کد خبر: 3951443
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸
حجت‌الاسلام حریزاوی:

نیازمند پدیده‌ای به نام دولت جوان انقلابی هستیم / ضرورت امیدآفرینی در جامعه مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب

معاون راهبری استان‌ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه امروز نیازمند پدیده‌ای به نام دولت جوان انقلابی هستیم، بر امیدآفرینی در جامعه مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأکید کرد.

بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و امروز آن نهال کوچکی که با هدایت خمینی کبیر(ره)، رهبر فرزانه و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، کاشته شد به درخت تنومندی تبدیل شده که رویش‌ها و توسعه فراوانی را برای کشور به همراه آورده است. ضرورت هدایت و حفظ این شجره طیبه، که با خون شهدای گلگون‌کفن این مرز و بوم آبیاری شده، یکی از ضروریات است که باید بدان پرداخته شود.

مقام معظم رهبری، فرزند و شاگرد برومند امام راحل(ره)، چارچوب حرکت در مسیر حفظ این دستاوردها و توسعه و پیشرفت ایران اسلامی را در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به خوبی مشخص و مسئولان و آحاد مردم را آگاه کرده‌اند. چگونگی تحقق این بیانیه و دستیابی به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی مبتنی بر آن یکی از مسائل و دغدغه‌های مهمی است که باید مورد توجه مسئولان کشور به ویژه مدیران نهادهای فرهنگی قرار گیرد تا با برنامه‌ریزی‌های دقیق و تأثیرگذار، زمینه دستیابی به این مهم را فراهم کنند.

در این باره به گفت‌وگو با حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی، معاون راهبری استان‌ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی، پرداختیم که مشروح آن را می‌‌خوانید.

ایکنا ـ برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نمود آن در سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی به چه سازوکارهایی نیاز است؟

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک نقشه راه برای چهل ساله دوم حرکت انقلاب محسوب می‌شود و مشتمل بر هفت توصیف و توصیه است. در بخش توصیفات، رهبر معظم انقلاب اسلامی تلاش کرده‌اند که تحلیل دقیقی را از آنچه پیش از انقلاب و در چهل سال اول انقلاب رقم خورده است ارائه کنند و انصافاً این تحلیل از حیث تحلیل واقع‌گرایانه پدیده‌های گذشته تاریخ انقلاب جزء بهترین و عدلانه‌ترین قضاوت‌هاست.

مقام معظم رهبری در بخش دوم این بیانیه توصیه‌ها و محورهایی را برای پیمودن این مسیر معین کرده‌اند که شامل محورهای مختلف علمی، معنوی و به ویژه محور سبک زندگی است. اگر بخواهیم بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب در مورد سبک زندگی، که به نوعی چالش امروز و فردای کشور و تمامی کشورهای جهان است، صحبت کنیم، باید بر روی عناوینی که در این بیانیه پرتکرار است، تکیه کنیم. برای مثال عنوان امید داشتن به افق‌های روشن در آینده کشور از محورهایی است که سبک زندگی ما را تغییر می‌دهد. مقام معظم رهبری فرمودند: «بالاترین جهاد، جهاد امید است.» بنا بر این فرمایش، اگر امید در دل نوجوانان و جوانان و سایر اقشار جامعه وجود داشته باشد، طبیعتاً نوع تلاش و کوششی که این اقشار برای پیمودن مسیر و حل مشکلات به خرج می‌دهند، متفاوت خواهد شد. اگر قضیه جوان‌گرایی به عنوان یکی از اقتضائات امروز کشور، که باعث می‌شود به عنوان یکی از جوان‌ترین کشورهای جهان در مورد پدیده‌های داخلی و خارجی اظهار نظر کنیم، در طراحی سبک زندگی پررنگ باشد و ما واقعاً به جوانان مسئولیت دهیم، اثرگذار خواهد بود.

امروز بسیاری از کشورها تصمیم درستی گرفته‌ و جوان‌گرایی را جزء سیاست‌های خود قرار داده‌اند. برای مثال متوسط میانگین سن هیئت وزیران یک کشور میلیونی در عرض چند سال از 60 سال به 40 سال کاهش می‌‌یابد. این اتفاق می‌تواند موجب جهش اقتصادی در جوامع مختلف شود. اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به عنوان سال جهش تولید معرفی کردند، این امر فقط از رهگذر اقداماتی مانند جوان‌گرایی می‌گذرد و جزء مقدمات جهش تولید است. بنابراین، ما در سبک زندگی خود باید پیش‌نیازهایی را مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فراهم کنیم تا به الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت و سبک زندگی اسلامی دست یابیم.

ایکنا ـ کدام نهادهای فرهنگی برای تحقق سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسئولیت بیشتری دارند؟

در حوزه فردی، جدا کردن جهات فردی، اجتماعی و حاکمیتی کار ساده‌ای نیست؛ چراکه این‌ها به هم آمیخته هستند و در یکدیگر ضرب شده و اثرگذاری خود را دارند، منتها ایران اسلامی یک کشور معنوی محسوب می‌شود و متوسل و متوکل است، یعنی به محض اینکه مردم صدای دعا و اذان را می‌شنوند، در هر کجا که باشند، کرنش خاصی از خود نشان می‌دهند. وقتی که هموطنان عزیز ما در ایام محرم و فاطمیه روضه‌های عزاداری را می‌شنوند، دچار تخلیه روحی می‌شوند و در مقابل ائمه معصومین(ع) رفتار خاصی را از خود نشان می‌دهند.

زمانی که ما از چنین ظرفیتی برخورداریم و این امر در طول قرن‌های متمادی در ذهن مردم نهادینه شده است، طبیعتاً باید از حیث حرکت‌های فردی بر روی معنویات نیز سرمایه‌گذاری کنیم. نباید در اختصاص بودجه و منابع به فرهنگ خود ظلم کنیم و به خیال اینکه می‌خواهیم به اقتصاد توجه کنیم، فرهنگ را مدنظر قرار ندهیم. این مسئله جزء لوازمی است که دولتمردان و حکمرانان باید بدان توجه کنند.

اکنون در حوزه امور اجتماعی نیازمند پدیده‌ای به نام دولت جوان انقلابی یا دولت اسلامی به عنوان مراحل پنجگانه رسیدن به تمدن اسلامی هستیم. اگر تمامی کسانی که در مصادر امور، از جمله در نهادهایی اجرایی، سیاست‌گذار، تقنینی و نظارتی و قضایی، هستند تلاش کنند که خود را با این افق تنظیم کنند و برای آینده صرف نظر از دسته‌بندی‌ها و سلایق سیاسی، نیازهای کشور را در نظر بگیرند، می‌توانیم برای تحقق بیانیه گام دوم امید فراوانی داشته باشیم. هیچ‌کس منکر این نیست که اگر دولتی انقلابی و اسلامی به تمام معنا در کشور مستقر شود، مشکلات کشور کمتر می‌شود و سوء استفاده‌ها، فساد، غارت اموال عمومی و این وضعی که امروز شاهد آنیم، که گاه باعث ناامیدی مردم می‌شود، کمتر خواهد شد و به مسابقه‌ای بین مسئولان و دولتمردان تبدیل نخواهد شد.

انتهای پیام
captcha