جواد آرینمنش؛ عضو پیشین کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با ایکنا درباره چگونگی پرداختن به شعار سال در حوزه فرهنگ اظهار کرد: نامگذاریهایی که رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر داشتهاند، عمدتاً ناظر به توسعه اقتصادی است. برای مثال در سال گذشته مسئله جهش تولید مطرح و در سال جاری نیز تولید و رفع موانع مورد توجه قرا گرفته است. این امر نیز به دلیل شرایط و نیاز کشور رخ میدهد تا با ایجاد فرصتهای اقتصادی، کاهش مشکلات رقم خورد.
وی افزود: نکته مهم اما مغفول، کمتوجهی به فرهنگ کار و تولید است. یعنی اگر قرار باشد تولید رونق پیدا کند. اقتصاد کشور متحول شود و مشکلات اقتصادی کاهش پیدا کند، قطعاً نیازمند زیرساخت فرهنگی، اقتصادی و تولیدی هستیم، بنابراین نهادهای مانند، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای مهندسی فرهنگی کشور باید به موازات تلاشهایی که در جهت رفع موانع تولید در حوزههای اقتصادی صورت میگیرد در جهت رفع موانع فرهنگی تولید نیز تلاشهایی را انجام دهند تا زیر ساخت لازم فرهنگی هم مهیا شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در آموزههای دینی و اسلامی، کار و تلاش عبادت و ارزش ملی محسوب میشود. نکته دیگر اینکه برای دستیابی جهش تولید و رفع موانع باید موانع حقوقی، قانونی، اقتصادی و اجتماعی را هم از بین بریم. برای مثال مجلس شورای اسلامی باید تلاش کند تا قوانینی راهگشا برای توسعه تولید ارائه کند و همچنین قوانین مزاحم را از بین ببرد تا دیگر خلاهای قانونی وجود نداشته باشد. به موازات مجلس؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهادهای فرهنگی، دانشگاهها و مراکز آموزشی باید اهتمام لازم را به موضوع آموزش و فرهنگ تولید داشته باشند. در همین راستا معتقدم بدون فراهم کردن زیرساختهای فرهنگی جهش تولید تحقق پیدا نخواهد کرد.
وی تصویرسازی شعار سال را در سینما و تلویزیون هم اینگونه توضیح داد: وقتی از ضرورتهای توجه به فرهنگ برای تحقق شعار سال حرف زدم، منظورم تمام بخشهای آن از جمله؛ سینما و تلویزیون است، زیرا تعریف جامع از فرهنگ دربرگیرنده؛ آموزش، موسیقی، شعر ، فیلم و... است، بنابراین طبیعی است فیلمسازان هم قادرند در فراهم کردن زمینههای فرهنگی پرداختن به شعار سال ایفاگر نقش باشند. لازم به ذکر است که اگر میخواهیم تولید رونق پیدا کند باید این خواسته را در قالبهای مختلف (ساخت فیلم، سریال و...) مد نظر قرار دهیم. برای مثال اگر توجه به کالاهای ایرانی در کارهای هنری متجلی شود میتواند بسترساز تولید آنها در جامعه باشد، البته تغییر روشها و سبک زندگی مردم به واسطه دستور یا بخشنامه محقق نمیشود، پس ضروری میدانم با بسترسازی فرهنگی از طریق تولیدات نمایشی بتوانیم شعار سال را به شکل کاملتری عملی کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: اگرچه اقتصاد ما دولتی است، ولی شاید یکی از موانع پیش روی جهش تولید، دولتی شدن اقتصاد و تولیدات ماست، برای همین لازم است اصل تولید را به بخش خصوص واگذار کرد. امری که در اصل 44 قانون اساسی هم روی آن تاکید شده است. با این توضیح در حوزه فرهنگ هم نیازمند مشارکت مردم و بخش خصوصی هستیم، زیرا اگر تولید و فرهنگ ما مردمی نشود نتیجه نخواهیم گرفت.
انتهای پیام