کد خبر: 3984653
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵
حجت‌الاسلام پناهیان:

هیئت‌ها به عزاداری‌ها بیش از اعیاد دینی می‌پردازند / مجالس سرور اهل‌بیت(ع) را دریابیم

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان با طرح این اشکال که در هیئات بیشتر به عزاداری‌ها پرداخته می‌شود، گفت:‌ باید اعیاد و سرور اهل بیت(ع) را جدی بگیریم و سنت‌ها را احیا کنیم.

یبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه، امروز 26 تیرماه، با حضور در نشست خبری پویش «یک وعده با علی» با طرح این اشکال که چرا به مراسم عزاداری بیشتر پرداخته می‌شود، گفت: این اشکال که در هیئات بیشتر به عزاداری‌ها پرداخته‌ایم، وارد است. باید اعیاد و سرور اهل بیت(ع) را جدی بگیریم و سنت‌ها را احیا کنیم. یک زمینه مناسب و ضروری برای پرداختن به این اعیاد، عید غدیر است که اعظم اعیاد و پر ثواب‌ترین اعمال برای آن ذکر شده است.

وی با تأکید بر اینکه نهادهای فرهنگی بیش از اینکه به بسیاری از مناسبت‌ها بپردازند، باید به ایامی بپردازند که موضوع محوری دین، یعنی به ولایت می‌پردازد، گفت: اطعام عید غدیر را محدود به مستضعفان ندانیم چراکه این نگاه، حداقلی برخورد کردن با اطعام غدیر است. برای اینکه جشن عید غدیر در بین جامعه حس شود، باید عموم مردم اطعام شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص آداب اطعام دادن در عید غدیر اظهار کرد: درباره اطعام عید غدیر مؤمنین بهترین غذاها را باید درنظر گیرند چراکه ما می‌خواهیم یک جشن برپا کنیم لذا غذای جشن و عزا متفاوت است. برای اطعام عید غدیر پدرها باید بهترین غذاها را برای خانواده، و بانیان مراسم برای عموم مردم تهیه کنند.

پناهیان تصریح کرد: در روایتی که تأکید بر اطعام در عید غدیر شده است؛ درباره هدیه دادن به کودکان نیز سفارش وجود دارد. بنده به هیئات سفارش می‌کنم خودشان را آماده هدیه دادن به کودکان کنند و این بخش از روایت را نیز مورد توجه قرار دهند. خوب است که در طول سال یک روز برای چنین اقدامی درنظر گرفته شود و این روز، عید غدیر باشد که مورد سفارش قرار دارد تا به کودکان هدیه دهیم.
وی افزود: در زمینه هدیه دادن به کودکان بنیاد غدیر و بنیاد علوی و دیگر مراکز می‌توانند برنامه‌ریزی کنند تا هدیه به کودکان فرهنگ شود چراکه باید طعم عید غدیر را به کودکان چشاند؛ این موضوع موجب رونق عید غدیر خواهد شد.

این استاد حوزه و دانشگاه به اهمیت روزه عید غدیر اشاره کرد و گفت: اصل اطعام برای روز غدیر مربوط به افطار دادن در این روز است. افطاری دادن در این روز ویژگی و حلاوت مهمی دارد. اگر در این روز رسم و سنت روزه‌گرفتن احیا شود، معنویت مورد توجه خواهد گرفت و هاله‌ معنوی آن پررنگ می‌شود. کمتر ایامی همانند روز غدیر برای روزه گرفتن مهم است. اگر سنت هدیه دادن و روزه گرفتن در روز غدیر احیا شود، شاهد معنویت بیشتری در جامعه خواهیم بود.

پناهیان با تأکید بر اینکه توجه به غدیر ما را به ظهور نزدیک‌تر خواهد کرد، گفت: بدون توجه به ولایت، ظهور محقق نخواهد شد لذا بی‌توجهی به این جشن بزرگ، از عظمت عزاداری ما در عاشورا کاسته خواهد شد.

وی در پایان فلسفه جشن غدیر را تکرار تجمع مؤمنین برای بیعت با امیرالمومنین(ع) دانست و افزود: صراحتاً پیشنهاد می‌کنم مسئولین هیئات مذهبی، تاجایی که کرونا اجازه می‌دهد تجمع و جشن گسترده در یک محیط مفرح را در دستور کار داشته باشند و مردم را از این جشن بهره‌مند کنند چراکه محبت ولایت باید با اعلام عمومی انجام شود.

انتهای پیام
captcha