به گزارش ایکنا؛ به نقل از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی، شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ تاکنون، بیشتر فعالیتها و آموزشهای حضوری را تحت تأثیر قرار داده و از این رو اغلب فعالیتهای آموزشی در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران، ناگزیر به صورت مجازی و غیرحضوری ادامه پیدا کرده است. در این خصوص مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) از والدین دانشآموزان تهرانی پرسیده است «تا چه حد نگران استفاده فرزندتان از اینترنت هستید؟»
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد ۳۴.۷ درصد والدین بابت استفاده فرزندشان از اینترنت نگرانی زیادی دارند. در مقابل ۳۰.۲ درصد دیگر اصلاً چنین نگرانی ای نداشتند. این میزان نگرانی در بین ۱۳.۷ درصد کم و در بین ۲۰.۷ درصد در حد متوسط بوده است.
میزان نگرانی زنان در این خصوص اندکی بیشتر از مردان است. میزان نگرانی والدین در خصوص استفاده فرزندانشان از اینترنت بر حسب مقطع تحصیلی نشان میدهد، نگرانی در بین والدین دانشآموزان متوسطه اول بیشتر از والدین دانشآموزان سایر مقاطع است.
در نظرسنجی دیگری از والدین دانشآموزان تهرانی پرسیده شده است «برخی میگویند در آموزش مجازی و غیرحضوری، آموزش و یادگیری به صورت مناسب انجام نمیشود. شما تا چه حد با این نظر موافقید؟»
بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۳۶درصد والدین با این نظر که «در آموزش مجازی و غیرحضوری، آموزش و یادگیری به صورت مناسب انجام نمیشود» تا حد زیادی موافق هستند که در مقابل ۱۱.۹ درصد با این نظر اصلاً موافق نیستند. میزان موافقت با گزاره فوق، در بین ۱۵.۶ درصد در حد کم و در بین ۳۳.۵ درصد در حد متوسط بوده است.
والدین فارغ از نوع جنسیت دیدگاه یکسان و نزدیک به هم نسبت به میزان مناسب بودن آموزش مجازی برای یادگیری داشتند. دیدگاه والدین بر حسب هر یک از مقاطع تحصیلی نیز مورد بررسی قرار گرفت که تفاوتها معنادار نشده است و والدین هر سه مقطع دیدگاه نسبتاً یکسانی در این خصوص دارند.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در نظرسنجی دیگری از والدین دانش آموزان تهرانی پرسیده است «آیا فرزند شما به تنهایی میتواند با اپلیکیشنهای آموزش غیرحضوری کار کند یا نیاز به کمک بزرگترها دارد؟» ۵۰.۲ درصد بیان کردند فرزندشان به تنهایی میتواند با اپلیکیشنها کار کند، اما ۴۸.۷ درصد گفتند فرزندشان به کمک نیاز دارد.
۳۳.۵ درصد والدین دانشآموزان ابتدایی گفتهاند فرزندشان به تنهایی میتواند با اپلیکیشنها کار کند. اما ۶۳.۵ درصد والدین دانشآموزان متوسطه اول و ۷۲ درصد متوسطه دوم اظهار کردهاند فرزندانشان میتوانند با اپلیکیشنها کار کنند.
در ادامه از والدینی که گفتهاند فرزندان آنها نیاز به کمک دارند، پرسیده شد «آیا در خانواده کسی هست که در این زمینه به وی کمک کند؟» ۹۱.۹ درصد اظهار داشتهاند در خانواده کسی هست که به فرزندشان کمک کند و ۷.۹درصد گفتند کسی نیست به فرزندشان در آموزش کمک کند.
یادآور میشود، هر دو نظرسنجی با جامعه آماری والدین دانشآموزان تهرانی که فرزند آنها به صورت غیرحضوری آموزش میبیند و اندازه نمونه ۱۲۱۷ در تاریخ ۱ تا ۶ مهر ۱۳۹۹ به شیوه مصاحبه تلفنی از سوی ایسپا اجرا شده است.
انتهای پیام