کد خبر: 3959228
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲
جعفر دهقان در گفت‌و‌گو با ایکنا؛

مردم نیازمند برنامه‌های امیدبخشند/ طنزهای تلویزیونی کیفیت ندارند

جعفر دهقان عقیده دارد: در شرایط فعلی که مشکلات اقتصادی و بیماری کرونا مردم را آزرده‌خاطر کرده، نیازمند کارهایی هستند که به آنها امید و انگیزه دهد.

جعفر دهقان، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو با ایکنا درباره الزامات برنامه‌های نورزی سیما اظهار کرد: در ایام عید من نیز مانند دیگر هموطنانم تلاش می‌کنم اوقات فراغت خود را به دیدن آثار نمایشی تلویزیون سپری کنم، البته برخی مواقع به دلیل بازی در فیلم و سریال‌هایی نوروزی در خانه نیستم، اما بیشتر مواقع به همراه خانواده ایام خود را صرف تماشای برنامه‌های تلویزیون می‌کنم. البته امسال به دلیل شرایط کرونایی همه کشور به نوعی خانه‌نشین شده‌اند، بنابراین تولیدات نمایشی با کیفیت بالاتری باید ارائه شود.

وی افزود: طبیعی است فیلم و سریال‌های طنز، اولین آثار مورد پسند مردم در این ایام است، چون مردم در شرایط فعلی که مشکلات اقتصادی و بیماری کرونا آنها را آزرده‌خاطر کرده، نیازمند کارهایی هستند که به آنها امید و انگیزه دهد، اما متاسفانه تولیداتی که به اسم طنز در تلویزیون شاهد آن هستیم نشانی از کیفیت به همراه نداشته و تنها با سخنان و حرکات سخیف در پی خنداندن مردم به هر قیمتی هستند. این مسئله درحالیست که در تولیدات طنز می‌توان حرف‌های بسیاری برای گفتن داشت. حتی گاهی تاثیرگذاری‌ کارهای طنز را دیگر تولیدات ندارند. 

کیفیت پایین فیلمنامه

این بازیگر ادامه داد: بگذارید کارهای استاد داریوش مهرجویی را مثال بزنم. فیلم‌هایی نظیر «اجاره‌نشین‌ها» یا «مهمان مامان» در کنار شادی‌آوری برای مخاطب به آنها نکات اخلاقی را می‌آموزد. در «مهمان مامان» چند خانواده را می‌بینیم که در اوج فقر، برای حفظ آبرو یکدیگر هرآنچه دارند در طبق اخلاص قرار می‌دهند، اما آیا کارهایی که از تلویزیون شاهدش هستیم چنین نکاتی را به ما عرضه می‌کنم. ضعف موجود در کارهای طنز به نظرم از یک امر ناشی می‌شود که پایین بودن کیفیت فیلمنامه‌‌های این ژانر است. این معضل در شرایطی است که نویسندگان بسیار خوبی در این حوزه داریم اما وقتی به آنها توجه لازم نمی‌شود، آنها برای گذران زندگی مجبور هستند، سرعت را چاشنی نگارششان کنند. این موضوع نیز خواه‌ناخواه روی کیفیت تاثیر می گذارد.

بازیگر فیلم «حمله به اچ 3» ادامه داد: نکته دیگری که درباره کارهای طنز می‌توانم بیان کنم به موقعیت‌شناسی در این ژانر مربوط می‌شود. طنز خوب کاری است که بر موقعیت استوار باشد. این اتفاق را در کمدی‌های کلاسیک به وفور می‌بینیم، همچنین در برخی از فیلم‌های طنز دهه 60 نیز این اتفاق قابل مشاهده است، اما همانگونه که گفتم تعجیل باعث شده دیگر انگیزه لازم برای کارهای خوب در این حوزه از بین رود. نکته‌ای دیگری که در این میان وجود دارد به تاثیرات مخرب کارهای سخیف برمی‌گردد. این تولیدات به نظرم روی فرهنگ و ذهنیت جوانان تاثیر منفی گذاشته است، برای همین امیدوارم فکر جدی در این رابطه صورت گیرد تا جلوی کارهایی که برخی مواقع دیدنش برای خانواده‌ها شرم‌آور است گرفته شود.

فیلم‌های اجتماعی امیدبخش باشند

وی درباره کارهای اجتماعی نیز اینگونه اظهار نظر کرد: مسلماً کارهای اجتماعی به لحاظ دغدغه‌مندی به موضوعات روز جامعه نگاهی عمیق‌تر دارند، اما باید توجه داشت در ایام نوروز نباید کارهایی را روی آنتن برد که مردم را ناامید کند، چون متاسفانه برخی از آثار  در این حوزه به بهانه پرداختن به مسائل و مشکلات تصویری ناامیدکننده از جامعه نشان می‌دهند. در همین رابطه باید اضافه کنم اگر می‌خواهیم نقاط ضعف خود را در آثار نمایشی بیان کنیم باید در کنار بیان مشکلات، راهکارهای پیشنهادی را هم ارائه دهیم.

بازیگر فیلم «هراس» گفت: در کنار برنامه‌های ورزشی که همیشه مخاطب فراوان داشته است، برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جنگ‌محور که در آن هنرمندان یا ورزشکاران حضور دارند می‌تواند اتفاقی خوشایند دیگر در عرصه برنامه‌سازی تلویزیون باشد، البته از سازندگان چنین برنامه‌های تقاضا می‌کنم در کنار دکورهای زیبا به مفهوم برنامه‌‌‌ها نیز توجه داشته باشند. یعنی حضور مهمان تنها برای وقت‌گذرانی نباشد، بلکه سعی کنیم نکات فرهنگی را از مهمانان حاضر در برنامه‌ها بیاموزیم.

وی در پایان تاکید کرد: می‌خواهم روی برنامه‌های مستند نیز تاکید داشته باشم زیرا می‌توان با پخش آثار خوب در این حوزه، داشته‌های فرهنگی، ملی و قومی خودمان را اشاعه دهیم. به ویژه با رنگانگی که در میان فرهنگ‌های ایرانی است می‌‌شود در این رابطه اتفاقات بسیار خوبی را رقم زد.

انتهای پیام
captcha