حرکت عاشورا نظر دارند و این حرکت نیز ماندگار شد.

لازم به ذکر است هشتمین سوگواره احلی من‌العسل در قالب کاروان رهپویان حضرت قاسم علیه السلام در روز ششم محرم و پویش احلی من العسل تا روز اربعین حسینی به اتمام خواهد رسید، اما وظیفه سنگین ما در گام دوم انقلاب مبنی بر برجسته کردن ارزش‌های معنوی از جمله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، کماکان به قوت خود باقی است.
انتهای پیام
captcha