به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور امروز، یکم شهریورماه با حضور اصحاب رسانه در محل این ستاد برگزار شد.
حجتالاسلام خانمحمدی طی سخنانی در این نشست، با بیان اینکه فعالیت اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حوزه فرهنگسازی، آموزش و کمک هر چه بیشتر در بحث احیای امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: ستاد امر به معروف فعالیت اجرایی ندارد و قرار نیز بر این نیست تا به جای مردم امر به معروف و نهی از منکر کند؛ چراکه برابر با اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای همگانی است.
وی با بیان اینکه ستاد امر به معروف در حوزه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایتهای مادی، معنوی و حقوقی خود را به خوبی انجام میدهد، افزود: ستاد امر به معروف برنامههای مختلفی را در حوزههای آموزشی و پیگیری مطالبات مردم اجرایی میکند. برای مثال در زمینه پیگیری منکرات سازمان یافته در کشور با هماهنگی دستگاه قضایی و دیگر نهادها به موضوع مربوطه ورود پیدا میکند.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به اینکه باید از مردم بخواهیم تا در برابر موضوع امر به معروف و نهی از منکر بیتفاوت نباشند، اظهار کرد: اهمیت مردم به مقوله امر به معروف و نهی از منکر باعث تحولات جدی در سطح کشور میشود. عرصه امر به معروف و نهی از منکر حوزههای گوناگونی دارد که متأسفانه شاید امروز فقط در حوزه عفاف و حجاب خلاصه شده است.
خانمحمدی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری در این رابطه که فرمودند: «حفظ نظام اسلامی از بالاترین معروفها است»، بیان کرد: هر فردی که در این راه تلاش کند، آمر به معروف بوده و کسانی که در برابر حفظ نظام اسلامی بایستند، بزرگترین منکرها را انجام دادهاند.
خلأهای قانونی برای امر به معروف
وی با اشاره به رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در رابطه با سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه، ابتدا به حوزه قوه مقننه پرداخت و گفت: در این حوزه خلأهای قانونی زیادی در بحث امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که مجلس شورای اسلامی باید این خلأها را برطرف کند. خوشبختانه برای اولین بار فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی راهاندازی شده است که میتواند منشأ تحولات و اقدامات مثبتی در این حوزه باشد. همچنین، در حوزه مسائل نظارتی نیز مجلس میتواند ورود پیدا کرده و تشکیلات اجرایی کشور را رصد کند.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به رویکرد این ستاد نسبت به قوه قضائیه نیز به دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با رؤسای دستگاه قضا و تأکید ایشان به احیای حقوق عامه، اظهار کرد: یکی از مصادیق احیای حقوق عامه، امر به معروف و نهی از منکر است که در این زمینه نیز ارتباطات خوبی با دستگاه قضائی برقرار شده و بنا بر این شد تا سازوکاری برای بحث حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در نظر گرفته شود.
خانمحمدی با اشاره به حمایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر از خبرنگاران، تصریح کرد: ستاد، حمایت قاطعانهای از خبرنگاران در حوزه پیگیری امر به معروف و نهی از منکر دارد. البته روش صحیح امر به معروف و نهی از منکر در دین و قانون مشخص شده است و این وظیفه دینی باید در مسیر صحیح خود انجام شود. همچنین، یکی از برنامههای دیگر ستاد ایجاد شعب ویژه امر به معروف و نهی از منکر است که در این راستا شعب ویژهای در دادسراهای کشور ایجاد شده و پروندههای مربوط به حوزه امر به معروف و نهی از منکر در آنها بررسی میشود.
ایجاد ادارهکل امر به معروف در دستگاه قضائی
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: پیشنهاداتی نیز از سوی قوه قضائیه در مورد حمایت و مباحث حقوقی مربوط به امر به معروف و نهی از منکر ارائه شده است که یکی از این پیشنهادات ایجاد ادارهکل ویژه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه قضائی است. همچنین، موضوع ضابطان قضایی را نیز در همکاری با قضائیه پیگیری خواهیم کرد.
وی با اشاره به رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر به قوه مجریه نیز بیان کرد: بسیاری از منکرهای امروز جامعه، نتیجه فساد در دستگاههای اداری و اقتصادی است و مردم نیز دغدغه ویژهای در این زمینه داشته و توقع دارند که ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این موضوع بپردازد. مجموعه ستاد نیز در این زمینه برنامههای جدی و مهمی مانند ایجاد گشت ارشاد مسئولان و امر به معروف مدیران را در دستور کار دارد. یکی از این برنامهها، ایجاد شورای امر به معروف و نهی از منکر در تمامی دستگاههای اجرایی است که البته از پیش نیز وجود داشته و وظیفه آن نیز در قانون مشخص شده است. در دوره جدید از شوراها چنین خواسته شده است که فقط به موضوعات فرهنگی نپردازند و دغدغهها و مطالبات مردمی را نیز مد نظر قرار دهند.
دوره ملی آموزش امر به معروف
خانمحمدی با اشاره به اینکه ایجاد گشت ارشاد مسئولان جزء اولویتهای ستاد است افزود: بحث مهم دیگری که به دنبال آن هستیم، موضوع آموزش در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است. اگرچه تذکر لسانی وظیفه همگانی است و در هیچ شرایطی از افراد ساقط نمیشود، اما ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در این راستا دوره ملی آموزش امر به معروف و نهی از منکر را در سطح کشور آغاز کرده است که استقبال خوبی نیز از این دوره شده است.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد: تاکنون تعداد هزار و 840 نفر در این دوره ثبت نام کردهاند که هزار و 43 نفر از آقایان و 797 نفر از بانوان بودهاند. تعداد 56 نفر از این افراد دارای سواد حوزوی، 543 نفر دارای مدرک کارشناسی و پایینتر، 757 نفر کارشناسی ارشد و 684 نفر نیز دارای مدرک دکترا هستند. ارائه آموزش در این دوره ملی به صورت عمومی و تخصصی بوده و در هفت عرصه کلی فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، آموزش علم و فناوری، بهداشت و سلامت، سیاست داخلی و خارجی و رسانه فضای سایبری انجام میشود.
وی با اشاره اینکه ثبت نام در این دوره ملی همچنان انجام میشود، گفت: علاقهمندان برای ثبت نام در این دوره میتوانند به سایت bineshemotahhar.ir مراجعه کنند. همچنین، در حوزه فرهنگسازی و فضای مجازی نیز برنامههای خوبی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حوزههای مختلفی همچون مستند سازی، رسانه و ... پیگیری و اجرا میشود.
خانمحمدی با بیان اینکه یکی از بحثها و برنامههای مهم ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ایجاد تشکلهای مردمی است، افزود: در این زمینه تاکنون تعداد هزار و 800 تشکل مردمی در مجموعه ستاد ایجاد شده که این تشکلها احیاگران امر به معروف و نهی از منکر در عرصههای تعریف شده هفتگانه ستاد هستند. پیشبینی میشود که تعداد این تشکلها تا سال آینده به 110 هزار تشکل افزایش پیدا کند. همچنین، تاکنون تعداد بیش از 60 هزار نفر نیز به عرصه مطالبهگری امر به معروف و نهی از منکر از ستاد ورود پیدا کرده و نسبت به دریافت مجوز از ستاد اقدام کردهاند.
راهاندازی شوراهای امر به معروف
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: برنامه مهم دیگر ستاد، ایجاد شورای امر به معروف و نهی از منکر در محلات و مساجد است. امروز بسیاری از معضلات اجتماعی در درون محلات ایجاد میشود که با راهاندازی شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در محلات که با محوریت مساجد تشکیل میشوند، بسیاری از این معضلات حل خواهد شد. مسئله بعدی راهاندازی شورای امر به معروف و نهی از منکر در اصناف است. امروز بیش از سه میلیون صنف در کشور وجود دارد که هر کدام میتوانند پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر در کشور باشند. بنابراین، رویکرد ستاد، رویکردی کاملاً مردمی بوده و اعتقاد داریم که خود مردم باید پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر در کشور باشند.
وی در پایان با بیان اینکه در حال ایجاد قرارگاه مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با ایجاد تشکلهای مردمی هستیم، گفت: در این قرارگاه تعداد 23 هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد به مسئله تشکلهای مردمی ورود پیدا خواهند کرد. همچنین، در رابطه گشت ارشاد مسئولان نیز این مسئله را به جدیت هر چه تمامتر از طریق شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاههای دولتی و نیز تشکلهای مردمی پیگیری خواهیم کرد.
انتهای پیام