
بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه از ابتدای اردیبهشت سال جاری تا امروز ۱۰ هزار نفر بهبودیافته از کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردهاند، گفت: از این تعداد هشت هزار واحد پلاسما اهدا شده است که این جمعیت دو درصد بهبودیافتگان کووید ۱۹ را تشکیل میدهد.
وی تأکید کرد: افرادی که ۲۸ روز از بهبودی آنها گذشته است، میتوانند برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کنند. بیشترین میزان اهدای پلاسما در استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و کرمانشاه بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه در شش ماهه نخست سال جاری یک میلیون و ۱۹۰ نفر به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردهاند، گفت: از این تعداد ۹۴۰ هزار و ۷۳۹ واحد خون اهدا شده و ۱۴۲ هزار و ۶۰۰ واحد خون در شش ماهه اول سال از سوی اهداکنندگان بار اولی بوده است. پنج درصد از خونهای اهدایی در سراسر کشور از سوی بانوان اهدا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش را نشان میدهد.
حاجیبیگی با ذکر اینکه در شش ماهه نخست سال جاری یک میلیون و ۶۲۶ هزار و یک واحد خون و فرآوردههای خونی شامل گلبول قرمز فشرده شده و پلاکت در مراکز بیمارستانی و درمانی کشور توزیع شده است، یادآور شد: مردم استانهای تهران، فارس، اصفهان بیشترین میزان اهدای خون در کشور را داشتهاند.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد خونهای اهدایی در کشور از سوی تهرانیها بوده است، اظهار کرد: هشت درصد خونهای اهدایی کشور مربوط به استان فارس و هفت درصد استان اصفهان است. در مجموع ۳۰ درصد از کل خونهای اهدایی کشور در این سه استان اهدا شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اینکه ۵۶ درصد از خونهای اهدایی در سراسر کشور از سوی اهداکنندگان مستمر اهدا شده است، یادآور شد: استانهای سمنان با ۷۴ درصد، بوشهر با ۶۶ درصد و همدان با ۶۵ درصد بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر در کشور را دارند. همچنین، استانهای خراسان جنوبی، سمنان، خراسان شمالی و قم بیشترین میزان رشد اهدای خون را در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتهاند.
انتهای پیام