کد خبر: 3961054
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
یادداشت/

حق‌پرستی و نهراسیدن از مرگ؛ دو عنصر کلیدی زندگی علی اکبر(ع)

حضرت علی اکبر(ع) برای ما یک سبک زندگی تعریف کردند و آموختند که وقتی مرگ امری اضطراری می‌شود همچنان مسیر حق‌پرستی انتخابی است و نباید با انتخاب غلط از مسیر حق منحرف شویم.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام یحیی جهانگیری مدرس حوزه و دانشگاه به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان، یادداشتی درباره عنصر حق‌پرستی در زندگی حضرت علی اکبر(ع) برای ایکنا ارسال کرده است که متن آن از نظر می‌گذرد؛

از نکات مهم در زندگی حضرت علی اکبر(ع) که حداقل دو مرتبه در گزارشات تاریخی آمده است حق‌پرستی، شناخت حق و پایمردی در این مسیر است. یک موردش مربوط به زمانی است که ایشان دید امام حسین(ع) کلمه استرجاع می‌خوانند. امام حسین(ع) خواب دیده بود در کربلا شهید خواهد شد و به همین دلیل کلمه استرجاع می‌خواند. وقتی حضرت علی اکبر پدرش را دید که استرجاع می‌خواند یک جمله می‌گوید مبنی بر اینکه اگر ما بر حق هستیم چرا از مرگ بترسیم؛ یعنی برای علی اکبر(ع) معیار حق بوده است. اگر بر اساس حق باشیم مردن یا زنده ماندن فرقی نمی‌کند.

امروزه بخشی از آسیب‌هایی که در دنیا است ناشی از مرگ‌هراسی است. قرآن خیلی سعی می‌کند مرگ را به عنوان یکی از پدیده‌ها و روندهای زندگی معرفی کند. قرآن می‌فرماید در زندگی شما اتفاقات مختلفی می‌افتد؛ مثلا ازدواج می‌کنید، فرزندی به دنیا می‌آید و ... یکی از این اتفاقات زندگی شما هم مرگ است. شما خیال نکنید مرگ یک اتفاق متفاوت از زندگی شماست. اگر این نگاه را داشته باشیم باید مثالش را در زندگی علی اکبر(ع) جست‌وجو کنیم که می‌فرماید معیار حق‌پرستی است.

مرگ تفاق خواهد افتاد. من چه الآن بمیرم چه روز دیگر بمیرم سرانجام حتما خواهم مرد. چرا برای یک چیزی که حتما اتفاق خواهد افتاد سرنوشت خودم و مسیری که انتخاب کردم را تغییر بدهم. به هر حال آن مسیر اضطراری اتفاق خواهد افتاد، چرا من مسیر انتخابی خودم را به خاطر آن تغییر دهم. یکی از نکات مهم در سبک زندگی اسلام این است که مسیرهای انتخابی خودمان را تحت تاثیر مسیر اضطراری مرگ قرار می‌دهیم و به خاطر اینکه نمیریم مسیر زندگی خودمان را منحرف می‌کنیم حال آنکه خودمان می‌توانستیم انتخاب کنیم اینگونه نباشد.

علی اکبر(ع) اینجا یک سبک زندگی تعریف کردند و به ما آموختند وقتی مرگ اضطراری است ولی حق‌پرستی انتخابی است، مبادا انتخابت را غلط کنی و انتخاب بدی داشته باشی. این حق‌پرستی، این پایبندی نظری و پایمردی عملی را در جای دیگری از زندگی ایشان هم مشاهده می‌کنیم. گزارش شده است مادر علی اکبر(ع) با خاندان معاویه نسبتی داشتند و به خاطر این قرابت فامیلی عده‌ای خواستند او از جنگ منحرف شود،  پدر را رها کند و در تیم مقابل قرار بگیرد. باز علی اکبر(ع) در اینجا یک جمله مهمی دارد و می‌فرماید من باید انتخاب کنم. حال این مسیر رسول خدا(ص) حق است یا نه. اگر این مسیر حق است و شما باور دارید حق است چرا انتخاب نکنم. ایشان باز هم تاکید کردند باید مسیر زندگیمان بر مسیر حق باشد.

این دو برداشت از زندگی علی اکبر(ع) است، آن هم در ایام جوانی. این خیلی مهم است که علی اکبر(ع) می‌خواهد به ما بگوید ای جوان، وقتی هنوز جوان هستی و می‌توانی انتخاب کنی مسیر زندگیت را انتخاب کن. اگر این جمله را یک پیرمرد می‌گفت لذتی نداشت ولی ایشان یک شخصیت جوان بوده است. در دوران جوانی خیلی می‌گویند حالا زندگی کنیم بعدا مسیر خودمان را انتخاب کنیم، ولی ایشان میگوید وقتی منحرف شدی دیگر نمی‌توانی آن را تغییر بدهی. پس از آغاز مسیر انتخابی خودت را از مسیر حق، منحرف نساز.

انتهای پیام
captcha