
به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، ابراهیم اصولیهریس، پژوهشگر فلسفه علم و فناوری دانشگاه مالک اشتر در ویژه برنامه «معیار» در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه علوم انسانی گفت: انقلاب اسلامی ذاتاً و ضرورتاً یک انقلاب فرهنگی است و سعی در برطرف کردن نواقص فرهنگی شرق و غرب و مادیات و معنویات دارد.
وی با اشاره به اینکه نقش فرهنگ و علوم انسانی در بیانیه گام دوم انقلاب بسیار پررنگ مطرح شده است، افزود: پیوند انقلاب اسلامی با حوزه علوم انسانی هم سابقه و هم چشمانداز روشنی دارد.
پژوهشگر فلسفه علم و فناوری گفت: دانشگاهها و حوزههای علمیه تا قبل از انقلاب به صورت جداگانه و مستقل فعالیت میکردند و چه بسا مناسبات یکدیگر را هم به رسمیت نمیشناختند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی همافزایی این دو بیشتر شد و علوم انسانی اسلامی در ایران شکل گرفت.
مدیر پژوهشکده مطالعات بنیادین، بحث تمدنسازی را از جمله تحولات علوم انسانی بعد از انقلاب عنوان کرد و گفت: مدعی ایجاد تمدن نوین اسلامی و جامعه آرمانی هستیم که هم از جنبه مادی و هم از جنبه معنویت به توسعه و پیشرفت برسیم و خلأهای موجود را پر کنیم.
اصولی در مورد دلیل عدم موفقیت حوزه علوم انسانی در پیوند با زندگی مردم گفت: شاید اصلیترین دلیل، آرمان و ادعای بزرگ ما در راستای انقلاب اسلامی است؛ به بیانی دیگر این بزرگی رسالت باعث حرکات نوسانی و نواقص متعددی شده است.
پژوهشگر فلسفه علم و فناوری با تأکید بر لزوم ایجاد زیرساختهای توسعه علوم انسانی گفت: ساماندهی یک فلسفه مستقل و عمیق و انسجامبخشی به دانشهای بنیادی از جمله این زیرساخت هاست که در گام دوم انقلاب باید به آنها توجه کرد.
وی با بیان اینکه سیاستهای آموزش عالی همه رشتهها را درگیر کرده، گفت: در حوزه علوم انسانی بیشتر از نظر برنامهریزی و سیاستگذاری دچار مشکل هستیم.
اصولی کابردیسازی علوم و پژوهشها را ضروری دانست و گفت: بخشی از این کاربردیسازی علوم انسانی و پژوهشها به فرهنگ سازی در جامعه مربوط میشود.
انتهای پیام