ميزبانی مرکز اسلامی انگلیس از بیست و سومین کنفرانس وحدت
کد خبر: 4007882
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵

ميزبانی مرکز اسلامی انگلیس از بیست و سومین کنفرانس وحدت

بیست و سومین کنفرانس بین المللی وحدت امت اسلامی با حضور و سخنرانی علما و اندیشمندان مسلمان از مذاهب مختلف با هدف تقویت همگرایی و افزایش آگاهی و بصیرت جوامع اسلامی به منظور تحکیم وحدت در جهان اسلام در مرکز اسلامی انگلیس برگزار شد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید هاشم موسوی، رئیس مرکز اسلامی انگلیس طی سخنانی در این کنفرانس که روز شنبه، اول آبان‌ماه برگزار شد، گفت: در این کنفرانس به دنبال آن بودیم تا شرایطی را فراهم کنیم که علما، بزرگان و افراد تاثیر گذار در جامعه اسلامی و نیز افراد عادی بتوانند ضمن افزایش تعامل، با شناسایی نقاط قوت و ضعف، وحدت و همگرایی‌ها را تقویت و سوء تفاهم‌ها را از جامعه اسلامی دور کنند تا در پی تعامل بیشتر، وحدتی را که قرآن و پیامبر عظیم الشان اسلام بر آن تاکید دارند محقق شود.

وی افزود: طبیعی است مهمترین پیامی این کنفرانس این بود که بگوید وحدتی که امروز در پی آن هستیم به مراتب ضروری‌تر از وحدتی است که صد یا دویست سال پیش امت اسلامی به آن نیاز داشت.

وی نداشتن اعتماد به نفس کافی میان مسلمانان به ویژه در برابر جهان غرب را یکی از موانع تقویت وحدت مسلمانان در این جوامع دانست و گفت: مسلمانان باید خود کم بینی را کنار بگذارند، احساسی که جوامع اسلامی را به ویژه در غرب از یکدیگر دور کرده است.

حجت‌الاسلام موسوی به نقل از علامه شرف الدین گفت: همانگونه که شیعه و سنی در پی یک سیاست از هم جدا شدند باید با یک سیاست و برنامه ریزی بار دیگر کاملا به هم بپیوندند. علما، اندیشمندان و افراد تاثیر گذار و صاحب نفوذ در جوامع اسلامی باید با همفکری طرحی در اندازند که جدایی‌ها از بین برود.

در این کنفرانس یک روزه که با پیام تصویری آیت الله جوادی عاملی درباره تهدید‌هایی که جهان اسلام و امت اسلامی با آن مواجهند همراه بود، شماری از علما و اندیشمندان مسلمان به صورت حضوری و مجازی دیدگاه‌های خود را برای قوام امت اسلامی و غلبه بر چالش‌های تفرقه افکنانه در جهان اسلام بیان کردند.

محمد صدیق قریشی رئیس موسسه منهاج القرآن در لندن و از سخنرانان اهل سنت در این کنفرانس گفت: وحدت جهان اسلام دو محور اساسی دارد که حضرت محمد (ص) و اهل بیت ایشان است و اگر از این دو محور پیروی کنیم نه تنها به وحدت خواهیم رسید بلکه با تمسک به آنان منسجم‌تر و قوی‌تر خواهیم شد.

گابریلا داینس جوان تازه مسلمان انگلیسی که در این کنفرانس حضور داشت گفت: من به عنوان فردی که تازه به امت اسلامی پیوستم احساس می‌کنم وحدت و یکپارچگی جهان اسلام نیاز مهمی است که شیعه یا سنی بودن نباید به آن خدشه‌ای وارد کند.

همچنین محمد عمر بن رمضان مدیر بنیاد رمضان در انگلستان از دیگر سخنرانان اهل سنت این کنفرانس گفت: مهمترین کاری که ما مسلمانان به عنوان یک امت واحد می‌توانیم انجام دهیم این است که، اولا تفاوت‌های یکدیگر را بشناسیم و سپس با شناسایی تهدید‌ها و تقویت وحدت، برچالش‌ها از جمله اسلام هراسی فزاینده غلبه کنیم.

حجت الاسلام سید عباس عابدی دبیربیست و سومین کنفرانس وحدت اسلامی در مرکز اسلامی انگلیس نیز هدف از برگزار‌ی این کنفرانس را نه تنها تحکیم وحدت مسلمانان بلکه تقویت توان جوامع اسلامی برای غلبه بر چالش‌هایی دانست که به ویژه در غرب با آن مواجهند.

انتهای پیام
captcha