به گزارش ایکنا، کتاب «آداب و احکام صنف آرایشگران» از سوی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شد.
حجتالاسلام مجتبی فاضل بخشایش یکی از پژوهشگران این مجموعه، در این باره گفت: گروه فقهی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) بیش از ده سال است که شروع به کار کرده و در دو بخش ابواب و اصناف فقهی به پاسخگویی به مسائل شرعی از منابع فقهی پرداخته است.
یکی از نویسندگان کتاب آداب و احکام صنف آرایشگران افزود: البته در خصوص احکام اصناف، پاسخها طبق فتاوای مقام معظم رهبری است و روش پژوهش برای تدوین هر کتابی در این کارگروه شامل چند مرحله است؛ مرحله اول: تحقیق میدانی، مرحله دوم: گردآوری کتابها و مقالات هر صنف، مرحله سوم: گردآوری و مطالعه قوانین و مقرارت هر صنف و مرحله چهارم: گردآوری سؤالات از منابع معتبر فقهی و همچنین سوالاتی که محل ابتلا بوده ولی در منابع ذکر نشده است.
فاضل بخشایش تصریح کرد: همچنان که در احادیث به تلاش و پرهیز از تنبلی توصیه شده در کنار آن به یادگیری احکام کسب و کار و دوری از کسب درآمد از راه حرام هم توصیه مؤکد شده است.
این پژوهشگر پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گفت: روایت شده که امیرالمومنین(ع) بالای منبر به بازاریان فرمود؛ ابتدا احکام خرید و فروش را یاد بگیرید سپس به کسب و کار بپردازید یا در روایت دیگری حضرت فرمودند از بزرگترین حسرتهای روز قیامت، حسرت مردی است که مالی را از راه حرام کسب کرده و بعد از وفاتش ورثه او آن مال را در راه خدا انفاق کنند و وارد بهشت شوند ولی صاحب مال به خاطر کسب حرام وارد جهنم شود.
وی با بیان اینکه زمانی که نظافت و تمیزی در بین انسانها جایگاه چندانی نداشت پیامبر اسلام(ص) با عرضه دین مقدس اسلام مردم را به پاکیزگی و نظافت دعوت میفرمود، اظهار کرد: در کتاب نهجالفصاحة از آن حضرت نقل شده:«تَنَظَّفوا بكُلِّ ما استَطَعتُم؛ فإنَّ اللّه َ تعالى بَنَى الإسلامَ علَى النَّظافَةِ، و لَن يَدخُلَ الجَنَّةَ إلاّ كُلُّ نَظيفٍ»؛ خودتان را با هر وسيلهاى كه مىتوانيد پاكيزه كنيد؛ زيرا كه خداوند متعال اسلام را بر پايه پاكيزگى بنا كرده است و هرگز به بهشت نرود مگر كسى كه پاكيزه باشد.
فاضل بخشایش تصریح کرد: یکی از مواردی که انسان باید به تمیزی و نظافت آن توجه داشته باشد نظافت موی سر و صورت است. احادیث زیادی داریم که به نظافت مو و اصلاح آن، کوتاه کردن موهای زائد، شانهزدن مو یا نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و ... اشاره شده است که همه اینها نشان از اهمیت دادن دین مبین اسلام به آراستگی و نظافت ظاهری در افراد دارد.
این پژوهشگر پژوهشکده باقرالعلوم(ع) اضافه کرد: یکی از اصنافی که تعداد زیادی از افراد جامعه و به خصوص جوانان در آن مشغول به کار هستند صنف آرایشگری است و از طرفی خود کار آرایشگری هم از تنوع زیادی برخوردار است؛ بنابراین گروه فقهی اصناف پژوهشکده باقرالعلوم(ع) تصمیم گرفت تا احکام مربوط به این صنف زحمتکش را بعد از مطالعه میدانی و بررسی منابع و مصاحبه با شاغلین در این صنف به صورت پرسش و پاسخ تدوین کند تا در اختیار شاغلین در این صنف و همچنین مشتریان آنها و مبلغین قرار دهد.
فاضل بخشایش بیان کرد: با توجه به موضوع انتخاب شده در این کتاب، سه گروه از افراد جامعه بیشترین مراجعهکنندگان به این کتاب خواهند بود؛ اول کسانی که در این صنف مشغول به کار هستند دوم افراد زیادی که مراجعهکننده به این صنف و به عبارت دیگر مشتریان این صنف هستند و گروه سوم مبلغین و کسانی که در موقعیت بیان احکام شرعی هستند.
وی تاکید کرد: البته فایل این کتاب در سایت دفتر مقام معظم رهبری هم موجود بوده و علاقهمندان میتوانند برای استفاده مراجعه کنند.
انتهای پیام