به گزارش ایکنا، نشست علمی ـ تخصصی با موضوع «راهبردهای دشمنان در ستیز با انقلابات توحیدی از منظر قرآن کریم» دوم اردیبهشتماه از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل و با ارائه حجتالاسلام والمسلمین محمود ابوترابی، مدیر حوزه علمیه استان مازندران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به صورت زنده و به مدت 60 دقیقه در ادوبکانکت با حضور دانشجویان علوم قرآنی برگزار شد.
ابوترابی در بخشی از این نشست علمی گفت: بزرگترین دشمن انسانها شیطان است که خداوند در آیات مختلف قرآن کریم از جمله آیه شش سوره مبارکه فاطر به آن اشاره کرده و فرموده است: «إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُم عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا يَدْعُواْ حِزْبَهُ لِيَكُونُواْ مِنْ أَصحَابِ السَّعِير» در این آیه خداوند هشدار میدهد که شیطان، دشمن انسانهاست و گروهی منظم و ساماندهی شده را فراخوان کرده تا مؤمنان از اصحاب جهنم و مغضوبان خداوند باشند.
وی در ادامه به برشمردن اقسام دشمنی پرداخت و افزود: عداوت بر دو نوع است؛ «عداوت ممدوح» که همان دشمنی با دشمنان خدا و مقدسات و عوامل سعادتبخش بوده و «عداوت مذموم» که دشمنی با اولیا خدا و خوبان است.
ابوترابی تصریح کرد: نقشههای راهبردی دشمنان با توجه به آیات شریفه قرآن مجید به چند دسته تقسیم میشود، یکی از آنها به ضعف، سستی، مداهنه و سازشکاری کشاندن انسانهاست که خداوند در سوره مبارکه قلم خطاب به پیامبر (ص) چنین میفرماید: «وَدُّواْ لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُون» عدهای از مردم نه تنها با تو همراه نیستند، بلکه بر تو دروغ میبندند و به جای آن که آداب نادرست خود را رها سازند، آرزو میکنند، ای کاش تو با آنان سازش کنی.
مدیر حوزه علمیه استان مازندران افزود: نقشه دیگر دشمن، عدم خیرخواهی برای مؤمنان است: «مَّا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَبِ وَ لَا المُشْرِكِينَ أَن يُنَزَّلَ عَلَيْكُم مِّنْ خَيرٍ مِّن رَّبِّكُمْ» هرگز کافران اهل کتاب و مشرکان نمیخواهند بر شما خیری از سوی پروردگار نازل شود. در دنیای امروز نیز مذاکره با دشمن به این نیت که دوست و خیرخواه ما هستند و قول آنان تضمین بوده، اشتباه است.
ابوترابی به سایر نقشههای دشمن اشاره کرد و گفت: کشاندن جامعه ایمانی و انقلابی به ارتداد و بازگشت از دین، فتنهگری و جنگ دائمی علیه مومنان، انحراف مسلمانان از اهداف و آئینشان، بغض شدید و عداوت عمیق، فسادانگیزی در حوزه تفکر و اندیشه و ترویج ناهنجاریها در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... از دیگر راهبردهای دشمنان علیه مومنان و مسلمانان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در پایان تاکید کرد: دشمنان همواره با استفاده از ابزارهای گوناگون نظامی، نوشتاری، گفتاری و فرهنگی، خواهان از بین رفتن ایمان و کافر شدن مؤمنان هستند. آنان نسبت به اهل ایمان، نه خیر میخواهند و نه توانمندی بیشتر. ابتدا شک و تردید ایجاد میکنند. پس نباید دشمنان را دوست و محرم خود قرار داد، چرا که آنها درصدد هستند تا مؤمنان در عرصههای مختلف و همیشه محتاجشان باشند.
انتهای پیام