کد خبر: 3932951
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴

نگاهی بر میراث علمی استاد جمشیدی/ مرجع مطالعات سیاسی شهید صدر و امام(ره)

استاد محمدحسین جمشیدی با کارنامه‌ای درخشان از فعالیت‌های علمی و تلاش خستگی‌ناپذیر برای تربیت دانش‌پژوهان جوان کشور بیش از یک دهه از عمر خود را در دانشگاه تربیت مدرس و پیش از آن در پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی سپری کرد، آسمانی شد و غمی دیگر بر اندوه این روز‌های جامعه علمی کشور افزود.

به گزارش ایکنا، محمدحسین جمشیدی، از اساتید برجسته حوزه اندیشه سیاسی در اسلام و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس پس از عمری تلاش علمی و تحمل دردهای ناشی از حملات شیمیایی رژیم بعثی، دوشنبه، 12 مهرماه بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. محمد محمودی‌کیا، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، در یادداشتی به ویژگی‌های اخلاقی و علمی این استاد پرداخت و بر احاطه و تسلط وی در زمینه اندیشه سیاسی امام و شهیدصدر  تأکید کرد؛

روح پاک استاد فرزانه، اندیشمند پارسا و محقق پرتلاش حوزه مطالعاتی اندیشه سیاسی در اسلام، مرحوم محمدحسین جمشیدی پس از تحمل دوره‌ای کوتاه از ابتلا به بیماری کرونا به لقاء الله پیوست.

وی در حوزه مطالعات اندیشه سیاسی اسلامی شخصیت ممتاز بود. به ویژه در حوزه مطالعات سیاسی شهیدصدر و امام(ره) تحقیقات و نظراتش محل رجوع بود. آن استاد فقید با کارنامه‌ای درخشان از فعالیت‌های علمی و تلاش خستگی ناپذیر برای تربیت دانش پژوهان جوان کشور بیش از یک دهه از عمر خود را در دانشگاه تربیت مدرس و پیش از آن در پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی سپری کرد، آسمانی شد و غمی دیگر بر اندوه این روز‌های جامعه علمی کشور افزود.

خیلی دغدغه‌مند بود و اندیشه امام و انقلاب را باور داشت. در جاهای مختلف با علاقه و احساس دین به امام و انقلاب حضور و سخنرانی کرد. در حوزه مطالعات اسلامی به گواه مقالات، نظریات، کتاب‌ها و کارهای پژوهشی خدمات برجسته‌ای از خودش به جای گذاشت. «نظریه عدالت از دیدگاه فارابی، امام خمینی، و شهید صدر»، «درامدی بر نظریه عدالت در اسلام»، «دیپلماسی پیامبر»، «مبانی اندیشه نظامی در اسلام»، «اندیشه سیاسی شهید رابع محمدباقر صدر»، «اندیشه سیاسی امام خمینی»، و ده‌ها عنوان کتاب و مقاله علمی تنها بخشی از خدمات و میراث علمی برجای مانده از این محقق پر تلاش است.

در کنار این کارنامه مشحون و پرثمر علمی، حسن خلق، رفتار متین، متواضعانه و عالمانه آن استاد فقید با دانشجویان و همکاران دانشگاهی همواره در یاد‌ها باقی خواهد ماند. تحمل سال‌ها درد و رنج ناشی از مصدومیت شیمیایی ناشی از دوران دفاع مقدس هیچ گاه خللی در کوشش علمی آن استاد فرزانه نداشت و حس مسئولیت پذیری او چنان می‌نمود که کلمه به کلمه و خط به خط آنچه به او واگذارده می‌شد را مورد مطالعه و دقت قرار می‌داد و بی هیچ چشمداشتی از آنچه اندوخته بود راهنمایی می‌نمود.

اینک روح پاک این استاد فرزانه و محقق اسلامی پس از عمری تلاش علمی در شب میلاد حضرت ختمی مرتبت، رسول اعظم، محمد مصطفی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) در پیشگاه حضرت ربوبی حاضر است و رجاء واثق دارد قرین رحمت و مغفرت واسعه حضرتش قرار گیرد.

«اللهم انا لا نعلم منه الا خیرا»

«اللهم اسکنه فی فسیح جناتک و انزله منازل الابرار»

انتهای پیام
captcha