کد خبر: 4004176
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۲

وجود ۷۶۰ موقوفه ثبت‌ شده در بسطام

رئیس اداره اوقاف بسطام از وجود ۷۶۰ موقوفه ثبت شده در بخش بسطام خبر داد و گفت: تا به امروز دو هزار و ۴۴۹ رقبه در بخش بسطام ثبت شده است.

وجود 760 موقوفه ثبت‌شده در بسطام

به گزارش ایکنا از سمنان، حجت‌الاسلام محمد بخشی، رئیس اداره اوقاف بسطام، عصر روز گذشته، 19 مهرماه با موضوع هفته وقف با بیان اینکه ۷۶۰ موقوفه ثبت‌شده در بخش بسطام وجود دارد، گفت: تا به امروز دو هزار و ۴۴۹ رقبه در بخش بسطام ثبت‌شده است.

وی ادامه داد: از این تعداد یک هزار و ۲۹۱ مورد ملکی و یک هزار و ۱۵۸ مورد غیر ملکی (آب) را تشکیل می‌دهد از سویی نیز یک هزار و ۹۱۶ رقبه متصرفی ۴۹۵ مورد غیر متصرفی ۹ رقبه اشراق التولیه و ۲۹ مورد نامشخص است.

رئیس اداره اوقاف بسطام با تأکید بر اینکه طی بازدیدهای مختلف با توجه به اسناد و مدارک موجود تعدادی موقوفات جدی مورد شناسایی قرارگرفته یادآور شد: بر اساس این هدف‌گذاری سال گذشته ۱۵ موقوفه جدید شناسایی و ۳۱ قرارداد به ارزش پنج میلیارد تومان بسته شد که این موقوفات در زمینه آب، مسکونی، تجاری و زمین کشاورزی هستند.

بخشی ادامه داد: ۷۵ درصد نیات موقوفات به ایام عزاداری و محرم بوده که در این راستا امروز وقف نیز نیازمند به‌روزرسانی است تا بتواند در زمینه بیماری‌های صعب‌العلاج، دانش‌آموزان محروم و بهداشت و غیره سالیان سال ارائه خدمت دهد.

وی از وجود ۹ بقعه و امام‌زاده بقاع متبرکه در بخش بسطام خبر داد و افزود: این مراکز می‌تواند با رعایت برخی مسائل به قطب فرهنگی تبدیل شود که برگزاری طرح آرامش بهاری ویژه ایام عید از جمله این اقدامات محسوب می‌شود.

رئیس اداره اوقاف بسطام با تأکید بر اینکه با توجه به کرونا به جای عزاداری که امکان برگزاری آن نبود تهیه سبد غذایی از محل موقوفات و به خانواده‌های محروم و آسیب‌دیده در دستور کار قرار گرفت، متذکر شد: از محل بقاع متبرکه طی محروم سال گذشته تا امسال هزار بسته معیشتی به ارزش هر بسته ۵۰۰ هزار تومان تهیه و به خانواده‌های نیازمند داده شد.

بخشی با تأکید بر اینکه از محل هیئت امنا و بقاع متبرکه نیز هزار بسته معیشت باارزش بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان توزیع‌شده افزود: اولویت توزیع بسته‌ها با نیازمندان محله‌ای بود که موقوفه در آن وجود دارد که باید گفت در مجموع دو هزار بسته معیشت توزیع‌شده است.

به گفته وی ۷۰ بسته پک تحصیلی از مهر سال گذشته تا امسال به نسبت درآمد مربوط به مهر تحصیلی که تعداد کمی را شامل می‌شود بین دانش‌آموزان محروم توزیع‌شده است و همچنین سه هزار پک بهداشتی نیز از محل موقوفات در اختیار نیازمندان قرارگرفته است.

رئیس اداره اوقاف بسطام با اشاره به اینکه در سال جاری یک وقف با موضوع آب به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان ثبت‌شده اظهار کرد: از هفته وقف سال گذشته تا به امسال ثبت موقوفات ۱۷ مورد بوده است.

وی با بیان اینکه احیا و نگه‌داری موقوفه خط قرمز مجموعه اوقاف است، افزود: بیش از دو میلیارد تومان وقف تصرف‌شده و هر جا تعدی باشد قطعاً از مجاری قانونی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام
captcha