به گزارش ایکنا، جلسه دفاع از پایان نامه قرآنی با موضوع «نقد و بررسی محتوای انیمیشنهای دینی در رسانه ملی» با نگارش شراره قبادی، دانشجوی رشته تحصیلی علوم قرآن در مقطع کارشناسی ارشد و راهنمایی علی محمدی و داوری حمید حسنزاده روز گذشته در دانشکده علوم قرآنی تهران برگزار شد.
در این پژوهش که از طریقه مصاحبه با افراد مختلف آگاه در این زمینه صورت گرفته نحوه انتخاب موضوع و طریقه نگارش فیلمنامههای انیمیشن و هم چنین نحوه استفاده از کارشناس دینی در آنها تحقیق شده و نتایج حاصله این است که موضوع و محتوا و کارشناس انیمیشنهای دینی در رسانه ملی اغلب بر حسب سلیقه سازنده و به صورت سفارشی است و اکثراً بدون اولویت بندی و بیتوجه به نیاز کودک تدوین شده هم چنین فیلمنامهها دارای نواقص و منابع نامعتبر هستند و حضور کارشناس دینی بیشتر جنبه زینتی دارد.
در بخشی از چکیده این پایاننامه میخوانیم: تلویزیون یکی از رسانههای ارتباطی است که چندی است وارد زندگی انسانها شده است و حجم وسیعی از اطلاعات مختلف را منتقل میکند. در این بین کودکان مخاطبان اصلی برنامههای تلویزیونی کودک؛ (انیمیشنها) هستند و این انیمیشنها تأثیرات شگرفی را روی نگرش و رفتار کودکان میگذارند زیرا ابزاری هستند که کودک با آنها راحت ارتباط میگیرد و برای خود الگوسازی و هم ذات پنداری میکنند و همین دلیلی است که میتوان با آنها آموزههای دینی و تربیتی را به کودکان آموزش داد.
در فصل اول به توضیح و تعریف مفاهیم پرداخته شده و در هریک از سه فصل دیگر به نقد و بررسی موضوعات عنوان شده در آن فصل پرداخته شده و مشکلات آن ریشهیابی و راهکار ارائه شده است. مهمترین سرفصلهای این پایان نامه در فصل دوم «روند انتخاب موضوع و تهیه فیلمنامه های انیمیشن»، در فصل سوم «نحوه انتخاب کارشناسان مذهبی و مشاوران مذهبی» و در فصل چهارم «راهکارهای ارتقای و تعالی انیمیشنهای رسانه ملی» است.
راهحل ارائه شده این است که قرآن و روایات و سیره معصومین(ع)، منبع معتبر و دقیقی است برای الگو قرار دادن در زمینههای مختلف اعم از محتوا و روش و کارشناس؛ همچنین طبق تعالیم الهی وجود و استفاده از کارشناس خبره دینی که علاوه بر دین شناس بودن، قابل رسانهشناس و روانشناس کودک خوب و حاذقی باشد تا بتواند تعالیم و آموزههای دینی را متناسب با سن و شرایط کودک آموزش داده و تأثیرگزار و کارآمد باشد.
انتهای پیام