به گزارش خبرنگار ایکنا؛ محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جمعیت به راهکارهای افزایش جمعیت اشاره کرد و افزود: تغییر باور و بینش مردم در مورد بحث رزق فرزندان یکی از مسائل مهمی است که از سوی حوزههای علمیه، صدا و سیما و نهادهای فرهنگی باید به خوبی در جامعه تبیین شود.
رئیس مرکز پژوهشی مبنا افزود: مشکل این است که به جای خدا نشستهایم در حالی که خصلت مدرنیته غربی هم همین است، وعده خدا در مورد رزق و روزی را باور نداریم، پدر و مادر فکر میکنند روزی فرزندان را آنها میدهند، در حالی که والدین واسطه رزق هستند.
فرق لذتگرایی و راحتطلبی با احساس خوشبختی در مردم باید نهادینه شود
وی افزود: نهادینه کردن تفاوت لذتگرایی و راحتطلبی با احساس خوشبختی در مردم نیز یکی از مسائل مهم است. مردم لذت و راحت طلبی را با خوشبختی اشتباه گرفتهاند، به همین دلیل هر قدر ثروتمند شوند یا بدون بچه راحت باشند، احساس خوشبختی نمیکنند، احساس خوشبختی در اوج مشکلات، سختیها و زحمت هم امکانپذیر است، اما لذت اینگونه نیست.
لذتطلبی اعتیادآور و خوشبختی آرامبخش است
وی عنوان کرد: لذتطلبی اعتیادآور و خوشبختی آرامبخش است و در بسیاری از موارد فقرا خوشبختترند، آموزش و پرورش، روانشناسان و مبلغان باید در مورد این موضوع کار کنند.
رئیس مرکز پژوهشی مبنا خاطرنشان کرد: افزایش حق اولاد به میزان قابل توجه در حقوق کارمندان، معلمان، کارگران و حقوق بگیران از جمله مسائل مهمی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
وی با اشاره به دیگر ظرفیتها و امکانات تشویقی در افزایش جمعیت اظهارکرد: رایگان کردن هزینه زایمان طبیعی و پرداخت هزینه آن به اندازه سزارین به پزشکان، همچنین اختصاص زمین برای دو سالگی فرزندان آن و ارائه سند آن به والدین یا اعتبار آن نیز از این مولفههای تشویقی است.
استاد دانشگاه گفت: از مهمترین ابزارهای تشویقی مقدم داشتن صاحبان فرزند در استخدام در صورت شرایط مساوی و ترویج فرهنگ گرفتن خدمتکار، توسط زنان شاغل برای پرستاری فرزندان و تدارک مهد کودک رایگان از سوی ادارات و نهادهاست.
وی افزود: تبدیل شدن فرزندآوری به خط قرمز یا اصل غیرقابل عدول در فیلمها، صدا و سیما و امتیازبندی پزشکان زنان زایمان بر اساس میزان فرزندآوری طبیعی و سالم نیز میتواند به عنوان مشوق قرار بگیرد.
ضرورت رفع موانع باروری زوجین
رئیس مرکز پژوهشی مبنا در خصوص اصلیترین مانع ملموس فرزندآوری عنوان کرد: بالارفتن هزینه فرزندآوری و فرزندداری و طاقتفرسا شدن و زیاد شدن زحمت فرزندآوری و فرزندداری و رفع موانع باروری زوجین ۲۵ درصد ناباروریها هزینه بالا ۴۰ درصد سقط جنین ناخواسته ۵۰۰ هزار لغت جنین خواسته و ترس از آینده از آن جمله موانع است.
انتهای پیام