آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی راه‌اندازی شد
کد خبر: 4020252
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی راه‌اندازی شد

آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی طی مراسمی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مرکز نور افتتاح شد.

«آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی» راه‌اندازی شدبه گزارش ایکنا به نقل از نورسافت، طی مراسمی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی مرکز نور افتتاح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی ضمن توجه به تقارن سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با مراسم افتتاح آزمایشگاه علوم اسلامی و انسانی، افزود: شاکر هستم که در ایام میلاد حضرت زینب(س)، هفته پژوهش و سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به دست امام راحل، شاهد ظهور و بروز یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و رونمایی از آزمایشگاه هوش مصنوعی هستیم.

وی، رهبر حکیم و فرزانه انقلاب را وارث بزرگ خدمات و دستاوردهای مرکز نور دانست و از افق و نگاه ایشان، در پایه‌گذاری مرکز نور تقدیر و تاکید کرد: این نگاه باعث شد هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی، با داده‌کاوی منابع اسلامی سرمایه بزرگی در اختیار محققان و دانشگاهی و حوزوی قرار گیرد.

عاملی در ادامه به فناوری‌های نوین، بستر قومی، شبکه‌ای‌شدن دانش و هوش مصنوعی پرداخت و از آن به عنوان ظرفیتی برای استقرار نظام‌مند شاخص‌های تمدن نوین اسلامی یاد کرد.

عاملی ضمن اشاره به این حدیث نبوی که عقل چیزی است که انسان به واسطه آن به بهشت و رضایت الهی نائل شود، افزود: اگر ما هوش مصنوعی را در اوج خودش یک قوه عاقله مصنوعی بدانیم که بتواند معنا را درک و موقعیت را دریافت کند و بازخوردی در طراز انسان عاقل نسبت به وقایع نشان دهد، هوش مصنوعی مطلوب، آن هوشی است که راه را برای ما به سمت اطاعت خدا باز کند و رضایت خدا را برای ما فراهم کند.

وی اضافه کرد: هوش مصنوعی یک تیغ دولبه است، از یک سو راه سعادت را باز و از سوی دیگر راه ضلالت را برای بشر هموار می‌کند. به این دلیل که تراکم ایجاد می‌کند و ظرفیت انسانی را در بستر خاص قرار می‌دهد، می‌تواند جنبه‌های مثبت و منفی فراهم نماید.

وی ضمن اظهار امیدواری برای موفقیت روزافزون مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، افزود: مرکز در متون کارهای بسیار بزرگی صورت داده است، امیدواریم این فعالیتها در عمل به سمت برخی از برنامه‌هایی که در عملکردهای سیستمی که در کشور می‌تواند کمک کند، ورود پیدا کند. مرکز با توجه به ظرفیت‌های خود، زیر ساخت لازم را برای ورود به نظام حکمرانی کشور را دارد.

در این مراسم احمد ربیعی‌زاده، مدیر بخش پردازش هوشمند معاونت فنی مرکز نور در این جلسه گزارشی از فعالیت‌های مرکز نور طی سه دهه گذشته در زمینه هوش مصنوعی ارائه کرد و به معرفی نقشه راه و چشم‌اندازی که برای آزمایشگاه هوش مصنوعی پرداخت.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ضمن تبریک زادروز حضرت زینب کبری(س) و تقارن آن با طلیعه هفته پژوهش و نیز هفته وحدت حوزه و دانشگاه، مرکز نور را یکی از نمونه‌های بارز و عملی این وحدت برشمرد.

وی ضمن توجه دادن مراکز پژوهشی به حوزه هوش مصنوعی، تأکید کرد: مرکز پژوهشی علوم اسلامی و انسانی باید به جد و به صورت ویژه به موضوع علوم انسانی دیجیتال و علوم اسلامی دیجیتال بپردازد چرا که فضای دیجیتال و فضای فناوری اطلاعات، مسائل، روش‌های پژوهشی و دستاوردهای آنها را به صورت جدی تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

بهرامی، مرکز نور را حائز بزرگترین بانک اطلاعات علوم اسلامی و انسانی دانست و افزود: اینها ظرفیت‌هایی هستند که به لطف و تیزبینی و هوشمندی مقام معظم رهبری به وجود آمده و این شجره طیبه که سی سال پیش توسط ایشان بنیان نهاده شد هم اکنون به بار نشسته و خدمات خود را عرضه می‌کند. 

وی در خاتمه بر اعلام آمادگی برای ارائه خدمات مناسب در باب هوش مصنوعی، در سطح ملی و همچنین در تعامل با پژوهشگاه‌ها و یا پژوهشگران علاقه‌مند به این موضوع تأکید کرد.

انتهای پیام
captcha