کد خبر: 3926768
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۴

دل‌مشغولی‌های کاذب در فضای مجازی / هدف اصلی آموزش قرآن را فراموش نکنیم

دل‌مشغولی‌های کاذب در فضای مجازی / هدف اصلی آموزش قرآن را فراموش نکنیم یک قاری و فعال قرآنی اظهار کرد:‌ سرگردانی در فضای مجازی دل‌مشغولی کاذبی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده و هجمه‌های تبلیغاتی دشمن دلیل اصلی عدم رغبت نوجوانان به قرآن است.

حمیدرضا معصومی‌پویا، قاری و فعال قرآنی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، محرومیت از جلسات حضوری قرآن را برای جامعه هدف تلخ توصیف کرد و افزود: با وجود شرایط فعلی و مهار بیماری کرونا فضای مجازی جایگزین کلاس‌های حضوری است، اما نمی‌تواند این خلأ را آن‌طور که باید و شاید جبران کند.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت فضای مجازی ویژه خانواده‌ها و قرآن‌آموزان باید یکسان در اختیار قرار گیرد، به ناتوانی مالی برخی خانواده‌ها برای تأمین این ظرفیت برای فرزندان خود اشاره کرد و افزود: فضای مجازی تیغ دو لبه و دارای تبعاتی است که برای استفاده بهینه نباید به روحیات دوران نوجوانی بی‌توجه بود و برای جلوگیری از آن تبعات باید آموزش‌های لازم دقیق، کاربردی از سوی خانواده‌ها و مدارس صورت گیرد تا ما را از هدف آموزش قرآن دور نکند.

معصومی‌پویا ادامه داد: مرور خاطرات دهه 60 و 70 بیانگر رغبت خانواده‌ها، نوجوانان و جوانان به مفاهیم و رشته‌های مختلف قرآنی است. البته در آن برهه هجمه‌های تبلیغاتی امروز دشمنان وجود نداشت یا کمرنگ بود. امروز وجود شبکه‌های اجتماعی و در دسترس بودن تلفن همراه‌های هوشمند دلیل اصلی عدم رغبت نوجوانان به قرآن است و خانواده‌ها نیز تحت تأثیر این فضا قرار گرفته‌اند.

وی با ابراز تأسف از اینکه سرگردانی در فضای مجازی دل مشغولی کاذبی را برای خانواده‌ها به ویژه نوجوانان و جوانان ایجاد کرده و باعث شده تا ذائقه افراد جامعه تغییر کند، اظهار کرد: خانواده به عنوان مهمترین رکن و پایگاه جامعه قادر است که این بی‌سامانی و سرگردانی را برطرف و تربیت قرآنی فرزندان را از سنین قبل از مدرسه آغاز کند.

معصومی‌پویا با اشاره به اینکه متولیان امر قرآن همچون کانون‌های فرهنگی تربیتی مساجد، اوقاف، ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی باید نقش خود را به درستی در جامعه ایفا کنند، تصریح کرد: متأسفانه با توجه به مشکلات اقتصادی، مباحث فرهنگی به ویژه قرآن جزء اولویت‌ها قرار نمی‌گیرد. محافل قرآن در دهه‌های گذشته با جوایز و مسابقات برای نوجوانان همراه بود، اما این مشوق‌ها بسیار کمرنگ شده و با شیوع کرونا ایجاد انگیزه‌ها به صفر رسیده است.  

وی فراهم کردن و تقویت زیرساخت‌های فضای مجازی را گامی مؤثر برای رونق فعالیت‌های قرآنی دانست و افزود: دنیا در حال پیشرفت است و ما نیز متناسب با فعالیت خود باید از این ظرفیت بهره‌مند شویم. بی‌شک اگر استفاده درست از این فضا صورت گیرد، به زودی شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

معصومی‌پویا با استناد به فرمایش رهبری مبنی بر توجه دولتمردان به فضای مجازی به ویژه مباحث قرآنی،‌ اظهار کرد: مسئولان و متولیان در این حوزه وظیفه خود را به درستی انجام ندادند و این امور تا حدی رها شده و بسیار لازم است که خانواده‌ها به این حوزه وارد شوند و ایفای نقش کنند. دهه‌های قبل پیدا کردن نوار کاست قاریان مشهور شاهکار بود، اما امروز با وجود اینکه با جست‌و‌جویی ساده می‌توان به راحتی تلاوت و مطلب مورد نیاز را در اختیار داشت، شاهد کاهش انگیزه خانواده‌ها و جوانان برای فعالیت‌های قرآنی هستیم که این امر باید بررسی شود.

وی در پایان در خصوص عوامل ایجاد احساس نیاز خانواده‌ها به مباحث قرآنی اظهار کرد: مبلغان دینی وظیفه خطیری برعهده دارند؛ چراکه مردم آنان را امین دانسته و از افراد تأثیرگذار در جامعه هستند. رسانه ملی نیز در آگاهی‌بخشی مؤثر است، اما متأسفانه کم‌کار شده و حتی می‌توان ادعا کرد فعالیتش در حد صفر است. بدون شک اگر رسانه ملی خانواده‌ها را به طرق مختلف به فعالیت‌های قرآنی ترغیب می‌کرد، جریان‌سازی جدی صورت می‌گرفت.

انتهای پیام
captcha