به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره مسعود با انتشار مطلبی در فیسبوک خود تصریح کرده است که از پیشنهاد شورای علما مبنی بر انجام مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در پنجشیر استقبال میکند.
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان، گفت که نیروهای این گروه پس از تحت کنترل گرفتن هر هفت ولسوالی این ولایت، در نزدیکی مرکز استان پنجشیر (شمال شرقی افغانستان) قرار دارند، درحالیکه نیروهای احمد مسعود، رهبر محلی این منطقه گفتند؛ که صدها تن از نیروهای طالبان را محاصره کرده و نیروهای طالبان را از یکی از ولسوالیهای پنجشیر بیرون راندهاند.
خبرنگار الجزیره در افغانستان گزارش داد که طالبان پیشتر کنترل مناطق ولسوالیهای شتل و پریان در ایالت پنجشیر را که شامل هفت ولسوالی است اعلام کرده بود و سخنگوی طالبان گفت که نیروهای این جنبش کنترل 5 منطقه از هفت ولسوالی این ایالت را در دست گرفتهاند.
از سوی دیگر، منابع محلی به الجزیره گفتند که نیروهای موسوم به قیام مردمی به رهبری احمد مسعود پس از عبور جنگجویان طالبان از پلی در منطقه پنجشیر آن را منفجر کردند که منجر به محاصره بیش از هزار نفر از آنها شد.
این نیروها تهدید کردهاند که اگر نیروهای طالبان محاصره تحمیل شده بر دره پنجشیر را بردارند و جنگ را متوقف نکنند، جنگجویان محاصره شده جنبش را خواهند کشت.
فهیم دشتی، سخنگوی نیروهای خیزش مردمی، در توییتر خود نوشت: نیروهای متخاصم با طالبان همه شبهنظامیان جنبش را از ولسوالی پریان بیرون راندند و افزود که حدود یک هزار جنگجوی طالبان پس از بسته شدن راه خروجی در پشت سر آنها کشته، زخمی یا بازداشت شدهاند.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در یک مصاحبه تلویزیونی روز شنبه در مورد احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان هشدار داد و میزان توانایی طالبان در تحکیم اقتدار خود را محل تردید دانست چرا که این گروه در مدت کوتاهی از یک نیروی چریکی به یک دولت تبدیل شد.
ژنرال میلی به فاکس نیوز گفت که وقوع یک جنگ داخلی میتواند منجر به شرایطی شود که به القاعده اجازه میدهد تا صفوف خود را مجدداً پیکربندی کند یا قدرت داعش یا دیگر گروههای تروریستی را افزایش دهد.
اگرچه روز یکشنبه یک هواپیمای قطری وارد فرودگاه بینالمللی کابل شد که حامل کمکهای فوری به مردم افغانستان بود این کمکها توسط انجمن خیریه قطر و هلال احمر قطر، با هدف تأمین نیازهای فوری برای مردم نیازمند ارسال شده بود.
با این حال سازمانهای بینالمللی اعلام کردهاند که نیمی از 40 میلیون نفر جمعیت افغانستان، از جمله 10 میلیون کودک، از ابتدای سال به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و انتظار میرود این نیازها افزایش یابد.