کد خبر: 3935770
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
در آیین نکوداشت نخستین بانوی فیلسوف ایران بیان شد؛

اثربخشی حرف‌های بانو کرمانی به ارتباط او با خدا برمی‌گردد

علی‌اکبر اشعری در آیین نکوداشت و نامگذاری کتابخانه «دکتر طوبی کرمانی» که نخستین بانوی فیلسوف ایران نام گرفته است گفت: علاوه بر سواد و معرفت آنچه موجب اثربخشی صحبت و فعالیت‌های بانو طوبی کرمانی می‌شد، ارتباط او با خدا و شخصیت والا و فضائلش بود.

یک کتابخانه به نام نخستین بانوی فیلسوف ایران شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ آیین نکوداشت و نامگذاری کتابخانه «دکتر طوبی کرمانی» نخستین بانوی فیلسوف و رایزن فرهنگی و علمی ایران عصر روز گذشته 26 آبان با حضور حجت‌الاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و چهره‌های فرهنگی و علمی برگزار شد.

حجت‌الاسلام میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: فردا روز جهانی فلسفه نامگذاری شده و یاد مفسر اعظم علامه سیدمحمدحسین طباطبایی صاحب المیزان و استاد محمدتقی جعفری را گرامی می‌داریم.

وی افزود: المیزان از جمله کتاب‌های فلسفی است که علم ما را در مقابل آنچه پیرامون ماست افزایش می‌دهد. در سالروز درگذشت این عالم ربانی باید برای خوب کتاب خواندن و کتاب خوب خواندن تلاش کنیم، زیرا کتاب دریچه‌ای است که ما را از خودخواهی نجات می‌دهد و موجب می‌شود حقیقت را آن طور که هست دریابیم.

امرودی در ادامه با اشاره به شخصیت مرحوم طوبی کرمانی تصریح کرد: طوبی کرمانی یاور امام و رهبری، مدرس دانشکده الهیات به عنوان الگویی برای بانوان است. وی در امور بین‌الملل اولین رایزن فرهنگی در خارج از کشور بود و به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در بسیاری از امور جزء اولین‌ها بود. همان طور که زنان در کشور ما با توانمندی، سواد و ایمان می‌توانند بدرخشند.

وی اظهار کرد: دکتر طوبی کرمانی نمونه بارز اخلاق، محبت، بزرگواری، ادب و وارستگی بود و این جلسه بهانه‌ای است تا ما بتوانیم زندگی این عالمان و ویژگی‌های اخلاقی این افراد را به عنوان الگو‌های مؤثر مطرح کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی هنری در پایان گفت: تاکنون کتابخانه‌های متعددی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به نام شخصیت‌های علمی و فرهنگی مزین شده است. امیدواریم نامگذاری این کتابخانه به نام طوبی کرمانی در ترویج این نوع دیدگاه که فرهنگ با نگاه به دین و جمهوری اسلامی باشد، مؤثر باشد و از خادمین کتاب و مروجان مطالعه باشیم و برای این امر از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

در ادامه مینو اصلانی رئیس سابق بسیج جامعه زنان و از شاگردان دکتر طوبی کرمانی گفت: این نام‌گذاری بسیار شایسته است، زیرا این شخصیت الهی از یاد‌ها نخواهد رفت و وجوه برجسته ایشان در یاد دل‌سوختگان ادب و فرهنگ کشور باقی خواهد ماند. این حرکت نشان می‌دهد که مردم کشور ما قدر این سرمایه و بزرگان را می‌داند. مرحوم کرمانی یک الگوی چندوجهی و مثال‌زدنی از مادر نمونه در تربیت اسلامی فرزندان و همسری بی‌نظیر بود و نقش‌های متمایز یک زن مسلمان را ارائه داد. 

علی‌اکبر اشعری، رییس شورای اندیشه‌ورز کتاب سازمان فرهنگی هنری نیز با ابراز خوشحالی از حضور در آیین نامگذاری کتابخانه طوبی کرمانی گفت: از این بانوی فرهنگی و علمی سخنان زیادی شنیده بودم و در مجالس سخنرانی این بانو حضور پیدا کرده بودم. افراد بسیاری دارای معلومات و دانش هستند و سخنرانی می‌کنند، اما وی در هر سطح و مجلسی با مخاطبان مختلف، بسیار تاثیرگذار بود و سخنانشان به جان می‌نشست. علاوه بر سواد و معرفت آنچه موجب اثربخشی صحبت و فعالیت‌های بانو طوبی کرمانی می‌شد، ارتباط او با خدا و شخصیت والا و فضائلش بود.

وی در توصیف مأموریت این کتابخانه با نام طوبی کرمانی یادآور شد: این کتابخانه می‌تواند در زمینه جست‌وجو در اخلاق و فضایل این فیلسوف بزرگ با سعی در ترویج فضایل اخلاقی، شناخت آثار، کرامات و ویژگی‌های تاثیرگذار وی در عرصه‌های علمی، فرهنگی و بین‌المللی اثرگذار باشد.

همچنین پیام شرقی فرزند طوبی کرمانی در این مراسم ضمن تشکر از سازمان فرهنگی هنری برای نامگذاری این کتابخانه گفت: مادرم معتقد بود فلسفه در زندگی انسان مهم است و باید از کودکی آموخته شود. وی معتقد بود جدال‌ها و استدلال‌های منطقی در حد بینش و سن کودکان در فکر آن‌ها حک می‌شود و در بزرگ‌سالی از شبهات مصون می‌ماند.

یادآور می‌شود؛ در این مراسم سید محمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش، غلامرضا کریمی، قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش، مصطفی رحماندوست، شاعر و جمعی از معاونان و مدیران سازمان فرهنگی هنری حضور داشتند.

این مراسم با رونمایی از کتیبه زندگی‌نامه دکتر طوبی کرمانی به پایان رسید.

کتابخانه دکتر طوبی کرمانی در خیابان جانبازان غربی، ۱۴ متری لشگر، خیابان شهید حیدری، رو به روی بوستان کوثر واقع شده است.

انتهای پیام
captcha