کد خبر: 3933556
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۴

تعطیلی ۲۰۰ تشکل قرآنی در خراسان رضوی

مدیر‌عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان خراسان رضوی از تعطیلی ۵۰ درصد تشکل‌های قرآنی در این استان خبر داد و گفت: این مراکز قرآنی به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا تعطیل شده‌اند.

تعطیلی ۲۰۰ تشکل قرآنی در خراسان رضویحجت‌الاسلام والمسلمین حجت مجیدی، مدیر‌عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا، بیان کرد: در کل استان، 230 مؤسسه قرآنی و 170 خانه قرآن شهری و روستایی و در مجموع 400 تشکل قرآنی ـ مردمی به ثبت رسیده است که از این تعداد، 200 تشکل قرآنی به‌خاطر شیوع کرونا تعطیل شده‌اند و در واقع 50 درصد تشکل‌های قرآنی‌ را از دست داده‌ایم.

وی افزود: مؤسساتی که تاکنون باقی مانده‌اند یا مکان برای خودشان بوده یا به هر طریق ممکن به مکان‌های عمومی مثل مسجد، حسینیه و... نقل مکان کرده‌اند. تعدادی از مؤسسات انگشت‌شمار با وجود قضیه کرونا، با رعایت تمام پروتکل‌ها، برنامه‌های‌شان را به‌صورت حضوری، غیر‌حضوری و پاره‌وقت انجام می‌دهند، در هر کلاسی به جای بیست نفر، چهار نفر حضور پیدا می‌کنند و به خاطر حفظ سلامت مردم و مراجعان، ارائه خدمات به صورت شیفتی صورت می‌گیرد.

مجیدی ادامه داد: مسئله‌ای که الان مؤسسات با آن درگیرند، این است که روز به روز معضلات قضیه کرونا بیشتر می‌شود و به‌ویژه در مشهد که از وضعیت قرمز عبور کرده، تنها چیزی که توانسته آن‌ها را نگه دارد، نظام انگیزشی است. در نظام انگیزشی به جای اینکه دوستان قرآنی ما در سطح کشور بیایند و نظام انگیزشی را راه بیندازند و مؤسسات را دلگرم کنند که ما مراقب شما هستیم و حمایت می‌کنیم، به مجموعه‌ای از اقدامات پالایشی دست زده‌اند و مشغول پالایش مؤسسات هستند، این کار خیلی خوب است و هیچ اشکالی ندارد، اما آن چیزی که باعث می‌شود گله‌مند شویم، این است که پالایش را بدون هیچ‌گونه حمایتی انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: به دوستانی که از اتحادیه تشکل‌های قرآنی و نهادهای قرآنی دیگر می‌آیند، گفتم اگر می‌خواهید پالایش انجام دهید، یک هدیه حداقلی همراه داشته باشید و بگویید به دلیل وضعیت کرونا امکان اعطای هدیه‌ای بیشتر از این وجود ندارد. در این صورت است که مدیر مؤسسه احساس می‌کند که آن‌ها که می‌آیند می‌خواهند کاری انجام بدهند نه اینکه فقط می‌خواهند، آمار بگیرند. در غیر این صورت، به جای اینکه انگیزه‌ها تقویت شود، باعث از دست دادن بیشتر انگیزه‌ها می‌شود.

وی اظهار کرد: اگر می‌خواهند مؤسسات را پالایش کنند، پالایش با عزت و احترام داشته باشند و خدای نکرده مدیران ما دچار افت عزت نفس نشوند. ممکن است دچار سوء برداشت‌هایی شوند که بعدها قابل جبران نباشد.

مجیدی خواستار ورود اوقاف در بحث حمایت‌ها شد و گفت: در حال حاضر بهترین موقعیت است که اداره‌کل استان‌ها و اوقاف کشور ورود پیدا کند و در این بازه زمانی که تشکل‌های قرآنی به مشکل می‌خورند و روز به روز از تعدادشان کم می‌شود، آن‌ها را احیا کنند، اگر اوقاف ورود پیدا نکند، در عمل، ادارات دیگر و تشکل‌های دیگر نمی‌توانند کاری کنند. در مورد اداره فرهنگ و ارشاد تاکنون چیزی که از آن‌ها در استان خراسان رضوی دیده‌ایم، جز دردسر و گرفتاری برای مؤسسات نبوده است، نه تنها حمایتی نکرده‌اند، بلکه به خاطر همان مقدار حمایتی هم که داشته‌اند، سنگ‌هایی جلوی پای مؤسسات انداخته‌اند. به‌طور مثال اگر بخواهند اعتباری بدهند، این اعتبار را رادیکالی و به مؤسسات معین خودشان می‌دهند و به مؤسسات دیگر کاری ندارد.

وی بیان کرد: جریان‌هایی که در اداره‌های ارشاد وجود دارد، مردمی نیست. جریان افراد خاص است که فقط برای خودشان فعالیت و کار می‌کنند، اما مؤسسات مردمی نگاهشان مردمی و فارغ از نگاه‌های سیاسی و جناح‌های دولتی است و همه را پوشش می‌دهد. در اداره ارشاد سراغ ندارم که از یک خانه قرآن حمایت کرده باشند، در حالی که خانه‌های قرآن در روستاها به شدت فعالیت می‌کنند. در هر صورت در حال حاضر تنها گزینه‌ای که می‌تواند بازوی کمکی باشد و می‌تواند حمایت کند، اداره‌کل اوقاف یا اوقاف و امور خیریه کشور است. پیشنهادم این است که حمایت خود را صرفاً به صورت تسهیلات ارائه ندهند و طرح‌های قرآنی‌شان را به مؤسساتی که باقی مانده‌، بدهند که هم طرح قرآنی اجرا کنند و هم مقداری انرژی و انگیزه بگیرند.

انتهای پیام
captcha