کد خبر: ۳۹۳۳۱۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۲

اتحاد یگانه راه مسلمین برای غلبه بر مشکلات است

آیت‌الله محمدعلی موسوی جزایری با تأکید بر اهمیت مسئله وحدت مسلمین بیان کرد: راه‌حل اصلی مسلمین، تسلیم شدن در برابر دشمنان نیست. اگر متحد باشیم، دیگر اسرائیل نمی‌تواند مرتکب این جنایات شود و فلسطینیان را در تنگنا قرار دهد و یا رئیس جمهور فرانسه به پیامبر(ص) جسارت کند. همه این اتفاقات برگرفته از ضعف ما است که سبب شده دشمنان حس کنند قدرتی در برابر آنان نیست تا به مقابله پرداخته و از آنها انتقام گیرد. لذا مهم‌ترین راه‌حل اتحاد است.

به گزارش ایکنا؛ وبینار «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب»، سیزدهم آبان‌ماه با سخنرانی جمعی از اندیشمندان برگزار شد. آیت‌الله محمدعلی موسوی جزایری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این کنفرانس بیان کرد: باید معنای وحدت را بشناسیم. خداوند در قرآن بر این کلمه تاکید بسیار داشته و از جمله آیاتی که به مفهوم وحدت پرداخته این است که فرمود: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا». مقصود آیه این است که باید به حبل الله چنگ بزنیم و باید بدانیم که این حبل‌الله چیست. براساس روایات، قرآن حبل‌الله است که از آسمان به سمت زمین آمده و وقتی نعمتی این‌چنینی وجود دارد، نباید تفرقه داشت. باید به قرآن چنگ زد و از تفرقه دوری کرد.

وی افزود: خداوند در آیه دیگری فرمود: «وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ». یعنی اختلاف نکنید که سست و بددل می‌شوید و قدرت شما از بین می‌روید. مقصود از «ریح»، «ریح طیب» یعنی نسیم خوش است. خداوند به مسلمانان این رایحه را داده است و این محبوبیتی برای کل ملت‌های مسلمان و امت اسلام است و به آنها به دید احترام نگریسته می‌شود. اما اگر نزاع پیشه کردیم و متفرق شدیم، این محبوبیت از بین می‌رود.

تفرقه بین مسلمین بزرگ‌ترین عذاب است

موسوی جزایری تصریح کرد: خداوند در آیه دیگری فرمود: «قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَى أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لَعَلَّهُمْ يَفْقَهُونَ»، یعنی ممکن است خداوند شما را به اختلاف کلمه و پراکندگی درافکند و برخی را به عذاب برخی گرفتار کند. به تعبیر دیگر، اگر منحرف شوید، لزومی ندارد خداوند از آسمان بر شما عذابی بفرستد، بلکه همین متفرق شدن عذاب است و بدین‌شکل گروهی ظالم و گروهی مظلوم خواهند بود و بین شما درگیری می‌شود و بدین‌شکل نیازی به دشمن خارجی ندارید. همین تفرقه به عنوان عذاب برای شما کافی است.

وی افزود: علمای بزرگ اسلام و رؤسای کشورهای اسلامی و ملت‌ها را مورد خطاب قرار می‌دهم و می‌گویم درست است که ما سختی‌ها و مشکلات زیادی داریم، اما باید پرسید راه‌حل چیست؟ آیا این است که به مستکبران رجوع کنیم؟ سراغ آمریکا و اسرائیل برویم و دستشان را ببوسیم؟ آیا اینها راه‌حل رسیدن به وحدت است؟ به نظر بنده تنها راه‌حل، اتحاد میان مسلمانان است که اگر یکدست شوند، می‌توانند بر انواع بلایا، سختی‌ها و مشکلات فائق آیند.

راه‌حل نجات مسلمانان اتحاد است

موسوی جزایری در انتهای صحبت‌های خود بیان کرد: باید دانست که راه‌حل، تسلیم شدن در برابر دشمنان نیست، اگر متحد باشیم، دیگر اسرائیل نمی‌تواند مرتکب این جنایات شود و فلسطینیان را در تنگنا قرار دهد و یا رئیس جمهور فرانسه به پیامبر(ص) جسارت کند. همه این اتفاقات برگرفته از ضعف ما است که سبب شده دشمنان حس کنند قدرتی در برابر آنان نیست تا به مقابله پرداخته و از آنها انتقام گیرد. دشمنان گمان می‌کنند آزادند که هر کاری خواستند بکنند اما باید اتحاد داشت و در پایان از مسلمانان می‌خواهم که متحد شوند.

در ادامه این کنفراس، نوبت به سخنرانی ماموستا فائق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرنگان رهبری رسید. وی بیان کرد: سپاس خداوندی را که ما را از وحدت برخوردار ساخت و علما را در والاترین جاها نشاند. خداوندی که فرمود: «شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ». سلام و درود بر پیامبر رحمت و اتحاد که به عنوان رحمتی برای جهانیان مبعوث شد و برای مومنان و ... رحمت است. معلم انسان و جن است و خداوند او را با دو خصلت معرفی می‌کند؛ رأفت و رحمت و فرمود: «لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ»، همچنین باید به امت رسول خدا(ص) درود فرستاد که راه قرآن و سنت را برگزیده‌اند و شریعت اسلام را پیاده می‌کنند.

وی افزود: پیامبرِ هدایت دیده به جهان گشود و کائنات غرق در نور شدند و جهان تبسم کرد و به مدح ایشان پرداخت. فرشتگان گرد او جمع شدند و ولادتش را به دنیا بشارت دادند و خداوند در قرآن فرمود: «وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّه» که یکی از این روزهای خدا، روز ولادت پیامبر(ص) است. از دیگر ایام الله نیز می‌توان به گردهمایی‌هایی مانند حج و روز قدس اشاره کرد که همگی مقدس هستند.

امام جمعه سنندج تصریح کرد: در ارتباط با محور کنفرانس باید به آیه «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»، اشاره کنم که مشتمل بر رحمانیت و رحیمیت خداوند است و این مسئله، دلالت بر رحمت او بر همه دارد. این آیه دلالت می‌کند که اسلام دین رحمت، برادری، مودت و محبت بوده و دین اعتدال و میانه‌روی است، نه دین افراط و تفریط. زیرا افراط و تفریط اساس وحدت را از بین می‌برد و میانه‌روی مکتب قرآن است که به صراحت در این مورد در این آیه مبارکه سخن به میان آمده است که فرمود: «وَ كَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا». از خداوند مسئلت می‌کنم این کنفرانس را مایه وحدت و اتحاد قرار دهد و قلب‌های ما را به نور ایمان منور کند و صلح و آرامش را در کشور ما و دیگر کشورهای اسلامی برقرار سازد و نعمت‌های خود را به ما ارزانی دارد، همانطور که از زبان ابراهیم خلیل(ع) فرمود: «رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا».

نکاتی که باید در شرایط کرونایی رعایت کرد

وی افزود: وظیفه ما در این شرایط این است که به چند نکته توجه کنیم که عبارت از: نظافت، صبر و استقامت، پناه بردن به خدا با دعا، همکاری با دیگران، اتحاد، مودت، رحمت و برادری و کمک به فقرا هستند. از میان آیات و احادیثی که مناسب این ایام است، این آیه بسیار مهم است که خداوند تمام انسان‌ها را در سراسر جهان مورد خطاب قرار می‌دهد و احترام به انسان را تبیین می‌کند و می‌گوید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ». همچنین پیامبر اکرم(ص) در حدیثی تمام بشریت را خطاب قرار می‌دهد و می‌فرماید ای مردم، پروردگار شما و پدر و مادر شما یکی است و همه شما از آدم هستید و آدم از خاک است و برتری نسبت به یکدیگر از حیث رنگ پوست و ... ندارید، بلکه ملاک برتری تقوی است.

امام جمعه سنندج تصریح کرد: پیامبر خدا(ص) کسی است که از حقوق هر جانداری دفاع می‌کرد. روزی ایشان شتری را دید که گرسنه است، فرمود در مورد حقوق این حیوانات از خدا بترسید. حال اگر پیامبر(ص) به حقوق حیوانات اهمیت می‌داده، توجه کنید که چقدر به حقوق انسان‌ها اهمیت داده است که بهترین مخلوق خدا است و خدا در مورد انسان فرمود: «وَ لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا». دین اسلام، دین مساوات و احترام است. پیامبر خدا(ص) فرمود اگر اهل زمین و آسمان در ریختن خون یک مومن شرکت کنند، خداوند همه را در جهنم می‌اندازد و در حدیث دیگری فرمودند ویرانی دنیا و هرچه در آن است نزد خداوند آسان‌تر از قتل ناحق یک انسان است. همچنین پیامبر(ص) از حقوق کافران نیز دفاع می‌کرد و می‌فرمود هرکس کافرِ هم‌پیمان را بکشد به بهشت نمی‌رود.

وی بیان کرد: لذا وحدت اسلامی یکی از مسائل مهم علمای دین بوده که همواره تلاش فراوانی کرده‌اند و پیروان مذاهب مختلف را به وحدت فراخوانده‌اند، اما دشمنانِ وحدت مسلمانان می‌خواهند این دین را تحریف کرده و با دسائس خود تصویر وارونه‌ای از آن ارائه دهند و اسلام را دین قتل و خون بنامند و برخی از گروه‌های ساخته دست خود را به کار گیرند تا توطئه‌هایشان را عملی کنند که مسلمانان را بشکند. لذا کشورهای اسلامی نابود می‌شوند و این گروه‌های افراطی و تروریست به معرف اسلام تبدیل می‌شوند که بسیار خطرناک است. بنابراین باید آگاه باشیم و تلاش خود را برای اتحاد به کار گیریم و از اختلاف‌ها و تخریب مذاهب اسلامی خودداری کنیم و قرآن را به مثابه ریسمانی بدانیم که از آسمان به زمین کشیده شده که همگی باید به آموزه‌های آن عمل کنیم.

انتهای پیام
captcha