به گزارش ایکنا به نقل از الشرق، همایش بینالمللی سالانه سازمان اسلامی علوم پزشکی که مقر آن در کویت است، وبیناری را با محوریت «بیماریهای همهگیر در تمدن اسلامی و راههای مقابله با آن» با مشارکت شماری از فقها و کارشناسان علوم پزشکی، دارویی، اقتصادی و اجتماعی از کشورهای مختلف جهان اسلام برگزار کرد.
این وبینار طی روزهای 5 و 6 دی، ۶ جلسه علمی شامل ۲۵ پژوهش را برگزار کرد و در آن دیدگاههای فقهی اسلام درباره ابعاد مختلف بیماریهای همهگیر و بلایا در فقه و تمدن اسلامی و نیز عوارض بیماریهای همهگیر و معضلات روانی ناشی از آن بررسی شد. همچنین اصول فقهی و دیدگاههای شرعی درباره احکام بیماریهای همهگیر مورد بررسی قرار گرفت.
در این همایش همچنین دیدگاههای علمای مسلمان درباره بیماریهای همهگیر و عوارض آن بر خانواده و جامعه طرح شد. مبحث دیگر این کنفراس، بررسی گسترش فساد در دوران بیماریهای همهگیر، زیرپاگذاشتن اخلاق در حرفه پزشکی و عملکرد نامناسب دولتها با هدف کسب درآمدهای ویژه و به دنبال داشتن نتایجی همچون شیوع سرقت، رشوه، باجدهی و نیز تولید داروهای تقلّبی بود که جان هزاران بیمار را میگیرد.
محور دیگر این همایش به بررسی راههای جلوگیری از شیوع کرونا و انواع واکسنهای مختلف و ارائه نظر فقها در این زمینه اختصاص داشت. علاوه بر این موارد، اشاره به پیامدهای اقتصادی ناشی از این ویروس و دیگر بیماریهای همهگیر و همچنین دیدگاه اسلام در خصوص این پیامدها و چگونگی مقابله با آنها از دیگر محورهای این همایش بود.
انتهای پیام