
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با ایکنا، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اهمیت پرداختن به جشنوارههای قرآنی به منظور ورود قرآن به متن زندگی دانشجویان گفت: فرهنگ قرآن و عترت زمانی در زندگی اجتماعی و فرهنگی جاری و ساری میشود که ما در حیات فرهنگی خود شاهد این آموزهها باشیم.
وی ادامه داد: امروز قرآن به عنوان فرهنگسازترین کتاب در دسترس همه است و با تکیه بر تعالیم و سفارشهای پیامبر اسلام و ائمه (ع) میتوان کاربردیترین تعالیم را از آن فراگرفت و به سرمنزل مقصود رسید. به همین دلیل، قرآن، کتاب هدایت است و بهترین الگوهای هدایت در آن وجود دارد. با تفکر در آیات قرآن متوجه خواهید شد که نگاه به طبیعت، تاریخ، زندگی و حتی نوع مواجهه با مسائل و سنتهای تاریخی سیر مشخصی دارد، اما متأسفانه ما برای تربیت و رشد افراد از الگوهای تربیتی قرآن استفاده نکردهایم و به سراغ آنها نرفتهایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر در جامعه اسلامی برای تربیت به سراغ این الگوها نرویم، دانشآموز از ابتدا علومی را میآموزد که با منظری دیگر و خارج از مدار قرآن است و نتیجه آن متفاوت از فرهنگ اسلام خواهد بود؛ لذا اگر تربیت ذهنی نتیجهگرا نباشد، هیچ وقت آخرتگرا نخواهد بود و بر همین اساس برای اینکه قرآن در متن دانشگاه و زندگی قرار گیرد، باید ابتدا مسئولان تعلیم و تربیت باور کنند که قرآن کتاب هدایت است و سپس باید برای هدایت دانشآموز و دانشجو به کار گرفته شود.
طهرانچی با تأکید بر اینکه فقط قرآن خواندن انسان را نجات نمیدهد، بلکه الگوی تربیتی قرآن باید در میان قشر دانشجو و جوان حاکم شود، گفت: وقتی که الگوی تربیتی حاکم شود، قدم بعدی انس با قرآن است، زیرا اگر باور به اینکه قرآن کتاب هدایت بشر است در انسان نهادینه نشود، هلاک میشویم. همچنین فهم قرآن فهم معارف اهل بیت(ع) است و باید بسیار جدیتر به آن بپردازیم و زندگیمان را با آن گره بزنیم، زیرا اکنون قرآن در حاشیه است.
انتهای پیام