کد خبر: 3928726
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰

کتاب «راه پر آه! نقدی بر سند ۲۰۳۰ در حوزه آموزش» منتشر می‌شود

کتاب «راه پر آه! نقدی بر سند ۲۰۳۰ در حوزه آموزش» اثر امیر نوری‌زاد در بررسی مفهوم و ویژگی‌ها، زمینه‌های شکل‌گیری و پیشگیری و درمان شیوه‌های تربیتی آسیب‌زا از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، منتشر می‌شود.

کتاب «راه پر آه! نقدی بر سند ۲۰۳۰ در حوزه آموزش» منتشر می‌شودبه گزارش ایکنا، «راه پر آه! شیوه‌های تربیت آسیب‌زا از منظر صاحب‌نظران»، عنوان جدیدترین کتاب کانون اندیشه جوان حاوی مجموعه مصاحبه‌هایی است که به کوشش امیر نوری‌زاد و توسط گروه اخلاق و تربیت این مرکز در آستانه چاپ قرار گرفته است.

در بخش اول این کتاب به معنا، مفهوم و ویژگی شیوه‌های تربیتی آسیب‌زا در مصاحبه با خانم نیلچی‌زاده پرداخته است. از جمله مباحث این بخش می‌توان به رویکرد تربیتی اسلام در تعامل والدین با فرزندان، انواع نیازهای فرزند، تکالیف و مسئولیت‌های فرزندان در مقابل والدین، دیدگاه اسلام درباره منش تربیتی مقتدرانه، دیدگاه اسلام درباره منش تربیتی سخت‌گیرانه، دیدگاه اسلام درباره منش تربیتی آسان‌گیر، آسیب‌های منش تربیتی آسان‌گیر اشاره کرد.

در بخش دوم کتاب، حجت‌الاسلام ساجدی، عوامل خانوادگی مؤثر در شیوه‌های تربیتی آسیب‌زا را بررسی کرده و به موضوعاتی مانند معنا و مفهوم تربیت آسیب‌زا، عوامل شکل‌گیری تربیت آسیب‌زا، نقش شکاف نسلی در شکل‌گیری تربیت آسیب‌زا، راهکارهای کاهش آسیب‌های شکاف نسلی و نقش شکاف بین نظر و عمل والدین در تربیت آسیب‌زا پرداخته است.

بخش سوم این اثر هم مصاحبه با عبدالعظیم کریمی در مورد زمینه‌های شکل‌گیری تربیت در خانواده، رویکردهای متفاوت به مقوله تربیت، تربیت چه چیز نیست؟، ویژگی منش‌های تربیتی مقتدرانه، سخت‌گیرانه، آسان‌گیر و بی تفاوت، تفاوت روش‌ها و منش‌ها در تربیت و بسترهای شکل‌گیری تربیت آسیب‌زا در جامعه است.

بخش چهارم ضمن مصاحبه با خانم سجادیه به آسیب‌های تربیتی نوظهور پرداخته شده است، مواجه نظام‌های تربیتی با فناوری‌های نوین، ویژگی‌های آسیب‌های تربیتی نوظهور، نقش شناخت فناوری‌های نوین در مواجهه با آسیب‌های نوظهور، تربیت قرنطینه‌ای، آسیب‌های تربیتی ناشی از عدم شناخت والدین نسبت به فناوری نوین،  چالش‌های تربیتی منش مقتدرانه از جمله این مباحث است.

در بخش پنجم و در مصاحبه با حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا فرهادیان به پیشگیری و درمان شیوه‌های تربیتی آسیب‌زا پرداخته شده است و مباحثی مانند چیستی تربیت آسیب‌زا، رویکرد اسلام در مقابله با تربیت آسیب‌زا، راهکارهای توجه والدین به دستورات دینی، شیوه‌های مقابله با تربیت آسیب‌زا در اسلام و راهکارهای پیشگیری و درمان تربیت آسیب‌زا مورد بحث قرار گرفته است. 

یادآور می‌شود، کتاب «راه پر آه! نقدی بر سند ۲۰۳۰ در حوزه آموزش» اثر امیر نوری‌زاد از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر می‌شود.

انتهای پیام
captcha