به گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی این خبرگزاری طی هفته ای که گذشت، اقدام به انتشار اخبار مهمی همچون تشریح جزئیات مجوز «گشت ارشاد مسئولان»، آغاز فعالیتهای رسمی اربعین از ۲۸ تیرماه، برگزاری جشنواره رسانهای «آرمان قدس و اندیشه امام خمینی(ره)»، انتشار فراخوان دومین رویداد بینالمللی «ایدههای اربعینی»، اجرای طرح «مانور سلامت» در ۵۰۰ بقعه متبرکه کشور، گزارشی از اجرای طرح همنمک خیریه متوسلین به امام رضا(ع)، آغازبهکار چهارمین همایش «تهران هوشمند»، امکان ارائه خدمات جهاددانشگاهی در روستاها با استفاده از ظرفیت بسیج، اضافه شدن بخش «اثر برتر از نگاه مخاطب» به جشنواره «وقف؛ چشمه همیشه جاری»، برگزاری نشست «مطالبهگران حوزه فرهنگ»، شناسایی کرونای دلتا در سراسر کشور، قرمز شدن وضعیت 92 شهر کشور از لحاظ شیوع کرونا، تشریح جزئیات طرح احسان خانواده کمیته امداد استان تهران و ... کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
تشریح جزئیات مجوز «گشت ارشاد مسئولان»
طی روزهای گذشته خبری مبنی بر اعطای مجوز گشت ارشاد مسئولان از سوی ستاد امر به معروف به نهی از منکر منتشر شد که مربوط به دریافت مجوز مردم از این ستاد برای امر به معروف و نهی از منکر مسئولان بود. در بخشهایی از این خبر آمده است: «در پی اعلام سیاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر در مواجهه با دولت منتخب مبنی بر اولویت «گشت ارشاد مسئولان»، حجتالاسلام سیدعلی خانمحمدی، سخنگوی این ستاد از همه آحاد مردم دعوت کرده تا با اخذ مجوز از سامانه «میدان مطالبهگری» در این امر مشارکت کنند.
حجتالاسلام خانمحمدی در رابطه با جزئیات طرح اعطای مجوز گشت ارشاد مسئولان این ستاد اظهار کرد: یکی از اقداماتی که با توجه به رویکرد دولت منتخب در رابطه با مبارزه با فساد و تخلفات برخی از مسئولان وجود دارد، موضوع گشت ارشاد مسئولان است و یکی از مجموعههایی که در کشور متولی این امر بوده و بحث امر به معروف و نهی از منکر را حمایت میکند، ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.
وی افزود: پیش از این، مجوزهایی را با عنوان مجوز تشکلهای مردمی به افراد و مؤسسات مختلف اعطا میکردیم که طبق آن، افراد و تشکلهای مختلف ضمن مطالبهگری که داشتند، گزارشهای خود را به ستادهای استانی در سراسر کشور ارسال میکردند و بدین ترتیب مسئله امر به معروف مسئولان از طریق ستاد پیگیری میشد.
آغاز فعالیتهای رسمی اربعین از ۲۸ تیرماه
رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین از آغاز رسمی فعالیتهای اربعین ۱۴۰۰ از ۲۸ تیرماه خبر داد و گفت: بسته آموزشی ویژه سلامت این سفر از سوی وزارت بهداشت و هلال احمر در حال تهیه است.
حجتالاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین در گفتوگو با ایکنا، با اعلام این خبر که برنامههای اربعین ۱۴۰۰ از هشتم ذیالحجه، مصادف با ۲۸ تیرماه که شروع حرکت امام حسین(ع) از مکه به سمت کربلاست، به صورت رسمی در سراسر کشور آغاز میشود، گفت: البته به صورت غیر رسمی بسیاری از برنامهها آغاز شده است.
وی ارائه بستههای آموزشی و برگزاری کلاسهای آموزشی را از جمله برنامههای در دست اجرا برشمرد و گفت: یکی از محورهای آموزشی امسال مسئله بهداشت است که بستههای آموزشی از سوی وزارت بهداشت، جمعیت هلال احمر و سایر نهادهای مرتبط با این موضوع حتی شهرداری تهران که در بحث بهداشت عمومی فعالیت میکند، تهیه شده که مبنای آموزش در حوزه سلامت و بهداشت خواهد بود.
برگزاری جشنواره رسانهای «آرمان قدس و اندیشه امام خمینی(ره)»
جشنواره رسانهای «آرمان قدس و اندیشه امام خمینی(ره)» در چهار محور فیلم کوتاه، شعر، داستان کوتاه و کاریکاتور برگزار میشود.
این جشنواره با هدف نمایش پیروزیهای اخیر مردم فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیستی، الهامگیری آنان از اندیشه امام خمینی(ره) در موضوع مقاومت و بیان جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه کودکان و زنان فلسطینی در سطحی ملی راهاندازی شده است.
فرهنگسرای رسانه، جمعیت دفاع از ملت فلسطین، مؤسسه «فرهنگ و رسانه شهر» و دبیرخانه دائمی انتفاضه فلسطین این جشنواره رسانهای را برای انعکاس پیروزیهای مردم فلسطین در قالب هنر برگزار میکنند.
براساس این گزارش، علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا ۱۵ مردادماه سال جاری به دبیرخانه این جشنواره و ایمیل آن به نشانی Resanehfarhangsara@gmail.com ارسال کنند.
انتشار فراخوان دومین رویداد بینالمللی «ایدههای اربعینی»
روشنا رویدادی بینالمللی برای شناسایی ایدههای مرتبط با حرکت عظیم پیادهروی اربعین حسینی است. در این رویداد شرکتکنندگان با مسائل و چالشهای کنشگران و فعالان اربعین آشنا شده و تلاش میکنند با ایدههای نوآورانه خود آن مسائل را حل کنند.
علاقهمندان برای شرکت در این رویداد میتوانند با ورود به سامانه rowshana۴۰.ir جزئیات ایده نوآورانه و مشخصات تیم خود را ثبت کنند. بعد از پذیرش اولیه، گروه وارد یک سامانه آموزشی شده و آموزشهای لازم برای پرورش و ارتقای ایده اولیه خود را دریافت میکنند و به کمک منتورها و راهنماهای مجرب برای حضور در مرحله نهایی رویداد آماده میشوند.
در مرحله نهایی نیز گروهها ضمن ارائه ایده خود و دفاع از آن با هم به رقابت میپردازند تا بهترین ایدههای اربعینی مشخص شوند. در نهایت نیز مبلغ ۱۰ میلیون تومان به تیم اول؛ مبلغ پنج میلیون تومان به تیم دوم و دو میلیون تومان به هر یک از تیمهای سوم تا پنجم اهدا میشود. همچنین سه تیم با انگیزه میتونند تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار کسب کنند.
اجرای طرح «مانور سلامت» در ۵۰۰ بقعه متبرکه کشور
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از اجرای طرح «مانور سلامت» در ۵۰۰ بقعه متبرکه در همکاری با شبکه بهداشت و درمان کشور خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد نوروزپور در رابطه با اجرای طرح «مانور سلامت» در بقاع متبرکه اظهار کرد: با توجه به اینکه در حال ورود به موج پنجم پیک کرونا در کشور هستیم، سازمان اوقاف و امور خیریه نیز بنا به رسالت خود و در همکاری با کادر درمان کشور، اقدام به اجرای طرح مانور سلامت کرده است.
وی ادامه داد: البته همکاری سازمان اوقاف با کادر درمان و شبکه بهداشت کشور به همین طرح خلاصه نمیشود و این سازمان از بدو ورود بیماری کرونا به کشور، نسبت به همکاری با شبکه بهداشت و درمان کشور اقدام کرده و ظرفیتهای خود را در اختیار کادر درمان کشور قرار داده است.
گزارشی از اجرای طرح همنمک خیریه متوسلین به امام رضا(ع)
خیریه متوسلین به امام رضا(ع) این باز طرح همنمک خود را در استان سیستان و بلوچستان با هدف تهیه و ارائه ماسک، مواد ضدعفونی کننده دست و صورت، مواد شوینده و آب اجرا میکند.
براساس این طرح با توجه به شدت شیوع کرونا و تهدید شدید بیآبی در منطقه سیستان و بلوچستان خیرین همنمک بستههای بهداشتی را همراه با آب تهیه و به مناطق محروم سیستان و بلوچستان ارسال میکنند.
این طرح با عنوان نذر کرونا(نذر میکنم که خانوادهام مبتلا به بیماری کرونا نشوند) در قالب کمپین همدلی برای سیستان و بلوچستان در حال اجراست و عموم مردم خیر ایران میتوانند برای مشارکت در این طرح نذورات و هدایای خود را به شماره کارت ۵۸۹۲ ۱۰۱۲ ۲۱۶۵ ۱۰۵۸ و یا شماره حساب ۴۵۹۳۰۲۱۷۲۲۰۳ به نام خیریه متوسلین به امام رضا(ع) و یا با استفاده از سامانه هفت هشتاد با شمارهگیری *۷۸۰*۱۰۱۱# و سامانه آپ *۷۳۳*۴*۳۶۷۵۸۲۹# برای مردم سیستان و بلوچستان ارسال کنند.
آغاز بهکار چهارمین همایش «تهران هوشمند»
مراسم افتتاحیه چهارمین همایش «تهران هوشمند» پیش از ظهر دوشنبه، ۱۴ تیرماه با حضور و سخنرانی محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سورنا ستاری، معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری، پیروز حناچی، شهردار تهران، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران و سایر مسئولان و کارشناسان برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم افتتاحیه این همایش طی سخنانی با بیان اینکه هوشمندسازی یکی از رویکردهای مهم شورای پنجم بوده و شهرداران در دورههای مختلف به این موضوع توجه داشتهاند، اظهار کرد: بحث هوشمندسازی شاید پنجاه سال در شهرداری تهران عمر دارد و حتی سالهای قبل از انقلاب پرداختن به آن آغاز شده. جرقه هوشمندسازی با موضوعاتی مثل پرسنلی و حقوق و دستمزد در شهرداری شکل گرفت.
هاشمی رفسنجانی در ادامه با تأکید بر اینکه خوشبختانه هوشمندسازی به تدریج جای خود را در شهرداری تهران باز کرد، گفت: هدف اصلی هوشمندسازی، بهبود حکمرانی شهری بوده است. افزایش بهرهوری، کاهش نارضایتیها، تسریع و تسهیل ارائه خدمات، مبارزه با فساد و تبعیض و رانت باید در روند هوشمندسازی و در قالب بهبود حکمرانی دیده شود.
امکان ارائه خدمات جهاددانشگاهی در روستاها با استفاده از ظرفیت بسیج
مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین جهاددانشگاهی و سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و سرتیپ دوم پاسدار مهدی رحیمی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری روز ۱۵ تیرماه برگزار شد.
حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم اظهار کرد: تسریع در برنامه پیشرفت کشور و حل مشکلاتی که با آن مواجه هستیم به ویژه در حوزههای اقتصاد و ایجاد اشتغال برای مردم با تمرکز بر جوانان ایجاب میکند امکانات سازمانهای توانمند جمهوری اسلامی به ویژه در زمینه توسعه علمی و فناورانه که میتواند منجر به اجرای پروژههای بزرگ و ایجاد اشتغال و خدمات برای مردم در سراسر کشور شود در کنار هم قرار گیرند و یکدیگر را تکمیل کنند تا به سرعت بخشیدن به برنامه توسعه کشور کمک کنند.
وی با اشاره به این که جهاددانشگاهی فناوریهای متعددی را در سطح ملی و در سطح بینالمللی ایجاد کرده که بسیاری از این فناوریهای مانند رویان شناخته شده است، افزود: در حوزههای علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی توانمندیهای خوبی در گستره جغرافیایی کشور دارد. البته گستره جغرافیایی ما تمرکز بر مراکز استانها و تعداد محدودی از شهرهای بزرگ است.
اضافه شدن بخش «اثر برتر از نگاه مخاطب» به جشنواره «وقف؛ چشمه همیشه جاری»
بنابر اعلام دبیرخانه مرکزی جشنواره وقف، با پایان یافتن مهلت ارسال آثار هفتمین جشنواره وقف؛ چشمه همیشه جاری و شروع فرآیند داوری آثار و با عنایت به مشارکت قابل توجه هنرمندان و فرهیختگان در این دوره از جشنواره، دبیرخانه جشنواره تصمیم دارد در برخی از رشتهها جایزه ویژه «اثر برتر از نگاه مخاطب» را به یک اثربه انتخاب مخاطبان اهدا کند.
بر همین اساس، هیئت داوران در برخی از رشتهها نامزدهای جایزه مردمی را تعیین و مخاطبان و علاقهمندان میتوانند بهترین اثر را از دیدگاه خود را انتخاب کنند. به اثر برگزیده مردمی جایزه نقدی اهدا خواهد شد.
اولین بخش این مسابقه در رشته کاریکاتور(کارتون) برگزار و طی آن ۴۷ اثرِ نامزدِ جایزه مردمی در صفحه رسمی جشنواره در اینستاگرام به نشانی vaghffestival@ معرفی و علاقهمندان میتوانند اثر منتخب خود را در زیر پست مربوطه به صورت کامنت تعیین کنند.
برگزاری نشست «مطالبهگران حوزه فرهنگ»
معاونت فرهنگی اجتماعی قرارگاه بقیهالله الاعظم، نشست مطالبهگران حوزه فرهنگ را با محور «خانواده، حجاب و عفاف» را طی ١٧ و ١٨ تیرماه برگزار کرد.
این نشست با حضور نمایندگان مجلس و صاحبنظران این حوزه از جمله وحید جلیلی، مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا قاسمیان، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی؛ کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده؛ امیرحسین بانکیپور، نماینده اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس؛ زهره سادات لاجوردی، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس؛ حجتالاسلام محسن گمار، استاد مسائل زنان و خانواده و دبیر جنبش تمنا و محسن آقایی، کارگردان مستند ایکسونامی در پارک نوآوری و فنآوری پیشگامان واقع در ضلع شمال غربی میدان شهدای ارتش کوچه دوم شرقی برگزار شد.
شناسایی کرونای دلتا در سراسر کشور
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران به تشریح مسائل مربوط به ستاد ملی کرونا پرداخت و گفت: وضعیت کرونا در دنیا به شکلی است که موج جدیدی از بیماری با عنوان ویروس دلتا یا کرونای هندی در حال گسترش است و ۶۸ کشور دنیا درگیر این موج شدهاند.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته برزیل بیشترین آمار مرگ و میر کرونا را با بیش از هزار و ۶۰۰ مرگ ثبت کرده است، گفت: در هند نیز علی رغم اندکی کاهش بیش از ۷۵۰ مرگ در روز ثبت میشود. در اندونزی وضعیت افزایشی است و در کشورهای دیگر هم این ویروس در حال تاخت و تاز است.
وی تصریح کرد: ویروس دلتا در جای جای کشور پیدا شده و با توجه به اینکه قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست، میتواند میزان همهگیری، بستری و ابتلا را بیشتر کند. در حال حاضر ۹۲ شهرمان قرمز، ۱۸۳ شهر نارنجی و ۱۷۳ شهر هم زرد است. همچنین، بیش از نیمی از استانهای کشور درگیر هستند. برخی استانها ابتدای درگیری قرار دارند که اگر خوب رعایت کنند، میتوانند شرایط را مهار کنند اما اگر سهلانگاری کنند بیماری میتواند کل استان را درگیر کند. در استانی مانند اصفهان فعلاً فقط شهر اردستان درگیر و قرمز است. در ایلام فقط شهر مهران درگیر است. خراسان شمالی و خراسان جنوبی هم فقط یک شهر درگیر شدهاند، در کرمانشاه فقط گیلانغرب درگیر است، در کهگیلویه و بویراحمد فقط گچساران درگیر است و در گیلان و استان مرکزی هم فقط یک شهر درگیر شده اما بقیه استانها تعداد شهرهای درگیرشان بالاست.
قرمز شدن وضعیت 92 شهر کشور از لحاظ شیوع کرونا
طی هفتهای که گذشت با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کشور مواجه بودیم به نحوی که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی در طول هفته از 62 شهر به 92 شهر رسید. همچنین، تعداد مبتلایان روزانه نیز از ۱۰ هزار نفر گذشت. تعداد بستریها نیز که در هفتههای گذشته از هزار نفر کمتر شده بود، طی دو هفته اخیر به بیش از یک هزار نفر رسیده است.
تشریح جزئیات طرح احسان خانواده کمیته امداد استان تهران
نشست خبری سیدابوالفضل پرپنچی، مدیرکل کمیته امداد امام(ره) استان تهران و محسن جهانی، معاون اجتماعی بنیاد احسان ستاد اجرای فرمان امام(ره) روز ۱۶ تیرماه با موضوع توزیع چهار هزار بسته بهداشتی برای مددجویان تحت حمایت(ویژه کودکان) در محل کمیته امداد استان تهران برگزار شد.
پرپنچی، مدیرکل کمیته امداد امام(ره) استان تهران در این نشست اظهار کرد: بنیاد احسان ستاد اجرای فرمان امام(ره) نیز در این زمینه همکاری کرده و تعداد ۱۰ هزار بسته غذایی در اختیار کمیته امداد استان قرار داد. البته این کمکها فقط محدود به مددجویان تحت پوشش نبوده و نیازمندان دیگر مناطق مختلف استان تهران نیز به صورت مرحلهای شناسایی شده و مورد حمایت قرار گرفتند.
مدیرکل کمیته امداد امام(ره) استان تهران بیان کرد: امروز در سطح استان تهران تعداد ۸۴ هزار خانوار که بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر هستند تحت پوشش کمیته امداد استان قرار دارند که در این میان تعداد ۳۳۰۰ بیمار صعبالعلاج و زمینگیر، نیازمند یاریرسانی هستند که نیاز بهداشتی ایشان ماهیانه بین یک تا یک و نیم میلیون تومان هزینه دارد.
وی با اشاره به طرح احسان خانواده، به همکاری بنیاد احسان در راستای تکریم این خانوادهها اشاره کرد و گفت: این طرح ویژه کودکان تحت پوشش اجرا میشود و در آینده نیز طرحهایی با عناوین طرح سخاوت(حمایت از ۳۳ هزار سالمند تحت پوشش کمیته امداد استان) و طرح شفا (حمایت از بیماران) اجرا خواهد شد و خیران میتوانند در این زمینه کمکهای خود را برای یاری هدفمند به این اقشار اختصاص دهند.
انتهای پیام