کد خبر: 3943014
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
وزیر بهداشت:

واکسن را از بهترین منبع برای مردم تهیه می‌کنیم

وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم گزارش واکسن کرونا را از وزیر بهداشت پیگیری کنند، گفت:‌ به زودی این واکسن را از بهترین منبع برای مردم تهیه می‌کنیم.

فوری ارسالی /واکسن را از بهترین منبع برای مردم تهیه می‌کنیمبه گزارش خبرنگار ایکنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در رابطه با تأمین واکسن کرونا در ایران اظهار کرد: از مردم می‌خواهم گزارش و هر موضوعی را درباره واکسن کرونا از وزیر بهداشت پیگیری کنید، چرا که در این زمینه تخصص و اطلاعات دارم.

وی افزود: در هیچ نقطه از جهان بدون بررسی لازم، واکسن کرونا را تزریق نمی‌کنند و هر جایی که در این زمینه شتابزده عمل کند، کار عالمانه‌ای نیست.

وی بیان کرد: مردم بدانند که در مورد واکسن کرونا از بهترین منابع تولید واکسن خرید خواهیم کرد، گروه‌های آسیب‌پذیر هم شناسایی شده‌اند و به زودی با ورود واکسن، کار واکسیناسیون را آغاز می‌کنیم، ضمن اینکه گروه‌های در اولویت مشخص هستند.

نمکی ادامه داد: ساخت واکسن تولید داخل هم به خوبی پیش می‌رود و این هفته تست بالینی آن آغاز می‌شود و حتماً گزارش روند تست بالینی انسانی آن را به مردم اعلام می‌کنیم.

وزیر درباره ویروس جهش‌یافته در انگلیس گفت: متأسفانه دولت انگلیس، جهش ویروس کرونا را در این کشور با تأخیر اعلام کرد. جهش ویروس کرونا در قسمت‌های مهم این ویروس و قسمت پروتئین بیرونی آن بوده که توانایی ویروس را با چسبندگی بیشتر در سرایت و بیماری‌زایی و نفوذ ویروس بر نسوج بدن بیشتر کرده است.

وی ادامه داد: به محض اینکه از این موضوع مطلع شدیم، مرز‌های هوایی برای پرواز‌های مستقیم به روی انگلیس بسته شد و از طرف ایران نیز پروازی به انگلیس انجام نمی‌شود. همچنین بلافاصله افرادی که در ۱۵ روز گذشته از انگلیس به ایران آمده بودند، چه ایرانی و چه غیرایرانی، همگی رصد شدند و خوشبختانه تاکنون هیچ ردپایی از این ویروس جهش‌یافته کرونا در ایران مشاهده نشده است.

نمکی گفت: البته در ماه‌های گذشته، جهش ویروس کرونا را در ایران هم داشته‌ایم و تاکنون ۶۶ نوع ویروس کرونا در کشور مشاهده شده است، اما هیچ کدام از تغییرات بر روی این قسمت پروتئین ویروس کرونا که موجب چسبندگی بیشتر آن شده، نبوده است. با این حال هر مسافری که از خارج به ایران بیاید، علاوه بر مشاهده نتایج تست کرونای قبلی آنان، دوباره در فرودگاه از آنان تست گرفته می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی نیز اظهار کرد: با اجرای این طرح، شاهد روند نزولی کرونا در کشور بودیم و با همکاری دستگاه‌های مختلف و مردم نمودار موارد ابتلا و بستری و مرگ کرونا در کشور سر تعظیم فرود آورد و این درست در زمانی است که در هفته گذشته جهان روز‌های پر التهابی را در برابر این بیماری سپری کرد، اما ضمن ابراز تأسف از افرایش موارد ابتلا و مرگ کرونا در جهان، خوشبختانه در ایران، روز‌های کم‌التهابی را سپری می‌کنیم و روز‌های موفق‌تر و آرامتری داریم.

وی ادامه داد: نقشه‌های رصد وضعیت کرونا در کشور نشان می‌دهد که دیگر هیچ استانی در وضعیت قرمز نیست، اما در برخی شهر‌ها مثل بافت، کردکوی، آمل و گلوگاه، هنوز نقاط قرمز رنگی دیده می‌شود و البته این وضعیت به معنای این نیست که اگر اصول بهداشتی را رعایت نکنیم، دوباره به سمت قرمز شدن مناطق نارنجی و زرد بر نمی‌گردیم.

نمکی گفت: هم‌اکنون به کمترین میزان مرگ کرونا در ۲.۵ ماه گذشته رسیده‌ایم. از مردمی که در مراسم یلدا به توصیه‌های وزارت بهداشت توجه کردند، تشکر می‌کنیم و باز هم از اندک کسانی که به این توصیه‌ها عمل نکردند، گله می‌کنیم. امیدواریم با ادامه رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان روند کاهش مناطق قرمز و کاهش موارد ابتلا و مرگ کرونا را در کشور شاهد باشیم.
انتهای پیام
captcha