به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین علی کاظمی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی المصطفی امروز در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره شیخ طوسی، اظهارکرد: ترویج و تشویق فرهنگ پژوهشگری در المصطفی، شناسایی و ارزیابی تولیدات پژوهشی المصطفاییان، شناسایی و ارزیابی طلاب و کارکنان فعال در عرصه پژوهش در المصطفی، بهرهبرداری از پژوهشهای انجام شده در حوزههای مورد نیاز المصطفی در داخل و خارج کشور، تقدیر از پژوهشگران برتر و مطالعه و پژوهش در یکی از مسائل جاری عرصه بینالملل در بخش فراخوان، از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره پژوهشی شیخ طوسی به شمار میآید.
استاد جامعةالمصطفی العالمیه درباره پیشینه برگزاری این جشنواره گفت: نخستین دوره جشنواره شیخ طوسی در سال ۷۶ برگزار شد و تاکنون ۲۲ دوره از این جشنواره برگزار شده است. یک دوره از جشنواره به صورت دوسالانه و دورههای دیگر به صورت سالانه بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین کاظمی ادامه داد: جشنواره شیخ طوسی، به ویژه در بخش فراخوان مقالات، یک همایش علمی و مورد تأیید پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است. همچنین در سال جاری به دنبال آن هستیم که مقالات برگزیده در بخش فراخوان را در یکی از نشریات علمی- پژوهشی یا ترویجی داخل کشور به چاپ برسانیم.
وی با اشاره به موضوع ویژه بخش فراخوان مقالات با عنوان «دین، دین داری و فضای مجازی»، شیوع بیماری کووید ۱۹ در فعالیتهای دینی و فرهنگی را موثر دانست و گفت: با همه گیر شدن بیماری کووید ۱۹ در جهان، بسیاری از فعالیتها و برنامهها از فضای واقعی و ملموس، به فضای مجازی منتقل شد. حجم بسیاری از فعالیتها در حال حاضر در فضای مجازی انجام میشود. دین، رفتارها و کنشهای دینی و آموزشهای دینی نیز از این قاعده مستثنا نبودهاند. این امر فرصتها و چالشهایی در پی داشته است؛ ما در این همایش به دنبال آن هستیم که ضمن تبیین ابعاد مختلف فعالیتهای دینی در فضای مجازی، به بررسی این فرصتها و چالشها بپردازیم و با همفکری و هم اندیشی با نخبگان و فرهیختگان این عرصه، به راهکارهای بهره گیری از این فرصتها و مقابله با چالشها دست یابیم.
وی جشنواره شیخ طوسی را تشکیل یافته از دو بخش اصلی یا فراخوان آثار و بخش ویژه یا فراخوان مقالات خواند و گفت: در بخش اصلی، همه المصطفاییان شامل طلاب و دانش آموختگان و خانوادههای ایشان، استادان و کارکنان المصطفی میتوانند آثار خود را اعم از تألیف و ترجمه کتاب، مقاله علمی، رساله دکتری، پایان نامه کارشناسی ارشد، سمینار دوره کارشناسی و حتی تحقیق پایان دوره آموزش زبان و معارف اسلامی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
دبیر جشنواره شیخ طوسی ادامه داد: در بخش فراخوان مقاله، محدودیتی وجود ندارد و همه نخبگان و فرهیختگان میتوانند مقالات خود را با موضوع «دین، دین داری و فضای مجازی»، به دبیرخانه این جشنواره ارسال نمایند. در بخش آثار، المصطفاییان فقط آثاری را میتوانند ارسال کنند که در سال گذشته، یعنی سال ۱۳۹۹ منتشر شده باشد. همچنین در بخش فراخوان مقاله، تنها آثاری پذیرفته میشود که در نشریه دیگری منتشر نشده باشد.
معاون پژوهش پژوهشگاه بین المللی المصطفی، با اشاره به زمانبندی مهلت ارسال آثار به بیست و سومین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی، اظهار کرد: مهلت ارسال چکیده مقالات 30 مهر سال جاری و ارسال اصل مقالات تا پایان آذرماه 1400 خواهد بود. همچنین مهلت ارسال بخش آثار نیز تا پایان مردادماه سال جاری است.
یادآور میشود، علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیست و سومین جشنواره پژوهشی شیخ طوسی، میتوانند به وب سایت این جشنواره به نشانی tousi.miu.ac.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام