حسین نمازی، کارگردان و فیلمنامهنویس در گفتوگو با ایکنا گفت: انقلاب اسلامی در سینما تنها از چند زاویه محدود دیده شده، زیرا تمام ابعادی که لازم است به آن پرداخته شود در آثار سینمایی مدنظر قرار نگرفته است. از نگاه من زمانی فیلمهایی در حوزه انقلاب موفق خواهند بود که در آنها حاکمیت خود را نقد کرده باشد. این رویکرد جز چند فیلم هیچگاه مدنظر قرار نگرفته است، بنابراین تولیدات مربوطه نه کیفیت لازم را دارا هستند نه اینکه در جذب تماشاگر توانستهاند موفقیتی کسب کنند.
کارگردان مجموعه تلویزیونی بازگشت افزود: در فیلمهایی که موضوع آن انقلاب است همه چیز مثبت بوده و تنها به نکات روشن توجه شده است، درصورتیکه به طور طبیعی در هر انقلابی مطمئناً یکسری موضوعات وجود دارد که قابل نقد باشد، اما آیا این موضوعات را تا به حال در آثار سینمایی مشاهده کردهاید. بگذارید مثالی بزنم. در کدامیک از فیلمهای سینمایی تا به حال دیدهاید یک پلیس مرتکب خطا شود. این در حالیست که در برخی فیلمهای هالیوودی پلیس خلافکار نیز وجود دارد، اما یک سیستم حاکم آنها را شناسایی کرده و کنار میگذارد.
این فیلمساز ادامه داد: نشان دادن فساد یا اشتباهات برخی نیروهای حکومتی به هیچ وجه زیر سوال بردن اصل موضوع نیست، بلکه اگر این کار را انجام دهیم نشان دادهایم، اگر در داخل حکومت فردی راه اشتباه پیش گیرد، سیستم او را شناسایی کرده و کنارش میگذارد.
وی دلیل سطحینگری موجود را در فیلم انقلابی چنین توصیف کرد: برخی مدیران ترجیح میدهند دست به ساخت کارهای حساسیتبرانگیز نزنند تا صندلی مدیریتی آنها به خطر نیفتد. مشکل دیگری که در این رابطه وجود دارد به دستهبندیهایی مربوط میشود که در اینگونه تولیدات وجود دارد. یعنی تنها خودیها قادرند در این رابطه اثر تولید کنند.
کارگردان آپاندیس در پایان با بیان اینکه حوزه هنری قادر است بانی تولیدات فاخر در حوزه سینمای انقلاب باشد، بیان کرد: فارابی یا دیگر بخشهای سینمایی آنگونه که حوزه هنری قادر است نمیتواند در حوزه سینمای انقلاب موفق باشد، چون این مرکز بیشتر مورد حمایت مطبوعات حاکمیت هستند.
انتهای پیام