کد خبر: 4013223
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰

همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار می‌شود

همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار می‌شود دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی از برگزاری همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» در قم با پیام آیت‌الله جوادی آملی و سخنرانی آیت‌الله اعرافی به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خبر داد.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام حسن گریوانی طی سخنانی اظهار کرد: این همایش ۲۵ تا ۲۷ آبان‌ماه جاری با پیام آیت الله جوادی آملی و سخنرانی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه آغاز و مراسم پایانی نیز با سخنرانی حجت‌الاسلام پارسانیا عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: همایش ملی معنویت با عنوان اصلی معنویت و علوم اسلامی است یعنی تامل‌ها و پژوهشی‌هایی که باید در حوزه معنویت صورت بگیرد و گام نخست آن بحث نسبت معنویت با علوم اسلامی است که برای این همایش هشت محور اندیشیده شده‌ است.

گریوانی با اشاره به هشت محور این برنامه گفت: چیستی، چرایی، چگونگی معنویت‌پژوهی و مصداق‌یابی معنویت‌یابی در اسلام و متون اسلامی، معنویت به‌مثابه دانش و گرایش یا رشته مطالعاتی، نسبت‌سنجی معنویت با علوم اسلامی یعنی فقه، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان از محورهای این همایش خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌هایی که در این مدت ارائه شده در قالب‌های مختلف ظرفیت استادان متعدد مورد استفاده قرار گرفته بیان داشت: این برنامه در قالب کرسی نظریه‌پردازی، نشست علمی، سفارش و فراخوان مقاله‌ها و کارگاه‌های مختلف مساله‌شناسی در حوزه معنویت برگزار شده است.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی افزود: قریب به ۱۰۰ چکیده علمی به همایش ارسال شده و برخی از این موارد مورد پذیرش قرار گرفته است، همچنین ۳۵ مقاله علمی و پژوهشی داشته‌ایم که پس از ارزشیابی علمی تعدادی در روز همایش ارائه علمی خواهد شد و توسط استادان و هیات داوری مورد ارزشیابی و نقادی قرار می‌گیرد.

گریوانی بیان کرد: ۱۲ پیش نشست علمی برگزار شده که دو پیش نشست با عنوان نسبت معنویت با کلام و نسبت معنویت با فقه می‌باشد، کارگاه‌های مختلف درحوزه معنویت و کرسی نظریه پردازی نیز به انجام رسیده‌است.

وی عنوان کرد: هدف اصلی این همایش ایجاد دغدغه در اذهان پژوهشگران و محققان است تا ذهن محققان را معطوف به یک پدیده علمی تحت عنوان معنویت کنیم که کمتردر جهان اسلام و ایران به آن پرداخته شده است.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت استادان مختلف قم و مشهد و تهران بهره برده‌ایم، تصریح کرد: این همایش سه پنل تخصصی دارد که پنل نخست پس از افتتاحیه با مدیریت حجت‌الاسلام الهی زاده و با حضور هشت تَن از محققان با موضوع نسبت معنویت و فقه، برگزار و پنل دوم نیز تحت عنوان نسبت معنویت با اخلاق، کلام و عرفان با مدیریت حج‌ الاسلام مهدی علیزاده و با حضور حجت‌الاسلام محمد تقی سبحانی انجام خواهد شد.

گریوانی ادامه داد: پنل سوم در روز اختتامیه با عنوان معنویت به مثابه دانش، گرایش و رشته مطالعاتی با مدیریت حجت‌الاسلام هادی صادقی و با حضور سایر محققان و استادان برگزار می‌شود؛ علاقه‌مندان جهت شرکت مجازی در این نشست می‌توانند به نشانی http://dte.bz/ethicsconf مراجعه کنند.

 

انتهای پیام
captcha