
به گزارش خبرنگار ایکنا، بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز؛ «پیوند خانه، مدرسه، مسجد و نماز» امروز چهارشنبه 26 آذر، با حضور و سخنرانی حجتالاسلام ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران از سوی معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران در این اجلاسیه که به صورت مجازی و سراسری در بستر شبکه شاد پخش شد، طی سخنانی اظهار کرد: برپایی این اجلاسیه در راستای نگاه به عبادت بزرگ نماز و بهره شایسته از آن و تلاش برای گسترش فرهنگ نماز، اقدام شایستهای است و باید توجه به رفتار و منش و فرهنگی که راه را برای اقامه نماز هموار میکند، مورد عنایت قرار گیرد. برای وارد شدن به هر فعالیتی باید بستر ورود را فراهم کرد، برخی از رفتارها میتواند زمینهساز گناه و انحراف باشد و برخی رفتارها میتواند بستر ورود به امور خیر و نیک باشد.
ابوترابیفرد با اشاره به بستر ورود به اقامه نماز، ادامه داد: اذان، فراخوان و اقامه، اقدامی برای به پا داشتن نماز است، اهمیت اقامه به اندازهای است که برخی فقها اقامه را هم واجب دانستهاند، لذا توصیه این است که آقایان و بانوان برای ورود به نماز حتماً اذان و اقامه گویند و با این مقدمات و با توجه نماز بخوانند.
وی گفت: مهمترین فراز اقامه نماز «حیّ على خیر العمل» است و این شعار اسلام و همه ادیان الهی است. براساس این فراز، انسان نمازگزار باید برای انجام بهترین عمل برخیزد و بهترین عمل را انتخاب کند و بهترین عمل چیزی جز وظیفهشناسی و انجام وظیفه نیست.
امام جمعه موقت تهران افزود: انسانهایی که میخواهند بهترین عمل را به جای بیاورند باید به یک نکته توجه کنند، که اگر قبل از رسیدن وقت نماز مشغول انجام وظیفه آن هم درست آن باشیم، آن وقت میتوانیم نماز را درست به جای بیاوریم. پیش از نماز وظیفه فرد این بوده که مادر، پدر، معلم، کاسب و مدیر و ... خوبی باشیم، اما خوب نبودهایم و به وظیفه خود به خوبی عمل نکردهایم؛ چنین فردی نمازخوان خوبی هم نخواهد بود. سپس میگوید: «قد قامت الصلاة»، یعنی اگر بهترین عمل را انجام دادی، مطمئن باش نمازت اقامه شده است.

حجتالاسلام ابوترابیفرد در اجلاسیه سراسری نماز با اشاره به سخنی از آیتالله بهجت که بیان کرده است: سعادت دنیا و آخرت و اصلاح آن به اصلاح رابطه با خداست، گفت: طبق این سخن آیتالله بهجت، اگر میخواهیم عمرمان اصلاح شود، اگر میخواهیم مدرسهمان اصلاح شود، محیط خانه و جامعه اصلاح شود، باید به اصلاح رابطه با خدا بپردازیم. چگونه رابطه با خدا اصلاح میشود؟ اصلاح رابطه با خدا به اصلاح نماز است. نزدیکترین راه از نظر این عارف بلندمرتبه و از نگاه قرآن و ادبیات دینی، اصلاح نماز است و اصلاح نماز به خشوع در نماز است و خشوع در نماز به ترک لغو و لهو، یعنی به «خیرالعمل» است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه شریفه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ هُمْ فی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ»، اضافه کرد: رستگاری با نماز است، اما چه نمازی؟ نمازی که با خشوع همراه باشد. این بستر ورود به نماز است. حال پایان آن چگونه باید باشد؟ آقا و خانمی که به نماز ورود کرده، اقامه نماز کرده است، چگونه خروج زیبا از نماز داشته باشد؟؛ «اَلسَّلاَمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُه» ابتدا عرض ادب به ساحت پیامبر(ص) میکند و ایشان را خطاب قرار میدهد، چراکه هر چه هست از لطف وجود اوست. سپس به خود و همه سلام و رحمت میفرستد؛ «السَّلاٰمُ عَلَیْنٰا وَعَلَی عِبٰادِ اللّٰهِ الصّٰالِحِینَ»، نتیجه قیام نمازگزار، «سلامت» است. کسی میتواند سلامت باشد که خود سالم باشد. سپس میگوید: «السَّلاٰمُ عَلَیْکُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَکٰاتُهُ»، فقط یک گروه شامل این سلام نیستند؛ «فَلَمَّا تَبَیَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلَّهِ تَبَرَّأَ»، اما غیر از این برای همه پیام سلامت و رحمت دارد. بر همین اساس، اگر رابطه با خدا اصلاح و نماز اقامه شود؛ «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاهَ وَ آتَوُا الزَّکاهَ ...»، جامعه اصلاح میشود.
در این اجلاسیه همچنین علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در سخنانی بیان کرد: توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در اجلاسیه گذشته نماز محور برنامههای ما قرار گرفت و سه استراتژی کلان تعریف کردیم و هدف اصلی را ترویج فرهنگ اقامه نماز تعیین کردیم و به این منظور توسعه و ترویج اندیشههای خلاقانه در این زمینه را در دستور کار قرار دادیم و پیش اجلاسیههای متعددی را برای اجلاسیه امسال برگزار کردیم. تلاش کردیم امسال علیرغم شیوع کرونا از ظرفیت ائمه جماعت مدارس بهره گیریم.

کاظمی ادامه داد: تأکید ما این بود، به گونهای برنامهریزی شود که برنامههای درسی با ساعات اذان تلاقی نداشته باشد. همچنین آموزش عملی نماز به دانشآموزان سوم ابتدایی در کل کشور در فضای مجازی در حال انجام است. امروز نیز رسماً قرارگاه مجازی قرآن، عترت و نماز را رونمایی کردیم.
وی در پایان خطاب به مدیران و معلمان مدارس گفت: سه کانون مدرسه، مسجد و خانه در تربیت دانشآموز مؤثر است و حلقه اتصال این سه کانون نیز نماز است و ستون و عمود و محور تقویت انسان طبق راهبرد قرآن برای ساخت انسان و جامعه، نماز و زکات است و با کمک این دو بال میتوان جامعه را از آسیبها مصون نگه داشت.
انتهای پیام