
حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اتمام پروژه تحقیقاتی سلامت معنوی ویژه کودکان در این مؤسسه که به سفارش وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی انجام شد، گفت: این پروژه که دو سال به طول انجامید، در اختیار فرهنگستان علوم پزشکی و وزارت بهداشت قرار داده شده است و در قالب یک کتاب سه جلدی منتشر میشود که جلد اول به صورت جامع به نکات اصلی سلامت معنوی میپردازد. جلد دوم کتاب نیز برای والدین طراحی شده و جلد سوم نیز ویژه سلامت معنوی کودکان از دیدگاه اسلام است.
ساجدی بیان کرد: برای این پروژه از منابع دینی و دانش روز استفاده کردهایم. ضمن اینکه از منابع غربی نیز غافل نبودهایم. این پروژه چند مرحله از زندگی کودکان را دربرمیگیرد؛ دوره پیشزادی و حاملگی مادر، دوره شیرخوارگی، دوره کودکی اول از سه تا هفت سالگی و دوره کودکی دوم از هفت تا ۱۲ سالگی.
وی گفت: موضوع سلامت معنوی در کشور ما اهمیت خاصی دارد و با چالشهایی نیز روبهروست؛ در اهداف بینشی باید به هدایت باور کودکان به سمت خداشناسی و الگوهای شایسته بپردازیم. بدین منظور گام اول این است که والدین جایگاه سلامت معنوی را در خانواده بپذیرند و خود به سلامت معنوی برسند تا کودکان از سلامت معنوی برخوردار شوند. پروژه دومی نیز آغاز شده است که فراتر از دوره کودکی است و تمامی سنین را دربرمیگیرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: از جمله آثار سلامت معنوی این است که آستانه تحمل افراد و تابآوری او را افزایش و میزان توان او را برای مقابله با بیماری افزایش میدهد. سلامت معنوی در جهان سابقهای طولانی ندارد، اما در منابع دینی ما به آن پرداخته شده است و مبحثی با عنوان امید برای مقابله با بیماری وجود دارد.
انتهای پیام