به گزارش ایکنا، آیتالله اعرافی، شامگاه سهشنبه، 20 آبانماه، در دیدار با اعضای پژوهشگاه شهید صدر و عوامل سازنده مستند «آغازگر یک پایان» درباره شهید صدر در دفتر مدیر حوزههای علمیه در قم، ضمن ابراز خرسندی از فعالیتهای صورت گرفته در خانه مستند انقلاب اسلامی، به تشریح ابعاد شخصیتی عالم مجاهد شهید صدر(ره) و لزوم الگوسازی از آن عالم مجاهد برای حوزه و دانشگاه پرداخت.
وی گفت: نسبت من و شهید صدر همانند عاشق و معشوق است. این عشق و علاقه از نوجوانی بنده با آشنایی با افکار و اندیشههای شهید صدر آغاز شد. همه عالم اسلام و حوزههای علمیه عراق و ایران از کتب و آثار شهید صدر همانند فلسفتنا، اقتصادنا و سایر کتب و آثار ایشان بهره برده است و من نیز از حدود ۱۴ سالگی عاشق این شخصیت بودهام.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه شهید صدر مانند یک خورشید میدرخشد، تصریح کرد: شهید صدر چند ویژگی مهم دارد و مجموع این ویژگیها چهره برجسته ایشان را پرفروغتر میکند. نبوغ شخصی ایشان خیلی مهم است، شهید صدر به معنای واقعی کلمه نابغه بودند. ریشههای عمیق خانوادگی شهید صدر خیلی مهم است. آن عالم بزرگ از یک خاندان عالم پرور و بزرگ بودند و با توجه به آن نبوغ و ظرفیتهای خانوادگی به قلههای بزرگ علمی رسیدند و حتی از قله نیز عبور کردند و به عبارتی ایشان از مرزهای متعارف حوزه عبور کردند و قلمروهای فقه و اصول را توسعه دادند. عالمی زمانشناس، جهانشناس و آشنا به تحولات فکری، معرفتی، اجتماعی، سیاسی جهان بودند که در مقابل چند موج عرض اندام میکردند. زیست اصیل حوزوی در اوج خود در ایشان تجلی کرده بود و سنتهایی همانند زهد، قناعت، تقوا، شجاعت، سادهزیستی و ... که تار و پود حوزه از آن شکل گرفته است در اوج خود در آن عالم شهید و مجاهد متبلور بود.
آیتالله اعرافی با اشاره به نوآوریهای شهید صدر در عرصههای گوناگون علمی، اظهار کرد: ایشان نوآوری های زیادی در ساحتهای گوناگون علمی و معرفتی داشتند و مرجع فکری معرفتی جهان اسلام بودند. شهید صدر در هر قلمرویی که وارد میشدند، حرف نو برای گفتن داشتند و ما امروز نیز همانند گذشته در حوزه و دانشگاه نیاز به چنین الگوهایی داریم، چرا که امثال شهید صدر در تاریخ حوزه از نوادر است.
امام جمعه قم با اشاره به فداکاریهای شهید آیتالله صدر برای انقلاب اسلامی ایران، گفت: آنچه همه خوبان دارند شهید صدر به تنهایی یکجا داشتند و به گمانم کسی به درجه ایشان در فداکاری برای انقلاب اسلامی نمیرسد، چرا که آن عالم مجاهد همه چیز خود را برای انقلاب اسلامی فدا کرد. هنوز حق شهید صدر را ادا نکردهایم و خیلی از محورهایی که ایشان برنامهریزی کرده بودند هنوز شناخته نشده است و شخصیت ایشان در حوادث و وقایع پشت ابرها و غبارها رفت و از فقدان شناخت ایشان ایران و عراق خسارت میبیند.
آیتالله اعرافی در توصیههایی به مسئولین و اعضای خانه مستند انقلاب اسلامی گفت: هرچه از شهید صدر مانده آنها را احیا و خاطراتشان را جمعآوری کنید چرا که همگی با ارزش است و من نیز با عشق آثار ایشان را میخوانم. تحقیق و پژوهش راجع به شهید صدر ارزش زیادی دارد و باید ادامه پیدا کند. انجام فعالیتهای هنری و رسانهای و مکتوب برای اینکه ایشان در حوزه و دانشگاه الگو شوند بسیار مهم است.
یادآور میشود، در ابتدای این دیدار حجتالاسلام امید موذنی، مدیر خانه مستند انقلاب اسلامی، به بیان گزارشی از فعالیتهای این مرکز و نحوه ساخت مستند «آغازگر یک پایان» درباره ابعاد شخصیتی شهید صدر پرداخت. این مستند به همت اعضای پژوهشگاه شهید صدر و سازمان هنری رسانهای اوج در حدود ۲۰۰ دقیقه و چهار قسمت ۵۰ دقیقهای در عراق و ایران تهیه و تولید شده است که به زودی از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران نیز پخش خواهد شد و یک تیزر ده دقیقهای از آن در حضور آیتالله اعرافی اکران شد. همچنین در این دیدار یک نسخه از کتاب «نا»، که در ٢١۶ صفحه و شانزده فصل در پاییز ١٣٩٩ از سوی پژوهشگاه شهید صدر روانه بازار کتاب شد و اکنون به چاپ دوم نیز رسید، به آیتالله اعرافی اهدا شد.
انتهای پیام