
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ گردهمایی وبیناری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیروان ادیان توحیدی و رونمایی از کتاب «شهدای پیروان ادیان توحیدی» امروز دوشنبه 13 بهمنماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد، محسن جوادی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شارلی انویه تکیه، نماینده آشوریان در مجلس، همایون سامهیح نجفآبادی، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، توماس میرم، اسقف اعظم کلیسای آشوریان کلدانی ارومیه، موبد فریبرز شهزادی، رئیس انجمن زرتشتیان یزد، اردشیر خورشیدیان، رئیس انجمن موبدان زرتشتی کشور و حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
سیدعباس صالحی، در این نشست اظهار کرد: توفیقی برای بنده است که برای هشتمین سال متوالی در چنین میعادگاهی برای گردهمایی پیروان ادیان الهی و توحیدی حضور دارم. در چهار سال اول به عنوان معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چهار سال اخیر در سمت جدید در خدمت شما بودهام. البته شرایط کرونایی بر وضعیت زندگی همه ما تأثیر افکنده و نتوانستیم به صورت حضوری در خدمت خانوادههای شهدا و دیگر سران ادیان و مذاهب باشیم، اما به صورت وبیناری در خدمت آنها هستیم.
وی افزود: از نمایندگان ادیان و مذاهب و اصحاب فرهنگ و هنر و همه عزیزانی که در ایران زمین در خدمت آنها بودهایم، تشکر میکنم. همچنین از همکاران خودم در وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی و حجج اسلام والمسلمین ابوالحسن نواب و علی یونسی بابت فراهم کردن زمینههای برگزاری این مراسم و رونمایی از کتاب تقدیر و تشکر میکنم.
صالحی یادآور شد: رونمایی از این کتاب، باب و فضایی برای من ایجاد کرد که سخنی درباره یکی دیگر از اشتراکات ادیان به زبان بیاورم. ادیان الهی در حوزههای مختلف شباهت دارند و یکی از شباهتها، نوع نگاه به پایان زندگی انسان یعنی مرگ است. مرگ انواع مختلفی همانند طبیعی، بیماری واگیردار همانند کرونا، سیل و ... دارد که همه اینها غیر انتخابی هستند، اما نوع دیگر از مرگ را ادیان توحیدی برای انسانها تفسیر کردهاند و آن شهادت است؛ مقولهای که در تمام ادیان الهی از آن صحبت میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: تفاوت مرگ شهید با دیگر پایانهای حیات در این است که شهید حقیقت را میبیند، شهود میکند، جانش را پای حقیقت مینهد، متحد حقیقت شده و نمادی برای حقیقتجویان میشود تا آنها که دنبال حقیقت هستند، این شعله را بگیرند و جلو بیایند.
وی با بیان اینکه ساحت مختلفی همانند مادی، ملکوتی و انسانی برای یک انسان داریم، افزود: شهید آن است که در این ابعاد مختلف، حقیقتی را به تماشا بنشیند؛ مثلاً در بُعد ناموس، از خاک و وطن خود یا از عدالت در برابر ظلم دفاع و جان خود را در خدمت این حقیقت قرار میدهد. بعد ملکوتی آنجاست که شهید حقیقتی ماورایی همانند توحید را میبیند. بنابراین شهید که در ادیان مختلف از آن سخن به میان آمده است، نوع دیگری از مرگ را برای انسان تصویر میکند.
صالحی اضافه کرد: در چند ساعت اخیری که این کتاب در اختیار من قرار گرفته بود، در حد تورقی که به آن داشتم، متوجه شدم که شهدای ادیان مختلف را که نگاه میکنیم، به این نتیجه میرسیم که منظر و نوع نگاه آنها به حقیقت بسیار زیبا و شگفتانگیز قابل مشاهده است. در واقع در اینجا حس نمیکنید که آیا این شخص مسلمان، کلیمی، زرتشتی، مسیحی یا صائبی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار کرد: لازم است به این نکته اشاره کنم که مهمترین وجه بشری این است که وقتی فرد به نزدیک پایان حیات میرسد، چه تفسیری از زندگی دارد؟ وقتی زندگینامه این شهدای پیروان ادیان الهی را در حد مختصر نگاه میکنیم، به این نتیجه میرسیم که چقدر شباهتها و اشتراکات با سایر شهدا بالاست. این شهدا حلقه وصلی برای در کنار هم قرار گرفتن ایجاد کردند، لذا یاد حضرت امام(ره) را گرامی میداریم که باعث پیروزی این انقلاب شدند و امیدواریم که همواره در کنار هم و زیر پرچم ایران عزیز زندگی کنیم.
انتهای پیام