
محمدرضا کارگر، مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به تعطیلی موزهها تا پایان آبانماه، اظهار کرد: این اقدام براساس دستور ستاد ملی کرونا انجام شده است. اگر تا این تاریخ ستاد به ما اعلام کند که موزهها میتوانند به فعالیت بپردازند، بلافاصله موزهها به کار خود ادامه میدهند.
کارگر افزود: براساس استعلام از ستاد ملی کرونا، در حال حاضر شرایط مساعدی برای باز بودن موزهها برای بازدیدکنندگان وجود ندارد، اما چنانچه شرایط تغییر و ستاد دستورات جدیدی را برای موزهها اعلام کند، منعی برای بازگشایی موزهها وجود ندارد. این دستورالعمل در شهرهایی اجرا میشود که در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند. با توجه به برنامه ستاد ملی کرونا، موزههای شهرهایی که از این وضعیت خارج میشوند میتوانند به فعالیت بپردازند.
کارگر در خصوص فعالیت کاخموزهها و باغموزهها نیز گفت: یکی از انتقادات ما به ستاد ملی کرونا عدم تفکیک کاخموزهها و باغموزهها با موزههای عادی است، چراکه به تفکیک این دو گروه اعتقاد داریم. برای مثال شرایط باغموزهای مانند مجموعه سعدآباد که ۱۱۰ هکتار وسعت دارد با موزهای که در فضای بسته واقع شده متفاوت است؛ لذا اگر اختیار این موضوع را در اختیار ما بگذارند، میتوانیم در این باره برنامهریزی کنیم.
مدیرکل موزههای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در رابطه با وضعیت بازدید مجازی از موزهها نیز اظهار کرد: طی عید نوروز این برنامه را اجرا کردیم، طبیعتاً تمایل ما این است که این برنامه همیشگی و برای همه موزهها برقرار باشد، اما با توجه به عدم اعتبارات بودجهای لازم، هنوز این امکان فراهم نشده است. این مسئله به زیرساختها و شرایطی مانند فیلمبرداری از تمامی موزهها و اینترنت مناسب نیاز دارد، این برنامه هنوز کامل نشده و نمیتوان تاریخ معینی برای آن در نظر گرفت. اما برخی موزهها این کار را آغاز کردهاند که نه فقط برای دوران شیوع کرونا، بلکه برای همیشه امکان بازدید آنلاین داشته باشند.
کارگر به زیانی که موزهها درباره شیوع کرونا متحمل شدهاند اشاره کرد و گفت: درآمد موزهها در درآمد کلی میراث فرهنگی محاسبه میشود. بر همین اساس پیشبینی ما این بود که حدود ۱۸۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم، اما در سال ۹۹ فقط حدود ۳ تا ۴ میلیاردتومان درآمد داشتهایم که ۹۰ درصد آن از طریق موزهها به دست آمده است. اگرچه موزههای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بودجههای دولتی استفاده میکنند، اما کمبود درآمد موجب شده است تا برنامههای توسعهای تأخیر داشته باشد و نتوانیم آنها را براساس برنامه پیش ببریم.
انتهای پیام