کد خبر: 3925506
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۹
اردشیر صالح‌پور:

پرده‌خوانی معرّف فرهنگ ایرانی و اسلامی است

نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر گفت: هنرهایی چون پرده‌خوانی و نقالی تنها روایتگر قصه‌های تاریخی و باستانی نیستند، بلکه هویت ملی و دینی ما را تبلیغ می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین افتتاحیه نمایشگاه «نقش حسین» با حضور جمعی از نقالان و هنرمندان در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری، امروز 5 مهرماه برگزار شد. در ابتدای این مراسم، مرشد میرزاعلی، مسئول دفتر تعزیه و نمایش‌های آیینی حوزه هنری اظهار کرد: این نمایشگاه متعلق به خانواده ارادتمندان امام حسین(ع) است و از آقای مسعود شجاعی و کوروش زارعی برای همراهی با این نمایشگاه تشکر می‌کنم.

در ادامه مراسم، اردشیر صالح‌پور، نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر بیان کرد: پرده‌خوانی آمیخته‌ای از دو هنر نمایش و نقاشی است. این هنر به نوعی فرهنگ ملی و دینی ما را تصویر می‌کند، اما متأسفانه چنین هنرهایی را امروزه کم داریم. این نقصان در شرایطی است که هنرهایی چون پرده‌خوانی قادرند هویت ما را به زیباترین شکل به جهانیان عرضه کنند.

پرده خوانی مبلغ فرهنگ ایرانی و اسلامی

وی با بیان اینکه پرده‌خوانی دارای چهار مولفه است، تصریح کرد: شعر، موسیقی، هنرهای تجسمی و معماری چهار مولفه‌ای هستند که در پرده‌خوانی مد نظر قرار گرفته است. البته در بخش هنرهای تجسمی، پرسپکتیوی منطبق بر ذهن و اندیشه‌های قدسی وجود دارد که با پرسپکتیو غربی در نقاشی، تفاوت اساسی دارد.

صالح‌پور ادامه داد: پرده‌خوانی اولین بار در زمان صفویه و در جنگ چالدران مورد استفاده قرار گرفت و از آن به بعد این هنر در تاریخ این سرزمین ریشه دواند. تعزیه‌خوان‌ها خود را آرتیست نمی‌دانند، بلکه معتقدند ذاکرانی هستند که کارشان ذکر گفتن است. در پرده‌خوانی هرچه بخواهی وجود دارد، چون بخشی از جهان به روی پرده تصویر می‌شود.

این پژوهشگر تأکید کرد: در پرده‌خوانی، روایت‌های مختلفی وجود دارد. عده‌ای برای پرده‌خوانی، 75 مجلس را متصور هستند، اما عده‌ای دیگر می‌گویند 365 مجلس برای پرده‌خوانی وجود دارد.

 

وی یاد هنرمندانی چون حسین قوللر آغاسی و مدبر را گرامی داشت و گفت: این بزرگان با عشق و اخلاص در عرصه هنرهای قهوه‌خانه‌ای قدم برداشتند و راه آنها باید تداوم پیدا کند. اتفاقی که خوشبختانه در چند سال اخیر با جدیت در حال پیگیری است.

وی در پایان، ضمن تشکر از مرشد میرزاعلی برای برگزاری این نمایشگاه گفت: امیدوارم چنین اتفاقاتی در کشورمان ادامه داشته باشد.

پرده خوانی مبلغ فرهنگ ایرانی و اسلامی

پس از سخنان اردشیر صالح‌پور، مرشد رسول میرزاعلی به اجرای برنامه پرداخت و سپس داود فتحعلی‌بیگی، کارگردان پیشکسوت تئاتر نیز روایاتی تاریخی از اهمیت و جایگاه پرده‌خوانی نقل کرد. سپس از یکی از پرده‌های حاضر در نمایشگاه رونمایی شد.

یادآور می‌شود، نمایشگاه «نقش حسین» از 5 تا 10 مهرماه در نگارخانه ابوالفضل عالی دایر خواهد بود.

انتهای پیام
captcha