کد خبر: 4019407
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی تبیین کرد:

فرماندهی بر دل و مدیریت در تراز نظام اسلامی

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان تفاوت‌های بین فرماندهی حکمی و فرماندهی دلی، بر ضرورت مدیریت فرماندهان بر دل‌ها و دستیابی به مدیریتی در تراز نظام اسلامی تأکید کرد.

ارسال نشود////فرماندهی بر دل و مدیریتی در تراز نظام اسلامیبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت‌رئیسه خبرگان رهبری و امام‌جمعه موقت تهران در یازدهمین جشنواره مالک اشتر سازمان عقیدتی ـ سیاسی ناجا ویژه تقدیر از معاونان، رؤسا و مدیران برتر اظهار کرد: مقام معظم رهبری بر کل کشور اشراف دارند و خط فرماندهی به آنجا متصل می‌شود، اما نهادی که مدیریت آن مستقیم به مقام معظم رهبری متصل می‌شود، نهاد نیروهای مسلح است.

وی افزود: اگر کسی می‌خواهد مدیریت مقام معظم رهبری را ارزیابی کند، باید نیروهای مسلح را ببیند. دیروز نیروی انتظامی در سطح نهادهای عالی نظامی قرار گرفت که جداً جای تبریک نیز دارد. اگر کسی می‌خواهد ارزیابی کند، اینجا جای ارزیابی است. بهترین مدیریت رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه نیروهای مسلح به نمایش گذاشته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی تصریح کرد: امروز نیروهای مسلح جداً در تراز جمهوری اسلامی ایران هستند و این مایه افتخار و مباهات است. مسئولان نهادهای دیگر مانند صدا و سیما و ... را مقام معظم رهبری انتخاب می‌کند اما مدیریت با دیگران است. ولی مدیریت نیروهای مسلح را شخص امام خامنه‌ای بر عهده دارند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مالک اشتر سرلشکری است که امام علی(ع) در سخنشان این‌گونه بیان می‌کنند که مادر گیتی دیگر همچون او نیاورد. آیا می‌توانند مادران فرزندی چون او بیاورند؟ مالک شخصیت بسیار بزرگی است. سن زیادی نیز موقع شهادت نداشته، اما بزرگی است که پیامبر اعظم(ص) افتخار مدال ایمان به او داده است. پیامبر(ص) خطاب به ابوذر وصیت فرمود که موقع مرگ ابوذر، گروهی از مؤمنین او را دفن خواهند کرد. موقع وفات ابوذر در بیابانی خشک همسرش بسیار نگران شد و خطاب به ابوذر گفت که در این بیابان تنها از دنیا می‌روی. ابوذر گفت که پیغمبر(ص) فرمود که گروهی از مؤمنان مرا دفن خواهند کرد و همان وقت، جمعی آمدند که به فرماندهی مالک او را با شکوه دفن کردند.

وی در ادامه اظهار کرد: مالک اشتر چند ویژگی داشت که برای من و شما جدید و درس‌آموز است. این ویژگی‌ها در مناقب خوارزمی نقل شده است. جناب مالک با این خاطره‌ای که از او می‌گویم، فرمانده تراز که در شأن مولا علی(ع) باشد را نشان می‌دهد. شخصی می‌گوید من در لشکر امام علی(ع) بودم و فرمانده من نیز مالک اشتر و به شدت تشنه بود، یعنی شرایط جغرافیایی طوری بوده که همه تشنه بودند، می‌گوید به یکی از آشنایانم گفتم امیر مالک اشتر تشنه است. تنها مالک تشنه نیست و همه تشنه‌اند. من ظرف کوچک آبی دارم که اصطلاحا ما بدان قمقمه می‌گوییم که مال خودم است، اما آن را می‌دهم به امیرم مالک. نزد مالک اشتر آمد، آب را تقدیمش کرد. مالک گفت که من نمی‌نوشم مگر اینکه همه این‌هایی که اینجا هستند، بنوشند و رفع عطش بشود. این ویژگی مواسات فرمانده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی بیان کرد: باید در این ویژگی که بسیار مهم است، کمی درنگ کنیم. به فرماندهان چه فرماندهان کادر و چه عزیزان عقیدتی ـ سیاسیی عرض می‌کنم ما دو نوع مدیریت داریم. یکی فرماندهی حکمی و دیگری مدیریت و فرماندهی دلی. مدیریت و فرماندهی حکمی همان است که مقام بالا مکتوب می‌کند، بسیاری از شما فرمانده و مسئول این نهاد هستید و تا وقتی که این فرماندهی حکمی به فرماندهی دلی گره نخورد، فرمانده موفق نمی‌شود. باید طوری عمل کند که فرمانده دل‌ها شود، وقتی امیر دل‌ها شد، مدیریت در صراط مستقیم خود قرار می‌گیرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: فرمانده حکمی از جهت مقبولیت و موفقیت محدود است، اما وقتی فرمانده حکمی به فرمانده دلی گره خورد، فرق می‌کند. مالک با مواسات خود بر دل‌ها فرمانده می‌شود. فرمانده دلی را کم نگیریم. گاهی مطلبی است که از قانون بیرون است، اما عنایت به آن‌ها فرماندهی به دل‌ها را می‌آورد. مواسات مالک این فرماندهی را به وجود آورد.

انتهای پیام
captcha