کد خبر: 3927124
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷

قانونمند کردن بازار طب سنتی برای رعایت حقوق مردم ضروری است

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر قانونمندکردن بازار طب سنتی برای رعایت حقوق مردم تأکید کرد.

قانونمند کردن بازار طب سنتی برای رعایت حقوق مردم یک ضرورت استبه گزارش ایکنا به نقل از وبدا، جعفر صادق‌تبریزی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست تبیین سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت در حمایت از طب سنتی و مکمل که در برنامه 10 ساله، از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به کشور‌های عضو پیشنهاد شده است، با تأکید بر ضرورت قانونمند کردن بازار طب سنتی، سیستم مراقبت‌های اولیه بهداشتی را به‌دلیل گستره‌ای که در کشور دارد و اعتماد مردم به آن، عرصه مناسبی برای استفاده درست از ظرفیت‌های این مکتب طبی در بهبود شیوه زندگی دانست.

وی در این نشست که به‌منظور تبادل نظر با روسای انجمن‌های علمی پزشکی، در خصوص اقدامات گذشته و پیش رو در حوزه طب سنتی در کشور، از طریق ویدیو کنفرانس و ارتباط مستقیم با بالاترین مقام طب سنتی و مکمل دفتر سازمان جهانی بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه توسعه طب سنتی ریشه در قوانین بالادستی کشور، از قبیل برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری دارد، گفت: در سیاست دوازدهم، بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایرانی بر ما تکلیف شده و با تاکید ویژه بر نظارت وزارت بهداشت بر ارائه خدمات طب سنتی، بر تبادل علمی میان طب سنتی و طب نوین و تاکید بر اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه نیز تأکید شده است.

وی افزود: طب سنتی ریشه در فرهنگ دینی و ملی ایران دارد و دانشمندان ایرانی تجربیات ارزنده‌ای در این زمینه دارند که نه‌تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا، هم تدریس و هم استفاده می‌شود.

تبریزی، اقبال و اعتماد مردم به طب سنتی را امر بسیار مهمی در جامعه دانست و با اشاره به جایگاه رفیع طب سنتی در پیشگیری و بهبود شیوه زندگی، گفت: در سوی دیگر، در جامعه ما افرادی طب سنتی را ارائه می‌دهند که از دانش، مهارت و شایستگی لازم برخوردار نیستند و باید اثرات این‌ها به حداقل برسد.

وی بر ضرورت قانونمند و قاعده‌مند کردن بازار طب سنتی برای رعایت حقوق مردم تأکید کرد و افزود: سیستم مراقبت‌های اولیه بهداشتی به‌دلیل گستره‌ای که در کشور ما دارد و اعتمادی که مردم به آن دارند، می‌تواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به اعتقاد معاونت بهداشت این وزارتخانه بر اثرگذاری استفاده از آموزه‌های مبتنی بر شواهد طب سنتی روی بهبود شیوه زندگی و پاسخ به سوالات متعدد مردم در این زمینه و نهایتا ارتقای سلامت آنها، گفت: نقطه ورود را در محیطی‌ترین سطح، یعنی خانه‌های بهداشت انتخاب کردیم و باور داریم که توسعه آموزه‌های مبتنی بر شواهد طب سنتی کاری درست است و باید به‌درستی و بادقت و به‌دور از شتاب‌زدگی انجام شود.

وی از انجام بررسی‌های یک‌ ساله روی محتوای بسته آموزشی مورد نیاز در این زمینه با همکاران دفتر طب ایرانی خبر داد و افزود: تلاش کردیم مفاهیم ساده، قابل فهم و قابل استفاده در خانه‌های بهداشت برای اصلاح شیوه زندگی و انتخاب روش‌های صحیح برای سالم زیستن، وارد نظام شبکه شود.

تبریزی تأکید کرد: انتظار داریم برنامه ادغام، بر مداخلات غیردارویی، پاسخ به سوالات مردم و آموزش مردم درمورد شیوه زندگی سالم متمرکز شده و تاکید ویژه بر آموزش بهورزان و مربیان مراکز آموزش بهورزی داریم تا این آموزه‌ها با گویشی مناسب و قابل قبول در اختیار مردم قرار گیرد.

وی ارزیابی علمی و درست آنچه که در طول برنامه آزمایشی ادغام اجرا می‌شود و نظارت دقیق بر نحوه اجرا و ثبت کاملا دقیق نتایج در سیستم ارائه خدمت را لازمه اجرای این طرح دانست و افزود: سنجش در مرحله پایلوت بر اساس شاخص‌های دقیق و روشن برای ارزیابی پذیرش اجتماعی و رضایت مردم، قابلیت اجرایی در نظام سلامت، هزینه‌اثربخشی، ایمنی آن، تأثیر بر باور‌های غلط و پاسخ به سوالات متعدد مردم و نتایج و تاثیر آن بر خروجی خواهد بود و امیداریم بر اساس نتایج، بتوانیم در مرحله پایلوت بازنگری لازم را در روش اجرا به‌عمل آوریم و این اقدام مبتنی بر شواهد، موجب افزایش دانش مردم در زمینه شیوه زندگی سالم، کاهش باور‌های غلط و نهایتاً ارتقای سلامت مردم باشد.
انتهای پیام
captcha