کد خبر: 3990130
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
بر خط جامعه؛

رونمایی از واکسن و آمار سیاه مرگ‌های کرونایی

طی هفته‌ای که گذشت از پایان فاز یک کارآزمایی بالینی واکسن نورا رونمایی به عمل آمد اما هنوز شاهد بالاترین میزان آمار مرگ‌های کرونایی در کشور هستیم.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهیبه گزارش ایکنا، گروه اجتماعی این خبرگزاری طی هفته‌ای که گذشت، اخبار مهمی همچون اخبار گرامیداشت سالروز تشکیل جهاددانشگاهی و روز خبرنگار، اهتزاز پرچم عزای امام حسین(ع) در تهران، نشست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و خبرنگاران، رونمایی از کتاب «عزاداری محرم و کرونا»، برگزاری دوره توانمند‌سازی و آموزش کنشگران حقوق بشر و شهروندی، ازسرگیری سفرهای زیارتی به عتبات به صورت محدود، رونمایی از مستند «سفر طاهره»، تعیین سرپرست شهرداری تهران، نهایی شدن انتخاب «علیرضا زاکانی» برای شهرداری تهران، تجلیل از جهادگران نمونه کشور در خانه ملت، تشریح برنامه‌‎های سازمان اوقاف در ایام محرم، برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی به شکل مجازی، برگزاری مراسم رونمایی از سامانه‌های صدف و زی‌نو وزارت ارشاد، پایان فاز یک کارآزمایی بالینی واکسن نورا، رد پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعطیلی دوهفته‌ای و ... را منتشر کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

گرامیداشت سالروز تشکیل جهاددانشگاهی و روز خبرنگار

گروه اجتماعی خبرگزاری ایکنا به مناسبت چهلمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی و روز خبرنگار اقدام به انتشار مصاحبه‌هایی با مسئولان و اعضای پیشکسوت این نهاد انقلابی کرد.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف این نهاد انقلابی اظهار کرد: فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در مراکز و ساختارهای سازمانی آن انجام می‌شود و جهت‌گیری آنها نیز براساس اهداف معین است. اکنون کشور با بحران‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی مواجه است و اگر برای حل جدی آن‌ها چاره‌ای اندیشیده نشود، شاید خطرات جدی جمهوری اسلامی را تهدید کند، لذا همت مسئولان به ‌ویژه دولت جدید باید صرف برنامه‌ریزی سریع برای حل مشکلات براساس اولویت‌ها و نیز ساخت جامعه‌ای الگو در آینده شود. لذا فعالیت‌های فرهنگی به‌ ویژه رسانه‌ای باید معطوف به بیان مشکلات و ارائه راه حل از سوی نخبگان و کارشناسان باشد و توجه به قشر ضعیف و محروم از موارد مهمی است که حوزه فرهنگی به‌ ویژه سازمان دانشجویان می‌تواند اقدامات خوبی را انجام دهد.

علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی نیز در مورد جایگاه جهاددانشگاهی اظهار کرد: دراین زمینه باید به سوابق تاریخی تشکیل این نهاد انقلابی توجه شود تا بتوانیم بگوییم در حال حاضر این نهاد در چه نقطه‌ای ایستاده است و آینده پیش روی آن چگونه باید باشد. همانطور که اشاره شد، جهاددانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی است و انقلاب فرهنگی رخ داد تا تحولی اساسی در دانشگاه‌های کشور و نظام آموزشی و فرهنگ عمومی کشور به وجود آید.

بر همین اساس در روزهای آغازین تشکیل این نهاد، مأموریت اصلی ما این بود که به عنوان بازوی اجرایی ستاد انقلاب فرهنگی عمل کرده و بتوانیم زمینه‌های بازگشایی و نوگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را فراهم کنیم. البته بیش از ۴۰ سال از آن ایام گذشته و بسیاری از حوادث و موضوعات از خاطر افراد رفته است، اما یادآوری می‌کنم که در آن روزهای سخت تمام تلاش ما این بود که از هویت و استقلال دانشگاه در جهت منافع ملی و خدمت به مردم استفاده کنیم و بتوانیم آینده روشنی را برای آموزش عالی کشور و طبعاً نظام آموزشی پیش از دانشگاه و فرهنگ عمومی جامعه طراحی کنیم.

عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، نیز درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف این معاونت گفت: یکی از مهمترین رویکردها و سیاست‌های فرهنگی این نهاد، تعمیق باورهای دینی جوانان و دانشجویان بوده است. بر همین اساس، سازمان فعالیت‌‎های قرآنی دانشگاهیان تأسیس شد. ترویج فرهنگ دینی در محیط دانشگاه باید براساس عمق بخشیدن به باورهای دینی باشد و این امر از طریق ایجاد فضای گفت‌وگو و طرح سؤالات و شبهات و نیز پاسخ عالمانه و اقناعی به آن‌ها امکان‌پذیر است. جهاددانشگاهی با برگزاری نشست‌های گوناگون علمی، فرهنگی، مذهبی و اعتقادی برای ایجاد چنین فضایی می‌کوشد. همچنین، برنامه‌های گوناگون مذهبی را در سراسر کشور برگزار می‌کند. اجرای برنامه‌هایی مانند دانشجومعلم قرآن کریم، فعالیت‌های حسینیه مجازی دانشجویان ایران، رویداد تلاوت و تدبر و رویدادهای فرهنگی ـ هنری با محوریت قرآن و عترت مانند جشنواره شهود قدسی بخشی از فعالیت‌های آن در امر ترویج فرهنگ دینی در دانشگاه‌هاست.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

اهتزاز پرچم عزای امام حسین(ع) در تهران

در حاشیه برگزاری نوزدهمین نمایشگاه عطر سیب که از سوی سازمان فرهنگی، هنری شهردای تهران در محل میدان امام حسین(ع) تهران برگزار ‌شد، روز ۱۷ مردادماه، پیروز حناچی، شهردار و مهدی چمران، رئیس جدید شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام امرودی، رئیس سازمان فرهنگی، هنری و برخی مسئولان شهری ضمن بازدید از این نمایشگاه، در مراسم نمادین اهتزاز پرچم عزاداری امام حسین (ع) در میدان امام حسین حضور یافتند.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران گفت: امروز روز اهتزاز پرچم امام حسین(ع) در تنها پایتخت تشیع در عالم است. هر نوع مراسمی که در این راستا راه‌اندازی شده و یا پرچم سیاهی که در معابر و خیابان‌ها برپا می‌شود، هر حرکتی نشان از این است که امام حسین(ع) در کنار تو بوده‌ایم و هستیم.

نشست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با خبرنگاران

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی روز ۱۶ مردادماه در نشست صمیمی با اصحاب رسانه که به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار برگزار شده بود پس از استماع نقطه نظرات خبرنگاران، در سخنانی کوتاه اظهار کرد: مریدان امام علی(ع) و حق‌مداران عالم، دغدغه روایت حق و حقیقت را دارند. شما خبرنگاران نیز باید روایتگر حق باشید. کار شما با آگاهی‌بخشی نیز نسبت مستقیم دارد؛ کسی که به ارتقای دانسته‌های مردم خیر می‌رساند دارای رفعت منزلت است. صداقت و شجاعت نیز از جمله فضایل اخلاقی است که در میان خبرنگاران به چشم می‌خورد.

حجت‌الاسلام قمی با بیان اینکه حرفه خبرنگاری ریشه هویتی دارد و بسیاری از بزرگان تاریخ چنین نقشی در زمینه آگاهی‌بخشی به مردم بر عهده داشتند اظهار کرد: در میانه یک جنگ رسانه‌ای و محاصره تبلیغاتی قرار گرفته‌‌ایم. مقام معظم رهبری نیز بارها به جنگ روانی و رسانه‌ای به راه افتاده اشاره کرده‌اند؛ باید در این زمینه حرکت جدی‌تری داشته باشیم و این ضعفی است که به بنده حقیر نیز باز می‌گردد.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

رونمایی از کتاب «عزاداری محرم و کرونا»

کتاب «عزاداری محرم و کرونا» با محوریت خوانش تجربیات هیئت‌های مذهبی هفت شهر ایران در شرایط کرونایی محرم سال ۱۳۹۹ نوشته مهدی مولایی آرانی و گروهی از نویسندگان روز شنبه، ۱۶ مردادماه در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) رونمایی شد.

در این مراسم ابتدا حجت‌الاسلام علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) به موضوع بومی‌سازی و اسلامی‌سازی علوم پس از انقلاب در ایران اشاره و ضمن تشریح مشکلاتی که تحقق این امر داشته است، گفت: همچنان پروژه بومی‌سازی و اسلامی‌سازی علم با فاصله زیادی از فعالیت‌های متعددی که سکولارها دنبال می‌کنند انجام می‌شود که ریشه بخشی از کندی و سستی‌های ما برای پیشرفت در این پروژه به نبود مطالعات تجربی در این دسته از مطالعات باز می‌گردد.

برگزاری دوره توانمند‌سازی و آموزش کنشگران حقوق بشر و شهروندی

اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) با همکاری نمایندگی خراسان رضوی این اندیشکده، کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، دانشگاه علامه طباطبایی و شهرداری مشهد، به منظور توانمندسازی و استعدادیابی علاقه‌مندان به مباحث حقوق بشر و شهروندی دوره‌ «توانمندسازی و آموزش کنشگران حقوق بشر و شهروندی» را با هدف ارائه یک الگوی جدید و خلاقانه برای دوره‌های علمی توانمندساز و ایجاد زمینه‌ها و بسترهای مناسب برای نقش‌آفرینی فراگیران برگزیده در سطوح علمی و عملی برگزار می‌کند.

این دوره نوین طی سه مرحله برگزار می‌شود که مرحله ابتدایی آن با تأکید بر ارائه آموزش‌های فشرده اولیه به مخاطبان در محورهای اصلی حقوق بشر و شهروندی، فراهم کردن محتوا و فرصت لازم جهت استعدادیابی و گزینش علاقه‌مندان و تقویت روحیه فعالیت تیمی و گروهی در تاریخ ۱۳ مردادماه لغایت ۴ شهریور به صورت مجازی با حضور اساتید مطرح کشوری برگزار خواهد شد.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

ازسرگیری سفرهای زیارتی به عتبات به صورت محدود

حجج‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سیدعلی قاضی عسکر، نماینده سابق ولی فقیه در امور حج و زیارت، همچنین علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت امروز با آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار با توجه به فرارسیدن ماه محرم و مذاکرات صورت گرفته با طرف‌های عراقی، مسئولان حج و زیارت از امکان ازسرگیری سفرهای زیارتی به عتبات به صورت محدود در آینده خبر دادند.

رونمایی از مستند «سفر طاهره»

فیلم مستند «سفر طاهره» عصر روز شنبه، ۱۶ مرداد‌ماه با حضور معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این معاونت رونمایی شد.

در این مراسم، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با ابراز خرسندی از اینکه در دولت دوازدهم، علی‌رغم مشغله‌های زیاد به مستندسازی به صورت کامل پرداخته‌ایم، گفت: سعی کردیم در حد توان، شخصیت‌های معاصر که می‌توانند الهام بخش و تأثیرگذار باشند را با مستندهای هنری و با نگاه سینمایی روز معرفی کنیم و این مهم با همت جمعی و با همکاری هنرمندان خوب محقق شد.

وی ادامه داد: غالب کار ما در دولت دوازدهم، گفت‌وگوی بین‌نسلی بود. گفت‌وگوی بین‌نسلی گاهی با پادکست، گاهی با جلسه و نشست، زمانی با حمایت از فعالیت‌های هنری و گاهی با معرفی شخصیت‌های مهم صورت می‌گیرد.

تعیین سرپرست شهرداری تهران

در دومین جلسه اعضای جدید شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا جاوید به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد. این انتخاب از سوی اعضای شورا و به دلیل زمان‌بر بودن پروسه کاری تعیین شهردار جدید تهران انجام شد.

علیرضا جاوید، دارای مدرک مهندسی عمران از دانشگاه علم و صنعت بوده و به عنوان مشاور جوان از سال ۸۲ وارد شهرداری تهران شد. سپس در مناطق مختلف شهر تهران همچون مناطق یک، چهار و ۱۷ به عنوان شهردار منطقه خدمت کرده و بعدها نیز مسئولیت خود را در معاونت شهرسازی شهرداری تهران ایفا کرد.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

نهایی شدن انتخاب «علیرضا زاکانی» برای شهرداری تهران

در پایان دستور دوم از دومین جلسه اعضای جدید شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا زاکانی، با تعداد ۱۸ رأی مثبت اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد.

در ابتدای جلسه امروز شورا نیز به دلیل به دلیل زمان‌بر بودن پروسه کاری تعیین شهردار جدید تهران، علیرضا جاوید به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شده بود.

تجلیل از جهادگران نمونه کشور در خانه ملت

مراسم گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی روز ۱۷ مردادماه، با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در خانه ملت برگزار شد و از جهادگران برتر این نهاد انقلابی تجلیل به عمل آمد.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: انقلاب اسلامی با شعار نه شرقی، نه غربی به پیروزی رسید و این شعار سرلوحه مردم و مسئولان قرار گرفت. با رصد صحیح شرایط، متوجه شدیم که کشور برای حراست از خود، به دو عنصر اساسی توسعه فرهنگی که زیرساخت پیشرفت کشور است و توسعه علمی و فناورانه نیاز دارد.

تشریح برنامه‌‎های سازمان اوقاف در ایام محرم

در آستانه آغاز ماه محرم حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، برنامه‌های این سازمان در ایام محرم را تشریح کرد و گفت: این سؤال از سوی بسیاری مطرح است که آیا امکان برگزاری برنامه‌‌های ماه محرم در امامزادگان وجود دارد؟ یکی از اقدامات سازمان اوقاف در هفته‌های گذشته (دهه امامت و ولایت) برگزاری رزمایش سلامت و حضور پزشکان و ویزیت رایگان، تست قند خون، تست اکسیژن و فشار خون، تب سنجی، تهیه و ارائه ملزومات بهداشتی و ... بود که با موفقیت انجام و مورد استقبال مردم نیز قرار گرفت.

وی با اعلام اینکه بیش از یک میلیون نفر در رزمایش سلامت دهه امامت و ولایت در امامزادگان کشور شرکت کردند، تأکید کرد: با همین رویکرد و استفاده از همین ظرفیت در خدمت عزاداران و هیئت‌‌های مذهبی در امامزادگان هستیم.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی به شکل مجازی

داود منافی‌پور، دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) امروز سه‌شنبه ۱۹ مردادماه، در آستانه فرا رسیدن اولین جمعه ماه محرم طی نشستی خبری اعلام کرد: همه ساله در اولین جمعه ماه محرم از مادران و شیرخوارگان دعوت می‌کنیم تا در مراسم شیرخوارگان حسینی شرکت کنند و هدف ما ابلاغ پیام «بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَت؟» است. با معرفی مظلومیت حضرت علی اصغر(ع) به همگان اعلام می‌کنیم که هدف سیدالشهدا بیداری امت اسلامی بود نه حکومت.

وی در خصوص نحوه برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی سال جاری با توجه به شیوع کرونا، گفت: این مراسم در بیشتر نقاط به صورت مجازی و در برخی شهرستان‌ها که شرایط بهتر و از سوی ستاد کرونا مجوز دارند به صورت حضوری برگزار می‌شود.

برگزاری مراسم رونمایی از سامانه‌های صدف و زی‌نو وزارت ارشاد

مراسم رونمایی از سامانه صدف (بستری برای نشان‌گذاری آثار و محتواهای فرهنگی دیجیتال) همراه با مراسم رونمایی از سامانه زی‌نو (بستری برای ارتقای سواد رسانه‌ای و به اشتراک‌گذاری دانایی نوین) و همچنین، مراسم رونمایی از مجموعه کتاب‌های «مجموعه اول» و «مجموعه دوم»، عصر روز ۱۹ مردادماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

مجموعه کتاب‌های «مجموعه اول» شامل گفتارهایی در نسبت حکمرانی فرهنگی و تحولات فضای مجازی، مبانی حکمرانی و تحول سازمان‌های فرهنگی در فضای مجازی، فن‌آوری‌های فضای مجازی و مدیریت فرهنگی، فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی در حکمرانی فرهنگی، فضای مجازی و نقش مردم در حکمرانی فرهنگی و فضای مجازی و تحولات فرهنگی هویتی و نیز کتاب‌های «مجموعه دوم» شامل تحول سازمان‌های فرهنگی در عصر فضای مجازی (تجربه‌نگاری برنامه تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی) همراه با ۱۰ عنوان گزارش تجربه‌نگاری است.

پایان فاز یک کارآزمایی بالینی واکسن نورا

نشست خبری «پایان فاز یک کار آزمایی بالینی واکسن نوترکیب نورا» روز چهارشنبه، ۲۰ مردادماه با حضور حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) در محل این دانشگاه برگزار شد.

ابوالقاسمی در ابتدای این نشست گفت: بیمارستان بقیة‌الله به‌عنوان یکی از ۵ بیمارستان بزرگ کشور با اجرای طرح سلول‌های بنیادی، استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان و شیوه‌های مختلف درمانی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا را تا ۴ درصد نسبت به مراکز دیگر کاهش داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) بابیان اینکه نتیجه این تحقیقات، واکسن نورا بود، گفت: این واکسن بدون امکانات، فازهای مطالعاتی و فاز یک انسانی را طی کرده است.

ابوالقاسمی افزود: نتایج آزمون‌های مطالعاتی، حیوانی و پری‌کلینیکال موردتوجه وزارت بهداشت قرارگرفته است، در همین راستا به ما اجازه دادند که از تیرماه فاز اول این واکسن را به‌عنوان یک واکسن پروتئینی نوترکیب آغاز کنیم.

جمعه/////انتخاب شهردار تهران و گرامیداشت چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

رد پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعطیلی دوهفته‌ای

کیانوش جهانپور، رئیس روابط عمومی و مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در پیام توییتری خود این‌گونه نوشت: «پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی دوهفته‌ای در ستاد مقابله با کرونا پذیرفته نشد، در ستاد، رأی‌گیری و رأ‌ی‌شماری انجام نشده، دستگاه‌ها نظرات و پیشنهاد خود را مطرح می‌کنند و نظر وزارت بهداشت که قبل از این نیز در نامه به مقام معظم رهبری و رئیس محترم جمهوری آمده است، مقبول نیفتاده است!».

انتهای پیام
captcha