کد خبر: 3974000
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۹
حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا:

برداشتن گام‌های مؤثر اقتصادی مردم را امیدوار می‌کند / نقش حوزه در تحقق اهداف انقلاب اسلامی

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به مشکلات اقتصادی کنونی و برشمردن نقش حوزه در کاهش آن، گفت: دولتمردان باید از نظریات اقتصادی حوزه و راهکارهای آن استفاده کنند و مطمئنا اگر گام‌های مؤثری در جهت رشد تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور برداشته شود، مردم هم امیدوارتر خواهند شد.

تکمیل مصاحبه//حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر سقای بی‌ریا، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به موانع تحقق شعارهای اقتصادی که چند سالی است از سوی رهبری انقلاب تعیین شده، گفت: ما با چند موضوع روبرو بوده‌ و هستیم؛ مسئله تحریم‌ها از یکسو و عدم باورمندی جدی به توان داخلی برای رفع مشکلات از جمله موانع بوده و هست.

وی با بیان اینکه عمده رشد اقتصادی کشور توسط خود مردم و خودجوش به نتیجه رسیده است، اظهار کرد: مدیریت لازمی که باید نسبت به تولید و رفع موانع پیشرفت اقتصادی صورت بگیرد انجام نشده، ضمن اینکه نگاه به بیرون باعث عقب‌گرد کشور شده است.

سقای بی‌ریا بیان کرد: حضرت آقا از ابتدا که مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند، بر توان داخلی تکیه کردند، زیرا وقتی کشور روی پای خود بایستد خودبه‌خود تحریم بی‌اثر می‌شود اما باید دولتمردان به این مسئله اهتمام داشته باشند وگرنه صرفاً دنبال رفع تحریم رفتن مشکلی از کشور حل نمی‌کند.

وی با اشاره به پیامدهای برون‌نگری برای رشد اقتصادی، تصریح کرد: ما امروز دارای خودکفایی نسبی هستیم و مزه این خودکفایی در تولید برخی محصولات زیر زبان مردم وجود دارد لذا معتقدند راه درست اقتصاد مقاومتی است، ولی به هر حال رشد و پیشرفت ذوابعاد است و صرفاً با بخش خصوصی حل نمی‌شود.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: برخی واحدهای تولیدی بر اثر سوء مدیریت و اعمال خلاف قانون تعطیل و نیمه تعطیل شده‌اند ولی با اهتمام برخی مسئولان از جمله قوه قضائیه برخی از اینها به چرخه تولید برگشتند، این نشان می‌دهد ظرفیت تولید در کشور وجود دارد و زمینه‌های اقتصادی مناسب در جای جای کشور وجود دارد ولی موانعی که روشن هم هست کار را معطل کرده است. بنابراین تحقق شعار سال همت بلند مسئولان کشور را می‌طلبد تا استعداد بالقوه را به فعلیت برساند.

سقای بی‌ریا افزود:  اتاق فکر کشورهای اروپایی کمابیش اذعان کرده‌اند که اگر نیروهای انقلابی و متعهد در بدنه اجرایی کشور دست به کار شوند رشد اقتصادی و تولید آرزو نیست و می‌توانیم ده‌ها برابر شرایط فعلی به رشد و پیشرفت برسیم؛ وقتی تولید در کشور رشد کرد یعنی اشتغال افزایش یافته و کسی که شاغل است می‌تواند مسکن اجاره‌ای یا ملکی برای خود تهیه کند و ازدواج کند و مشکل نگرانی کاهش جمعیت هم حل خواهد شد. یعنی زنجیره‌ای از مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور وابسته به رونق تولید است.

وی بیان کرد: موفقیت‌های نسبی در عرصه اقتصادی مرهون دنبال کردن همان نگاه مقام معظم رهبری به بحث اقتصاد مقاومتی است؛ با تلاش‌هایی که صورت گرفت 109 واحد تولیدی به چرخه تولید برگشت و این نشان می‌دهد اگر این رویکرد به صورت عام دنبال شود می‌توانیم نتایج بهتری هم بگیریم؛ کشور زیرساخت‌ها و زمینه‌های بسیار مناسبی در کشاورزی و صنعت دارد ولی چون پشتیبانی و موانع زدایی وجود ندارد شاهد رشد نیستیم، می‌توان آن را به کبریتی تشبیه کرد که کافی است به بدنه آن بکشیم تا اقتصاد مشتعل و فروزان شود.

زیرساخت‌های پیشرفت اقتصادی فراهم است

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: هزاران مرکز تولیدی و زیرساختی داریم ولی نیازمند به فعلیت رسیدن است؛ این فقط حرف بنده و امثال بنده نیست، بلکه دشمنان و اتاق‌های فکر کشورهایی چون آلمان و فرانسه هم بر آن اذعان دارند ولی نیازمند دولتی هستیم که عزم و اراده جدی داشته باشد. تولید اگر از یک به ده برسد اشتغال ده برابر شده و بسیاری از مشکلات دیگر هم حل خواهد شد.

وی با اشاره به شعار سال، گفت: آقا نفرمودند برنامه‌ریزی برای اقتصاد بلکه فرمودند مانع‌زدایی و پشتیبانی یعنی زمینه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری رشد اقتصادی وجود دارد و باید موانع برداشته شود.

وی در پاسخ به این سؤال که وقتی انتخابات شکل می‌گیرد شاهدیم جناح‌های مختلف حتی اصل سیاست‌های اقتصادی و روابط بین‌الملل را زیر سؤال می‌برند، آیا اگر برنامه‌های کلی برای پیشرفت در عرصه‌های مختلف وجود دارد و دولت‌ها باید مجری باشند، چرا شاهد این مباحث هستیم؟ اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور همین است؛ کسی که در نظام اسلامی مدعی کسب سمت ریاست جمهوری می‌شود، باید بیش از همه به قوانین ملتزم باشد؛ کسانی که خود را اپوزیسیون نشان می‌دهند صلاحیت قرارگرفتن در چنین مناصبی را ندارند و مردم هم باید دقت لازم را داشته باشند.

سقای بی‌ریا بیان کرد: کشور برنامه‌های 5 ساله و بالادستی اقتصادی، امنیتی و اجتماعی و سیاسی دارد و دولت موظف به اجرای چنین برنامه‌هایی است؛ کسی که بگوید من ارکان نظام و قانون اساسی را قبول ندارم، نباید در چنین جایگاهی قرار بگیرد. در همه نظام‌های دنیا پذیرفتن قانون اساسی از شروط اصلی پذیرش سمت است؛ حتی شهروندانی که می‌خواهند به حقوق شهروندی خود برسند باید قانون را بپذیرند و به آن ملتزم باشند. کسی که قانون اساسی را قبول ندارد نباید وارد میدان انتخابات شود.

پایبندی به قانون؛ مهم‌ترین شرط پذیرش مسئولیت

وی تاکید کرد: سلطنت‌طلب‌ها و آمریکادوست‌ها و غربزده‌ها همیشه در فکر تغییرات ریشه‌ای در نظام بوده و هستند ولی وقتی کسی در درون نظام فکر و تلاش سیاسی می‌کند باید رقابت و فعالیت او هم در چارچوب قوانین نظام باشد، نه اینکه به بهانه رأی آوردن و انتخابات، همه چیز توسط برخی افراد زیر سؤال برود. برخی گاهی تا جایی پیش می‌روند که می‌گویند باید رهبری را هم از قانون اساسی حذف کنیم، این حرف ساختارشکنانه است و کسی که معتقد به چنین چیزی است نباید از مجرای انتخابات هدف خود را دنبال کند بلکه باید به صورت شفاف خود را در اپوزیسیون قرار دهند تا مردم هم تکلیفشان را با این افراد بدانند.

نقش حوزه در تحقق اهداف انقلاب

استاد مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه خیلی واضح است فردی که می‌خواهد مسئولیتی بپذیرد اصل و ارکان نظام را باید قبول داشته باشد، در پاسخ به این سؤال که نقش حوزه در تحقق اهداف شعار سال چیست؟ اضافه کرد: در حوزه افراد متخصصی داریم که سالیان سال در مورد اقتصاد اسلامی و راهکارهای آن فعالیت کرده‌اند و می‌توانند در کلان و خرد اقتصاد مؤثر باشند همچنین در فرهنگسازی نسبت به تولید و اقتصاد مقاومتی و تبلیغ نگاه به درون و توانمندی‌های داخلی نقش زیادی دارند.

سقای بی ریا اظهار کرد: صاحبان تریبون از جمله روحانیت هم نباید از نقش تبلیغی خود در دنبال کردن اهداف نظام غفلت کنند. البته روحانیت در نظریه‌پردازی در عرصه‌های مختلف مورد نیاز نظام هم مؤثر است و البته مسئولان نظام و دولتی که قرار است روی کار بیاید باید از این نظریات استفاده کند؛ مبارزه با ویژه‌خواری، رانتخواری و فساد و کنترل بانک‌ها و بیرون آوردن آنها از مسیر بنگاه‌داری هم از موضوعاتی است که باید در جامعه نهادینه و به خصوص توسط دولت‌ها دنبال شود.

استاد حوزه علمیه گفت: اگر گام‌های مؤثری در اقتصاد رخ دهد مردم خیلی زود امیدوار و همراه سیاست‌ها می‌شوند ولی اگر وعده‌ بدهیم و عمل نکنیم فاصله میان مردم و دولتمردان زیاد می‌شود؛ مردم اگر ببینند در  دولت آینده گشایش‌هایی ایجاد و راه‌ها ولو اندک باز شود امید در دل مردم بیشتر خواهد شد، البته دشمنان همواره بر ضد ما تبلیغ کرده و می‌کنند و حتی عواملی را در داخل به کار می‌گیرند تا خلل ایجاد کنند ولی اگر همدلی و همراهی میان مردم و نیروهای انقلابی وجود داشته باشد می‌توان بر موانع دشوار فائق بیاییم و امیدوارم در هشت سال آینده گام‌های مؤثری برداریم. 

انتهای پیام
captcha